Kuršių mariose į ledinį vandenį įkrito du žvejai, vienas jų – neblaivus

Nelaime Kuršių mariose – naktį iš antradienio į trečiadienį du žvejai įkrito į vandenį. Vyrų gelbėjimo operaciją koordinavo Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, į pagalbą pasitelktas pasieniečių laivas.

 Kuršių mariose į ledinį vandenį įkrito žvejai, vienas jų – neblaivus.<br> KAM nuotr.
 Kuršių mariose į ledinį vandenį įkrito žvejai, vienas jų – neblaivus.<br> KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 9:44 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:09 AM

Kaip informavo Krašto apsaugos ministerija, vėlų antradienio vakarą, apie 23 val .40 min., buvo gautas pranešimas apie tai, kad Kuršių mariose prie Nidos, apie 400-500 m nuo jachtklubo, du žvejai nuo ledo įkrito į vandenį.

Tuomet buvo pradėta jų paieška ir gelbėjimo operacija. Į pagalbą pasitelktas Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) laivas. Pakilimui buvo rengiamas ir Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Į nurodytą įvykio vietą buvo išsiųstas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Christina“, kurio įgula ir rado pagalbos prašiusius žvejus.  

Pirminiais duomenimis, žvejai iš vandens išlipo savo pastangomis. Jau po vidurnakčio, pasieniečiai sušalusius žvejus laivu „Christina“ transportavo į krantą.

Vienas iš žvejų buvo neblaivus. Atliekamas įvykio ir aplinkybių tyrimas.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras atkreipia dėmesį, kad žvejams vertėtų labiau vertinti aplinkybes (oro temperatūrą, ledo storį, paros laiką) ir pasirūpinti apsaugos priemonėmis – rūbais, turėti specialių priemonių – smeigių ir šviesos šaltinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.