Antra gelbėjimo operacija Kuršių mariose: įlūžo 12 žvejų

Sekmadienį vakare  žvejyba Kuršių mariose vos nesibaigė tragedija - įlūžo ir į vandenį įkrito 12 žvejų.  Koordinuojant Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui (JGKC) žmonės buvo išgelbėti.

 Antra gelbėjimo operacija Kuršių mariose: įlūžo 12 žvejų.<br> Srž. sp. Ievos Budzeikaitės asociatyvi nuotr..
 Antra gelbėjimo operacija Kuršių mariose: įlūžo 12 žvejų.<br> Srž. sp. Ievos Budzeikaitės asociatyvi nuotr..
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2018, 12:41 PM, atnaujinta Mar 19, 2018, 1:00 PM

Kaip pranešė Karinių jūrų pajėgų atstovas civilių ir karių bendradarbiavimo vyresnysis specialistas seržantas Audrius Vitkauskas, gelbėjimo operacija buvo pradėta po to, kai buvo gautas Bendrojo pagalbos centro pranešimas apie tai, kad Kuršių mariose, atkarpoje tarp Ventės rago ir Nidos, į ledą įlūžo ir įkrito 12 žmonių, žvejojusių ant ledo. Buvo imtasi veiksmų, siekiant išgelbėti žvejus.

Gelbėjimo operacijai pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Christina“ ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Į nelaimės vietą atskridęs sraigtasparnis išžvalgė įvykio teritoriją.

Į įvykio vietą atvykę pasieniečiai su laivu „Christina“ apie 20 val. iš vandens ištraukė 12 žvejų ir transportavo juos į Ventės ragą.

Tą pačią dieną įvyko ir dar viena nelaimė. Pasieniečiai skubėjo į pagalbą žmonių grupei, kurią rimtai sukrėtė netikėtumas. Kuršių mariose į Rusijos pusę 8 kilometrus nutolus nuo Ventės rago netikėtai įlūžo keturratis, kuriuo važiavo vyras su savo vaiku. Į vandenį paniro ir dar šeši žmonės, sėdėję rogėse, kurias tempė keturratis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.