Savaitgalio eismo įvykiuose nukentėjo 21 žmogus, tarp jų – 4 nepilnamečiai

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, savaitgalį, kovo 16–18 dienomis, Lietuvos keliuose įvyko 18 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeistas 21 žmogus. Tarp sužeistųjų – 4 nepilnamečiai. 

 Savaitgalio eismo įvykiuose nukentėjo 21 žmogus, tarp jų – 4 nepilnamečiai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Savaitgalio eismo įvykiuose nukentėjo 21 žmogus, tarp jų – 4 nepilnamečiai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2018, 11:53 AM, atnaujinta Mar 19, 2018, 12:05 PM

Per tris savaitgalio paras pareigūnai keliuose nustatė 71 neblaivų vairuotoją, 28 girtumas buvo didesnis nei 1,5 promilės. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 4 eismo įvykius, kuriuose buvo sužeisti žmonės ir 9 techninius eismo įvykius. 

Savaitgalį policijos pareigūnai užregistravo 126 eismo įvykius, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti.

Penktadienio pavakarę, apie 17 val. 30 min., Panevėžio rajone, kelio „Via Baltica” atkarpoje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, 35 metų vairuotojas, vairavęs krovininį automobilį MAN, buvo neatidus, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir atstumo ir atsitrenkė į jam priekyje ta pačia kryptimi važiuojantį ir ketinantį sukti į kairę pusę automobilį „Audi A6“, kurį vairavo 43 metų vyras. 

Po smūgio lengvasis automobilis buvo nublokštas į priešpriešinę eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Volvo V40“. 

Įvykio metu buvo sužeisti trys pastarajame automobilyje važiavę žmonės – 29 metų vairuotojas, kartu važiavusi 27 metų moteris ir 7 metų berniukas. Vaikas dėl patirtų sužalojimų paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių.

Penktadienio vakare 21 val. 32 min. Vilniuje, P.Žadeikos gatvėje, automobilio „Mercedes Benz C200“ 19-metis vairuotojas, važiuodamas atbulas kliudė iš kito automobilio išlipusį 47 metų vyrą ir sužalojo jam koją. Sužeistasis gydomas ambulatoriškai.

Penktadienį, prieš vidurnaktį, apie 23 val. 20 min., Vilkaviškio rajone, Pilviškių seniūnijoje, Leitmargių kaime, 25 metų vyras vairavo neregistruotą keturratį neturėdamas teisės vairuoti ir būdamas neblaivus. 

Tamsiame kelio ruože keturratis užvažiavo ant neblaivaus 20-mečio pėsčiojo, ėjusio keliu be šviesą atspindinčių elementų. Keturračio vairuotojas paspruko iš įvykio vietos, palikęs sužeistą pėsčiąjį, bet buvo sulaikytas, jam nustatytas 1,04 promilės girtumas.

Šeštadienio ryte 09 val. 49 min. Ukmergėje, Vilniaus ir Gruodžio 17-osios gatvių sankryžoje, 41 metų vyras, vairuodamas automobilį „Mitsubishi Grandis“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir atstumo iki priekyje važiuojančio automobilio „Ford Galaxy“ ir pastarajam sustojus prieš pėsčiųjų perėją, į jį atsitrenkė. 

Nuo smūgio automobilis „Ford Galaxy“ pajudėjo ir parbloškė pėsčiąjį, kurį buvo sustoję praleisti. Įvykio metu kelią per pėsčiųjų perėją kirtęs 41 metų vyras buvo sužeistas ir dėl kojos traumos paguldytas į ligoninę.

Šeštadienio popietę, apie 14 val. 40 min., Kaune, V. Krėvės prospekte, 20-metis vaikinas automobiliu „Fiat Ducato“ nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ėjusią 61 metų moterį, kuri dėl patirtų daugybinių sužalojimų komos būsenoje paguldyta į ligoninės reanimaciją.

Šeštadienio vakare, apie 18 val. 39 min., Vilkaviškio rajone, Pilviškių seniūnijoje, Paežerių kaime, neblaivus 26 metų vyras, neturėdamas teisės vairuoti, vairavo automobilį „Dogde Grand Caravan“. 

Nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, neblaivus vyras nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio į pakelės griovį bei atsitrenkė į medį.

Eismo įvykio metu buvo sužalotas kartu važiavęs neblaivus automobilio savininkas, jis paguldytas į ligoninę. Vairuotojas sužeistas nebuvo, jam nustatytas 1,97 promilės girtumas.

Sekmadienio vidurdienį, Kauno rajone, Babtų seniūnijoje, Pagynės kaime, neblaivus 39 metų vyras, vairuodamas automobilį „Mercedes Benz E220“, pradėdamas važiuoti nedavė kelio jį apvažinėjusiam automobiliui „Volvo XC70“, ir su juo susidūrė.

„Mercedes Benz“ vairuotojui nustatytas 1,58 promilės girtumas, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Popietę, apie 15 val. 35 min., Kaune, Taikos prospekte, policijos pareigūnai sustabdė išregistruotą ir neapdraustą automobilį „Renault Scenic“, kurio keleivis, siekdamas, kad vairuotojas išvengtų administracinės atsakomybės, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnams davė 40 eurų kyšį. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pavakarę, 17 val. 51 min., Panevėžio rajone, kelio „Via Baltica” atkarpoje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, 22 metų vaikinas, vairavęs automobilį „Honda Civic“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio į dešinę, nesustojo prie „STOP“ kelio ženklo, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Citroen Xcara“ ir su juo susidūrė. 

Įvykio metu buvo nežymiai sužeistas automobilyje „Citroen“ vežamas 8 metų berniukas.

Sekmadienio vakare, apie 18 val. 20 min., Vilniuje, Gabijos gatvėje, gyvenamojo namo kieme, Baltarusijos Respublikos ambasados Lietuvoje automobilis „Hyundai IX35“ kliudė stovintį automobilį „Toyota Yaris“ ir iš įvykio vietos išvažiavo. 

Po kelių minučių automobilis ir jame sėdintis vairuotojas surasti netoli esančiame kieme. Automobilyje buvęs Baltarusijos Respublikos ambasados Lietuvoje patarėjas, kuris galimai ir vairavo automobilį, pasitikrinti blaivumą atsisakė.

Vėlų sekmadienio vakarą, apie 22 val., Vilniaus rajone, ties Taurijos kaimu, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Honda Accord“. 

Persekiojimo metu pareigūnas panaudojo tarnybinį ginklą, iššovęs du kartus į orą ir keturis kartus į automobilį. Automobilį vairavusiam neblaiviam 21 metų jaunuoliui nustatytas 2,35 promilės girtumas, jis uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.