Įspėja visus – lipti ant Kuršių marių ledo yra pavojinga

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja, kad vyraujant teigiamai oro temperatūrai, Kuršių marių ledas darosi nestabilus.

 Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja – lipti ant Kuršių marių ledo yra pavojinga.<br> KJP nuotr.
 Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja – lipti ant Kuršių marių ledo yra pavojinga.<br> KJP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 3:44 PM, atnaujinta Mar 20, 2018, 3:46 PM

Remiantis informacija, gauta iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės ir Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnio, Kuršių mariose susidarė daug didelių ir pavojingų properšų, o dėl poledinės vandens tėkmės ledas gali būti paplautas ir suplonėjęs.

Kaip rašoma KAM pranešime, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems, tačiau sudėtingos gamtos sąlygos apsunkina gelbėjimo operacijų vykdymą, todėl ne visuomet jos gali baigtis sėkmingai. Siekiant išvengti galimų nelaimių, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ragina gyventojus būti atsakingus už savo gyvybes, saugotis patiems ir nelipti ant nestabilaus ledo.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, svarbiausia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešti apie įvykį, jo vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote) ir savo kontaktinį telefono numerį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.