Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo vienas vaikas, 14 žmonių buvo sužeista

Pirmadienį šalyje įvyko 11 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Vienos avarijos metu žuvo 10-metis vaikas. 

Pirmadienį šalyje įvyko 11 eismo įvykių, kurių metu nukentėjo žmonės.<br>Policijos nuotr.
Pirmadienį šalyje įvyko 11 eismo įvykių, kurių metu nukentėjo žmonės.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2018, 11:20 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, birželio 11-ąją, pirmadienį, Lietuvos keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 11 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės.

Žuvo 10 metų lengvojo automobilio keleivis. Sužeista 14 eismo dalyvių, tarp jų – 2 nepilnamečiai (17 metų pėsčiasis pėsčiųjų perėjoje, 16 metų mopedo vairuotojas). Nukentėjo 8 vairuotojai (1 motociklo), 3 keleiviai, 2 pėstieji (1 – pėsčiųjų perėjoje), 1 dviračio vairuotojas.

Šiais metais eismo įvykiuose jau žuvo 3 nepilnamečiai: 10-metis keleivis, 14 metų paauglys, vairavęs automobilį „VW Polo“, ir 7 metų lengvojo keturračio vairuotojas.

Neblaivūs vairuotojai eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, pirminiais duomenimis, nesukėlė.

Policijos registruojamų įvykių registre įvesti 177 pranešimai apie techninius eismo įvykius.

Policijos pareigūnams keliuose „įkliuvo“ 31 neblaivus vairuotojas, 16-os iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės. Dviračiais neblaivūs važiavo ir buvo sulaikyti 32 asmenys, iš viso nustatyti 65 šių eismo dalyvių padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Prie automobilio vairo sėdo, nors teisės vairuoti neturi, 24 asmenys. Nustatytos tvarkos kelyje nepaisė 49 pėstieji. Per parą iš viso nustatyta daugiau nei 470 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Prieš vidurnaktį, apie 23 val. 49 min., Plungės rajone, Didvyčių kaimo teritorijoje, kelyje Skuodas–Plungė, automobilio „Opel Vectra“ 29 metų vairuotojas, važiuodamas nuo Skuodo link Plungės, neišvengė susidūrimo su staiga į važiuojamąją kelio dalį įbėgusia stirna. Po susidūrimo su laukiniu gyvūnu automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „VW Passat“, vairuojamu 59 metų vyro.

Per eismo įvykį žuvo pastarojo automobilio 10 metų keleivis. Sužeisti 4 žmonės: „Passat“-o vairuotojas ir 24 metų keleivė išvežti į Klaipėdos universitetinę ligoninę, „Opel“-io 28 metų keleivis paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių, nukentėjo ir šio automobilio vairuotojas. Visi važiavusieji „VW Passat“ buvo užsisegę saugos diržus. Eismo įvykis įvyko tiesiame ruože. Gyvūnas nugaišo.

Ryte, apie 9 val. 30 min., Kėdainiuose, J. Basanavičiaus, 59 metų moteris, vairuodama automobilį „Mercedes-Benz A160“, partrenkė nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje ėjusį 17 metų vaikiną. Nepilnametis dėl galvos sumušimo greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežtas į ligoninę ir paguldytas stebėti.

Apie 11 val. 31 min. Vilniuje, Fabijoniškėse, Ateities gatvėje, 39 metų vyras, vairuodamas automobilį „Volvo XC 70“ ir išvažiuodamas iš stovėjimo aikštelės, nepraleido pagrindiniu keliu iš kairės pusės tiesiai važiavusio automobilio „Mazda MX-5“, kurį vairavo 21 metų mergina. Šis nuo smūgio atsitrenkė į priešinga kryptimi važiavusį automobilį „Kia Sorento“, vairuojamą taip pat 39-erių vyro. Per eismo įvykį nukentėjo „Mazdos“ vairuotoja (galvos smegenų sukrėtimas, krūtinės ląstos sumušimas, kairės kojos nubrozdinimas), paskirtas ambulatorinis gydymas.

Priešpiet, apie 11 val. 35 min., Jurbarko rajone, Kalnėnų kaime, Karjero gatvėje (kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, automobilis „Opel Meriva-A“, vairuojamas 61 metų moters, apsisukdamas, nepraleido jo lenkusio automobilio „Iveco Daily“, kurį vairavo 31 metų vyras, ir su juo susidūrė. Nukentėjo pirmojo automobilio vairuotoja, dėl stuburo traumos ji išvežta į Kauno klinikas.

Popietę, apie 15 val. 09 min., Panevėžyje, Beržų gatvėje, automobilio „VW Passat“ 31 metų vairurotojas, sukdamas į kairę (aikštelę), nepastebėjo jam iš kairės pusės važiavusio ir jį lenkusio motociklo „Suzuki RG125“ ir su juo susidūrė.

Nukentėjo 18 metų motociklo vairuotojas (sumušta dešinė koja).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.