Pasienyje su Rusija žvejys aptiko pavojingų sprogmenų ir šovinių

Pasienyje su Rusija žvejys aptiko karo laikų sprogmenų ir dėžę šovinių. Pasieniečiai saugojo šiuos pavojingus radinius, iki kol atvykę Lietuvos kariuomenės išminuotojai pavojingą radinį sunaikino vietoje.

Žvejys aptiko pavojingus sprogmenis.<br>VSAT nuotr.
Žvejys aptiko pavojingus sprogmenis.<br>VSAT nuotr.
Žvejys aptiko pavojingus sprogmenis.<br>VSAT nuotr.
Žvejys aptiko pavojingus sprogmenis.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 11:06 AM

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), penktadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Plaškių pasienio užkardos pareigūnams paskambino žvejys. Jis pranešė, kad Šilutės rajone, netoli Girininkų kaimo, Nemuno upės pakrantėje, pastebėjo į sprogmenis panašių daiktų ir aprūdijusių šovinių. Manoma, kad jie čia likę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Į nurodytą vietą nuskubėję pasieniečiai apie radinius informavo kompetentingas žinybas. Prie sprogmenų Plaškių pasieniečiai ir policijos pareigūnai organizavo įvykio vietos apsaugą.

Po dviejų valandų atvykę Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, jog žvejo radiniai yra nuo Antrojo pasaulinio karo užsilikusios septynios rankinės granatos ir dėžė 7,62 kalibro šovinių. Kariškiai, įvertinę aprūdijusių sprogmenų ir šaudmenų būklę kaip pavojingą, nedelsdami juos sunaikino vietoje.

Šiemet tai buvo jau ne pirmas atvejis, kai panašiomis aplinkybėmis pasieniečiams teko saugoti aptiktus karo laikų sprogmenis ir kviesti išminuotojus. Dažniausiai tokių pavojingų radinių aptinkama Lietuvos pasienyje su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.