Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo žmogus, dar 20 buvo sužeista

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, liepos 26 d., ketvirtadienį, šalies keliuose įvyko 18 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės.

Ketvirtadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Ketvirtadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2018, 10:46 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, žuvo 1 eismo dalyvė (keleivė). Sužeista 20 žmonių, tarp jų – 3 nepilnamečiai (keleivis, pėsčiasis (su paspirtuku) ir dviračio vairuotojas). Įvykiuose nukentėjo 10 vairuotojų (2 – motociklų, 1 – mopedo), 5 dviračių vairuotojai, iš jų – 2 neblaivūs, 3 keleiviai, 2 pėstieji.

5-iuose didžiuosiuose šalies miestuose įvyko 9 eismo įvykiai, sužeista 10 žmonių. Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 įvykyje, sužeista vairuotoja.

Policijos registruojamų įvykių registre įvesta 160 pranešimų apie techninius eismo įvykius.

Šalies keliuose per parą išaiškinta 17 neblaivių vairuotojų, daugiau nei 1,5 promilės girtumas nustatytas 11 iš jų. „Įkliuvo“ ir 33 neblaivūs dviračių vairuotojai, iš viso užfiksuoti 82 šių eismo dalyvių padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Transporto priemones vairavo, nors teisės tam neturi, 20 asmenų. Saugos diržą „pamiršo“ užsisegti 93 važiavusieji automobiliuose, 93 vairuotojai, vairuodami, „tvarkė reikalus“ – naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis.

Apie 17 val. 41 min. Anykščių rajone, Kavarsko viensėdyje, Laukų gatvėje, žvyrkelyje, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Renault Mégane Scénic“ nesuvaldė 23 metų mergina. Automobilis nuvažiavo nuo kelio į laukus ir apvirto. Žuvo 53 metų keleivė, moteris iškrito iš automobilio. Jauna vairuotoja teisę vairuoti turi, ji buvo blaivi. Automobilis neapdraustas transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Ryte, apie 06 val. 53 min. Vilniaus rajone, Pikutiškės kaime, 76 metų vyras, vairuodamas automobilį „Honda Civic“ ir važiuodamas keliu, pažymėtu kelio ženklu „Šalutinis kelias iš kairės“, sankryžoje lenkė priekyje važiavusį ir į kairę sukusį automobilį „Opel Astra“, vairuojamą 42 metų metų moters. Susidūrimo neišvengta. Nukentėjo „Hondos“ 76 metų keleivė (paguldyta į ligoninės Neurochirurgijos skyrių), vėliau į ligoninę kreipėsi ir šio automobilio vairuotojas (nustatytas krūtinės ląstos sumušimas).

Apie 08 val. 00 min. Klaipėdoje, Gubojų gatvėje, automobilį „Opel Omega“ vairavusi 61 metų moteris, apvažiuodama dešinėje kelio pusėje buvusį vaiką, nepastebėjo, kaip nuo kalniuko iš kairės pusės paspirtuku važiavo mažametė ir ją kliudė. 6 metų mergaitė po įvykio paguldyta į ligoninę.

Popietę, apie 12 vsl. 40 min. Kaune, Žaliakalnyje, Jonavos gatvėje, automobilis „Opel Insignia“, vairuojamas 26 metų vaikino, išvažiuodamas iš teritorijos ir sukdamas į kairę, susidūrė su jam iš kairės važiavusiu ir į priešpriešinio eismo juostą įvažiavusiu motociklu „Ducati 899 Panigale“.

Nuo smūgio nevaldomas motociklas atsitrenkė į stovintį automobilį „Nissan Qashqai“. Motociklo detalės apgadino dar ir stovintį automobilį „Volvo XC70“. Nukentėjo motociklą vairavęs 24 metų vaikinas, teisės vairuoti jis neturi. Dėl šlaunikaulio lūžio jaunuolis paguldytas į ligoninę.

Apie 14 val. 00 min. Kaune, Vilniaus gatvėje, požeminėje perėjoje, dviračiu važiavęs 19 metų vaikinas parbloškė ėjusią pėsčiąją. Garbaus amžiaus moteris, kuriai 91-eri, nuvežta į ligoninę.

Vėliau, apie 15 val. 40 min. Kaune, Veiverių gatvės ir Europos prospekto sankryžoje, susidūrus 6 automobiliams, nukentėjo vairuotojai, 61-erių ir 42-ejų vyrai. Abiem paskirtas ambulatorinis gydymas.

Vakare, apie 19 val. 07 min. Palangoje, Užkanavės gatvėje, iš namo kiemo į pėsčiųjų ir dviračių taką dviračiu įvažiavusi mažametė susidūrė su čia važiavusiu kitu dviračiu. Šio susidūrimo metu nukentėjo 7-erių mergaitė ir 53 metų moteris. Pastaroji paguldyta į ligoninę.

Apie 20 val. 53 min. Vilniaus rajone, Avižienių seniūnijos teritorijoje, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys, motociklas „Honda CBR 600RR-4“ (Jungtinės Karalystės valst. Nr.) kliudė priekyje važiavusį automobilį „Audi Q5“, vairuojamą 33 metų moters, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Motociklo vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Pirminiais duomenimis, važiavo ir dar vienas „BMW“ markės motociklas. Įvykio metu nukentėjusi 10 metų automobilio keleivė paguldyta į Santaros vaikų ligoninės Traumatologijos skyrių.

Lietuvos kelių policijos tarnyba kreipiasi į suaugusiuosius ir prašo rūpintis nepilnamečių (vaikų) saugumu kelyje. Nepalikite vaikų vienų (be priežiūros) žaisti arti važiuojamosios kelio dalies. Eidami šaligatviu, pėsčiųjų (pėsčiųjų ir dviračių taku) mažametį vaiką veskitės paėmę už rankos. Nepamirškite, kad vaikai, žemesni kaip 135 cm ūgio, automobiliuose privalo būti vežami specialiose (jiems pritaikytose) sėdynėse. Kartu su vaikais prisiminkite pagrindines saugaus elgesio kelyje taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.