Penktadienį Lietuvoje gesinami 4 miškų gaisrai, situacija grėsminga

Penktadienį per pietus Lietuvoje buvo gesinami keturi miškų gaisrai. Bene rimčiausias miško gaisras siautėjo Trakų rajone. Vieną gaisrą ugniagesiai gesina kartu su Latvijos gelbėtojais. Ugniagesiai prieš savaitgalį perspėja gyventojus atsargiai elgtis su ugnimi.

 Penktadienį Lietuvoje gesinami 4 miškų gaisrai.<br> P.Lileikio asociatyvi nuotr.
 Penktadienį Lietuvoje gesinami 4 miškų gaisrai.<br> P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 2:41 PM, atnaujinta Aug 10, 2018, 3:21 PM

Priešgaisrinės apasaugos ir gelbėjimo departamente penktadienį po pietų susidariusi situacija su miškų gaisrais buvo įvardinta, kaip „grėsminga“. Departamente buvo sustiprintas veiksmų koordinavimas, sušauktas koordinacinis centras.

Pasak ugniagesių, miško gaisras siautėja Varėnos r., Valkininkų seniūnijoje, ties Kuršių kaimu. Pranešimas apie šį gaisrą gautas 13 val. 11 min. Gaisrą gesina keturiomis autocisternomis atvykę ugniagesiai ir miškininkai.

Apie 13 val. 27 min. buvo gautas pranešimas apie miško gaisrą Jurbarko r., Šimkaičių seniūnijoje. Čia dega apie 1 ha miško. Gesinimą sunkina tai, kad iki gaisravietės nėra jokio privažiavimo.

Gaisrą gesinti iš pradžių pradėjo du žmonės ir vietos ūkininkas su vandens cisterna. Netrukus jiems į pagalbą atvyko šešios autocisternos ir savanoriai.

Miško gaisras toliau gesinamas ir Trakų r. Kaip jau skelbė lrytas.lt, penktadienį apie 8 val. 12 min. gautas pranešimas apie miško gaisrą Trakų r., Onuškio seniniūnijoje, greta Jurgionių kaimo esančiame Gėjaus miške. Pranešta, kad dega 4-5 ha miško.

Iš pradžių gaisrą gesino dvi miškų autocisternos, netrukus prie jų prisijungė ir dvi ugniagesių autocisternos, vėliau jiems į pagalbą išsiųstos dar trys autocisternos.

Pasak gelbėtojų, gaisro gesinimą sunkina sudėtingas privažiavimas prie gaisro vietos: „Čia durpynas, aukštapelkė...“

Baiminamasi, kad degimas nepersimestų į giluminius durpyno sluoksnius. Tokiu atveju, užgesintį šį gaisrą taptų nepaprastai sudėtinga.

Dar vienas gaisras įsisiautėjo pasienyje su Latvija. Apie 11 val. 38 min. pranešta, kad Joniškio r., Skaisgirio seniūnijoje, Alsių kaime, atskirais židiniais dega ražienos 200 ha ploto lauke. Liepnos kabina mišką, vietomis ugnis į jį persimetė.

Laukas yra pasienyje su Latvija. Tad šį gaisrą iš savo pusės gesina ir Latvijos ugniagesiai. Lietuvos pusėje gaisrą gesina penkiomis autocisternomis atvykę gelbėtojai.

Ugniagesiai teigia, kad gaisro gesinimą sunkina labai stiprus vėjas.

Gelbėtojai perspėja gyventojus atsargiai elgti su ugnimi, nes gaisrų pavojus tvyrant karščiams yra labai didelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.