Girti vyrai išbandė akies taiklumą – vienas jų atsidūrė ligoninėje

Į Anykščių ligoninę atvežtas girtutėlis 35-erių vyras pašauta koja. Nelaimė įvyko girtiems vyrams bandant akies taiklumą.

Kaip paaiškėjo, trys vyrai girtavo viename Anykščių rajono kaime.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kaip paaiškėjo, trys vyrai girtavo viename Anykščių rajono kaime.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 7:43 AM

Sužeisto vyro blauzdoje buvo žaizda, iš kurios medikai išėmė šratą. Sutvarsčius koją nukentėjėlis gultis į ligoninę atsisakė.

Į alkoholio matuoklį jis pripūtė 2,89 promilės. Atvykusiems pareigūnams vyras sakė, kad jį iš orinio šautuvo pašovė 22 metų pažįstamas. Esą šūvis nuaidėjo netyčia.

Kaip paaiškėjo, trys vyrai girtavo viename Anykščių rajono kaime. Šeimininkas pasigyrė turįs orinį šautuvą, kurį sugėrovai kaipmat panoro išbandyti. Kieme vyrai ėmė šaudyti į taikinius.

Galiausiai šautuvą į rankas paėmė 22 metų jaunuolis. Taikydamasis jis paspaudė gaiduką, bet pataikė ne į taikinį, o netoliese stovinčiam sugėrovui į koją. Netaikliam šauliui buvo nustatytas 2,36 promilės girtumas.

Kadangi nukentėjęs vyras atsisakė rašyti pareiškimą, policija nepradėjo tyrimo.

Bet šautuvo savininkas ir šaulys sausi iš balos neišlipo. Vienam surašytas protokolas dėl to, kad būdamas girtas šaudė, o kitam – kad jam davė šautuvą. Oriniam šautuvui laikyti leidimo nereikia, bet girtiems draudžiama ne tik šaudyti, bet ir jį nešioti. Šauliui gresia iki 300 eurų, o šautuvo savininkui – iki 30 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.