Parėjusios paros eismo įvykiuose sužalota 13 žmonių

Lapkričio 5-ąją, pirmadienį, eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, sužeista 13 žmonių, tarp jų – 4 nepilnamečiai (2 keleiviai, 2 pėstieji).

 Pirmadienio eismo įvykiuose nukentėjo 13 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
 Pirmadienio eismo įvykiuose nukentėjo 13 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 11:04 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, nukentėjo 5 vairuotojai, 4 keleiviai, 4 pėstieji (2 – pėsčiųjų perėjose), kurie į įvykius pateko tamsiuoju paros metu.

Įvyko 8 įvykiai, kuriuose nukentėjo eismo dalyviai. Užregistruoti 3 atvejai, kai transporto priemonės susidūrė (sužeisti 8 žmonės). 7 eismo įvykiai įvyko esant šlapiai kelio dangai.

Vilniuje 2 įvykiuose sužeisti 2 žmonės, Kaune ir Šiauliuose – po 1 įvykį (sužeisti 3). Neblaivūs vairuotojai eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, pirminiais duomenimis, nesukėlė. Policijos registruojamų įvykių registre įvesti 175 pranešimai apie techninius eismo įvykius.

Šalies keliuose policijos pareigūnai užfiksavo daugiau kaip 480 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Išaiškintas 21 neblaivus vairuotojas, 10 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė, kadangi nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas. „Įkliuvo“ ir 12 neblaivių dviračių vairuotojų, 17 asmenų vairavo transporto priemones, nors teisės tam neturi.

Naktį, apie 2 val. 05 min. Klaipėdos rajone, kelyje Plungė–Vėžaičiai, esant šlapiai kelio dangai, į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs „BMW“ markės automobilis susidūrė su automobiliu „Mercedes-Benz 135 CDI“. Sužeisti abiejų automobilių vairuotojai, 19-os mergina ir 51 metų vyras, ir „Mercedes“-o 13 metų keleivė paguldyti į ligoninę.

Ryte, apie 6 val. 13 min. Vilniuje, Pelesos gatvėje (šlapia danga), 23 metų merginos vairuojamas automobilis „Toyota Prius“, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, partrenkė iš kairės, pirminiais duomenimis, bėgusį vyrą ir jį sužeidė. 64 metų pėsčiasis paguldytas į ligoninės Neurochirurgijos skyrių.

Vakare, apie 20 val. 08 min. sostinėje, Vilkpėdėje, Savanorių prospekte, viešojo transporto stotelėje, 14 metų paauglys, griūdamas (pirminiais duomenimis, dėl pablogėjusios sveikatos būklės), atsitrenkė į atvažiavusį maršrutinį autobusą „MAN“, vairuojamą 66 metų vyro. Nukentėjęs nepilnametis paguldytas į ligoninę.

Ryte, apie 10 val. Kaune, Chemijos gatvės ir Medšarkių tako sankryžoje, susidūrė automobiliai „Kia Motors“ ir „Renault Mégane Scénic“, vairuojamas 27 metų vyro. Nukentėjo pirmojo automobilio 49 metų vairuotoja ir 44 metų keleivė (abiem paskirtas ambulatorinis gydymas).

Po vidurdienio, apie 12 val. 20 min. Tauragės rajone, Šiauriškių kaime, kelyje Stragutė–Eržvilkas–Bebirvai, 33 metų moteris, vairuodama automobilį „Renault Mégane Scénic“, kelio vingyje įbėgus stirnai, pradėjo stabdyti, tačiau esant šlapiai kelio dangai, automobilis slydo ir, nuvažiavęs nuo kelio, apvirto ant šono. Nukentėjo 5 metų keleivis, jis paguldytas į ligoninę.

Popietę, apie 14 val. 47 min. Šakių rajone, Bridžių kaime, kelyje Šakiai–Bridžiai, esant šlapiai kelio dangai, tiesiame ruože, susidūrė priešpriešinio eismo juostomis važiavę automobiliai „Nissan X-Trail“, vairuojamas 50 metų vyro, ir „Audi A4“, vairuojamas 35-erių vyro. Nukentėjo abu vairuotojai ir „Audi“ 34 metų keleivė. „Nissan“-o vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Pavakarę, apie 16 val. 52 min. Gargžduose (Klaipėdos r.), Kvietinių gatvėje (šlapia danga), 19 metų merginos vairuojamas automobilis „Audi A6“ parbloškė pėsčiųjų perėjoje 10 metų mergaitę. Mažametė po įvykio paguldyta į ligoninę.

Taip pat pavakarę, apie 17 val. 04 min. Šiauliuose, Tilžės gatvėje (šlapia danga, apšviestas ruožas), automobilis „Audi A2“, vairuojamas 72 metų moters, kliudė 47 metų pėsčiąją. Nukentėjusioji nuvežta į ligoninę (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotojų atkreipti dėmesį į važiavimo sąlygas ir pasirinkti tik saugų (ne leistiną) važiavimo greitį. Būkite atidūs važiuodami per miškingas vietoves. Dabar dažnai tiek ryte, tiek vakare ar net dienos metu susidaro rūkas, dėl to gerokai sumažėja matomumas, esant šlapiai dangai, stabdant, pailgėja stabdymo kelias.

Pareigūnai primena, kad, vadovaujantis Kelių eismo taisyklėmis, vairuotojas, atsižvelgdamas į važiavimo greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

Rekomenduojama, kad atstumas iki priekyje važiuojančios transporto priemonės būtų ne mažesnis kaip per 2 sekundes nuvažiuojamas atstumas arba ne mažesnis kaip pusė spidometro rodmens, paversto metrais (pavyzdžiui, kai greitis 70 km/val., atstumas turi būti ne mažesnis kaip 35 m, jeigu eismo sąlygos nereikalauja kitaip).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.