Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 37 buvo sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad pirminiais duomenimis, per paskutinį kalendorinio rudens savaitgalį (penktadienį–sekmadienį) mūsų šalies keliuose įvyko 25 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 37 žmonės, vieno eismo įvykio metu žuvo žmogus, 31 metų pėsčiasis.

 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 37 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 37 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 10:11 AM, atnaujinta Nov 26, 2018, 10:15 AM

Tarp sužeistųjų lapkričio 23–25 d. eismo įvykiuose – 4 nepilnamečiai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, sukėlė 11 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti 3 žmonės, vieną eismo įvykį sukėlė neblaivus pėsčiasis.

Pasikeitusios oro sąlygos lėmė padidėjusį smulkių, techninių eismo įvykių skaičių, policija per 3 paras sulaukė daugiau kaip 600 pranešimų apie įvairius incidentus keliuose ir užregistravo 216 eismo įvykių, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo.

Lapkričio 23–25 dienomis policijos pareigūnai keliuose nustatė 96 neblaivius transporto priemonių vairuotojus, net 50 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės, taip pat išaiškinti 424 pėsčiųjų, dviratininkų ir vadeliotojų pažeidimai, nustatyti 63 neblaivūs dviračių vairuotojai.

Lapkričio 23 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 85 eismo įvykiai, 9 eismo įvykiuose buvo sužeista 11 žmonių, tarpo sužeistųjų – 2 vaikai.

Beveik visi penktadienio eismo įvykiai įvyko pirmoje dienos pusėje. Ryte Klaipėdoje buvo partrenktas netikėtai į gatvę įžengęs 8 metų berniukas, Kaune, po susidūrimo sankryžoje, į ligoninę buvo pristatytas 1 metų keleivis. Klaipėdoje, pavojingai manevravęs automobilis privertė kitą automobilį įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą, susidūrimo kaktomuša metu sužeisti du žmonės, vienas vairuotojas buvo paguldytas į reanimaciją.

Kaune, magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuotojas automobiliu atsitrenkė į priekyje stabdžiusį kitą automobilį, kuris atsitrenkė į kelio atitvarus ir į dar vieną automobilį. Pavakarę Kaune, iš gyvenamųjų namų kiemo į pagrindinę gatvę neatidžiai išvažiuojantis garbaus amžiaus vairuotojas sukėlė eismo įvykį, kuriame pats buvo sužeistas, taip pat buvo sugadinti trys automobiliai.

Lapkričio 24 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 104 eismo įvykiai, 11-kos iš kurių metu buvo sužeista 18 žmonių, tarp sužeistųjų – du nepilnamečiai.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį, Tauragės r., Griežpelkių I-me kaime, į magistralinį kelią Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, kuriame leidžiamas 70 km/val. greitis, tamsoje, draudžiamoje vietoje netikėtai įbėgo pėsčiasis, kurį partrenkė pro šalį važiavęs automobilis.

Įvykus avarijai, neblaivus pėsčiasis sugrįžo iš kur bėgęs, į šalia kelio esantį barą.

Atšvaitų nesegėjusiam, jokių šviesą atspindinčių elementų neturėjusiam pėsčiajam buvo nustatytas 1,15 prom. girtumas.

Šeštadienį eismą keliuose apsunkino plikledis, pirmoje dienos pusėje net 7 eismo įvykių metu, kuomet vairuotojai slidžiame kelyje nesuvaldė automobilių, buvo sužeista 13 žmonių. Priešpriešinio susidūrimo Šalčininkų r. metu buvo sužeisti 4 žmonės, Vilniaus r., kaktomuša susidūrus automobiliams, buvo sužeisti 2 žmonės, Šiauliuose, pradedančiosios vairuotojos slidžiame kelyje nesuvaldytam automobiliui atsitrenkus į garažo sieną, buvo sužeista 4 metų keleivė.

Kaišiadorių r., magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, vairuotoja nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris susidūrė su gretima eismo juosta priekyje važiavusiu kitu automobiliu. Šio įvykio metu įvykį sukėlęs automobilis buvo nepataisomai sugadintas, sužeisti trys jame važiavę keleiviai.

Raseiniuose slidi kelio danga ir vairuotojų neatidumas nulėmė eismo įvykį, kuriame buvo apgadinti keturi automobiliai ir sužeistas vienas žmogus, kai slidžiame kelyje nesuvaldytas automobilis atsitrenkė į priešpriešiais važiavusį kitą automobilį, šiems automobiliams sustojus, dar vienas vairuotojas nesugebėjo suvaldyti savo vairuojamos transporto priemonės ir atsitrenkė į tris įvykio vietoje sustojusius automobilius.

Šeštadienį, prieš vidurdienį, Vilniuje, pėsčiųjų perėjoje, buvo partrenkta moteris, ėjusi per pėsčiųjų perėją ir nešusi ant rankų 2-jų metų berniuką, kurių nepraleido sankryžoje į kairę sukantis automobilis.

Sekmadienį, lapkričio 25 d., pirminiais duomenimis, keliuose įvyko 52 eismo įvykiai, iš jų 5 eismo įvykiuose buvo sužeisti 8 žmonės. Vieno eismo įvykio metu žuvo jaunas žmogus, 31 metų pėsčiasis.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 1 val. 08 min. Kėdainių r., Lamčiūnavos kaime, magistraliniame kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, neapšviestame kelio ruože, kur leidžiamas 70 km/val važiavimo greitis, krovininis vilkikas „Volvo“ su puspriekabe „Tirsan“, pirminiais duomenimis, vairuojamas 32 metų vairuotojo, partrenkė kelkraščio dešiniąja puse ėjusius du vyrus.

Pirminiais duomenimis, pėstieji nesegėjo atšvaitų, bedėvėjo rūbų su šviesą atspindinčiais elementais. Įvykio vietoje žuvo partrenktas 31 metų vyras, kartu ėjęs 21 m. vaikinas sužeistas ir paguldytas į ligoninę.

Ryte, Jonavoje, neblaivus, teisės vairuoti neturintis vyras vingiuotoje įkalnėje nesuvaldė automobilio, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir atsitrenkė į taksi automobilį, kuris nuo smūgio nuvažiavo nuo kelio ir apvirto, jo vairuotojas buvo sužeistas ir paguldytas į ligoninę, įvykį sukėlusiam vairuotojui nustatytas 1,35 girtumas.

Popietę Alytuje automobilis įvažiavo į sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui ir pavažiavęs atgal, kliudė per kelią ėjusią pėsčiąją.

Pavakare, jau sutemus, magistraliniame kelyje Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas, sunkvežimio vairuotojas neatsižvelgė į sudėtingas eismo sąlygas ir, nesuvaldęs sunkiasvorio automobilio, atsitrenkė į priekyje stabdžiusį lengvąjį automobilį, visi trys jame važiavę žmonės buvo sužeisti.

Vakare, taip pat Marijampolės sav., krašto kelyje Mauručiai–Vinčai–Puskelniai, neblaivi moteris nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto, į ligoninę paguldyti du kartu važiavę keleiviai, vairuotoja nenukentėjo, jai nustatytas 1,09 prom. girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.