Degė M. Mažvydo bibliotekai priklausantis Pakretuonės malūnas

Antradienio vakarą degė Lietuvos nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos poilsiavietė – Pakretuonės malūnas Švenčionių rajone. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė palėpės patalpos, kuriose buvo įrengti nuomojami kambariai ir pobūvių salė.

Degė bibliotekai priklausantis Pakretuonės malūnas.<br>aparkai.lt nuotr
Degė bibliotekai priklausantis Pakretuonės malūnas.<br>aparkai.lt nuotr
Degė bibliotekai priklausantis Pakretuonės malūnas.<br>aparkai.lt nuotr
Degė bibliotekai priklausantis Pakretuonės malūnas.<br>aparkai.lt nuotr
Degė bibliotekai priklausantis Pakretuonės malūnas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Degė bibliotekai priklausantis Pakretuonės malūnas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Jakubauskas

Nov 29, 2018, 3:30 PM, atnaujinta Nov 29, 2018, 3:32 PM

Pranešimas apie gaisrą gautas antyradienį apie 18 val. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė medinio Pakretuonės malūno stogas.

Dalinai išdegė pirmame aukšte įrengti kambariai. Ugniagesiams pavyko apsaugoti už 15 metrų esantį gyvenamąjį namą. Gaisras buvo likviduotas vidurnaktį.

Žiemą Pakretuonės malūnas nenaudojamas, ten nėra šildymo sistemos.

Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorė Ieva Laurinavičienė ketvirtadienį BNS patvirtino, kad šiuo metu dėl gaisro Pakretuonės malūne atliekamas tyrimas.

Kartu su tyrėjais įvykio vietoje trečiadienį lankėsi bibliotekos atstovai ir apžiūrėjo apdegusį pastatą, tačiau gaisro priežastis kol kas nežinoma.

„Nemalonus įvykis, aišku. Bet... Toks gyvenimas“, – ketvirtadienį BNS sakė bibliotekos generalinis direktorius Renaldas Gudauskas.

Pasak bibliotekos vadovo, pastatas yra draustas, penktadienį bibliotekos atstovai kartu su draudėjais vyks įvertinti pastato būklės ir apskaičiuoti nuostolių.

Bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Aidas Sinkevičius teigia, kad Pakretuonės malūnas yra vienintelė tokia bibliotekai priklausanti vieta, kurioje buvo organizuojami tiek mokymai, joje galėdavo poilsiauti bibliotekos darbuotojai ir kiti žmonės.

„Pagrinde yra mokymai, bet yra kartais ir išnaudojama darbuotojų poilsiui. Galėjo ir kiti žmonės poilsiauti, nes informacija buvo viešai prieinama ir kainodara yra paskelbta. Už tai biblioteka gaudavo lėšų, kuriomis padengdavo eksploatacines išlaidas“, – teigė A.Sinkevičius.

Už infrastruktūrą atsakingas bibliotekos vadovo pavaduotojas negalėjo tiksliai pasakyti, kokiai sumai apdraustas Pakretuonės Malūnas. Anot jo, tai turėtų būti apie 150 tūkst. eurų suma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.