Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo žmogus

Sausio 15 d., antradienį, pirminiais duomenimis, šalies keliuose įvyko 10 eismo įvykių, kuriuose 10 žmonės buvo sužeista, 1 žmogus žuvo.

Antradienio eismo įvykiuose žuvo žmogus.<br>LKPT nuotr.
Antradienio eismo įvykiuose žuvo žmogus.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 9:02 AM

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, apie 12 val. 55 min. Alytaus r., Griškonių k., Margirio g., automobilis „Opel Vectra“ (pagam. 1990 m.), vairuojamas 82 m. vairuotojo, slidžiame siaurame kelyje įvažiavo į priešpriešinės krypties eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu krovininiu automobiliu „Mercedes Benz“, kurį vairavo 54 m. vyras. Per eismo įvykį žuvo automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas ir sužalota kartu važiavusi 78 m. keleivė, kuri dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyta į ligoninę.

Ryte buvo sužeistos dvi nepilnametės pėsčiosios, apie 7 val. 01 min., Vilniaus r., Avižienių k., prieš mokyklos esančią nereguliuojamą pėsčiųjų perėją stabdė automobilis „Seat Alhambra“, į kurį atsitrenkė iš galo važiavęs automobilis „Saab 9-3“, kurio vairuotoja nepasirinko saugaus važiavimo gfreičio ir nespėjo automobilio sustabdyti. Pirmuoju automobiliu buvo kliudyta per perėją ėjusi 6 metų mergaitė, kuri dėl patirtų sužalojimų gydoma ambulatoriškai.

Po valandos, apie 8 val. 01 min., Vilniuje, A. Goštauto g. ir A. Jakšto gatvių šviesoforu reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobiliu „VW Touran“ buvo partrenkta 11-metė mergaitė, kuri dėl galvos traumos gydoma ligoninėje.

Per parą pėsčiųjų perėjose buvo partrenkti 5 žmonės, 3 žmonės sužeisti vairuotojams nepasirinkus saugaus važiavimo greičio ir atsitrenkus į priekyje važiavusius automobilius. Vairuotojams neatsižvelgus į važiavimo sąlygas ir nesuvaldžius automobilių, įvyko 2 eismo įvykiai.

Apie 12 val. 35 min., Kupiškio r., krašto kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, slidžiame kelyje, vairuotojas nesuvaldė krovininio automobilio „Mercedes Benz“, kuris įvažiavo į priešpriešinės krypties eismo juostą ir susidūrė su miškavežiu „Volvo“, kuris po smūgio nuvažiavo nuo kelio, jo vairuotojas buvo nežymiai sužeistas.

Vakare, apie 18 val. 27 min., Kaune, Šarkuvos g., į automobilio „Mercedes Benz C220“, stabdančio prieš greičio ribojimo kalnelį, atsitrenkė iš galo važiavęs automobilis „VW Jetta“. Po susidūrimo automobiliams sustojus, vieno iš jų keleivis išlipo apžiūrėti sugadinimų, kai ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „Mazda 3“ atsitrenkė į sustojusio „Mercedes“ galinę galį ir partrenkė šalia jo buvusį 31 m. vyrą, kuris gydomas ambulatoriškai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba akcentuoja, kad žiemos metu, esant krituliams ir sudėtingoms eismo sąlygoms, vairavimas slidžiuose keliuose neretai tampa iššūkiu. Ypatingai svarbu yra atkreipti dėmesį į saugaus važiavimo greičio pasirinkimą, atsižvelgti į kelio būklę, matomumą.

Žiemiškuose keliuose saugus greitis neretai turi būti daug mažesnis negu leistinas. Pareigūnai prašo pasirinkti saugų važiavimo greitį, manevruoti atsakingai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.