Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo žmogus, dar 5 buvo sužaloti

Kovo 6-ąją, trečiadienį, Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 1 žmogus, 5 sužeisti. Tarp sužeistųjų – 3 pėsčiosios.

Trečiadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus, dar 5 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
Trečiadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus, dar 5 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 10:56 AM

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, pėsčiųjų perėjoje 2 mažametes kliudė automobilis, nes, pirminiais duomenimis, garbaus amžiaus vairuotojas, saulei šviečiant į akis, jas per vėlai pastebėjo.

Maršrutiniam autobusui kelio nedavė ir su juo susidūrė iš kelkraščio pradėjęs važiuoti lengvasis automobilis. Užregistruoti 5 eismo įvykiai, visi jie įvyko esant sausai kelio dangai.

Per parą policija gavo 162 pranešimus apie techninius eismo įvykius (juose žmonės nenukentėjo). Užfiksuota daugiau nei 590 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp jų 78 atvejai, kai pėstieji nepaisė nustatytos tvarkos kelyje, 29 dviračių vairuotojų padaryti pažeidimai (9 jų neblaivūs), 19 neblaivių vairuotojų, 17 asmenų, neturinčių teisės vairuoti.

Trečiadienio vakarą, apie 20 val. 19 min. Vilniaus rajone, Nemėžio kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A3 Vilnius–Minskas, apšviestame ruože, 37 metų vyro vairuojamas automobilis „Audi 100 Avant“ partrenkė per važiuojamąją kelio dalį ėjusį pėsčiąjį. 62 metų vyras žuvo.

Prieš dešimtą ryto Telšiuose, Muziejaus gatvėje, ne pėsčiųjų perėjoje per važiuojamąją kelio dalį ėjusią 75-erių moterį parbloškė ir sužeidė automobilis „Audi 80“, vairuojamas 66 metų vyro. Nukentėjusioji paguldyta į ligoninės Reanimacijos skyrių.

Popietę, apie 13 val. 50 min. Šilutėje, Taikos gatvėje, 87 metų vyras, vairuodamas automobilį „Audi 80“, kliudė į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją, pirminiais duomenimis, įbėgusias dvi mažametes. 9 metų mergaitės nuvežtos į ligoninę. Pasak vairuotojo, jam tiesiai į akis švietė saulė, dėl to vaikus jis pastebėjo per vėlai ir nespėjo sustabdyti transporto priemonės.

Taip pat popietę, apie 13 val. 58 min. Prienų rajone, Mardosų kaime, kelyje Kaunas–Prienai–Alytus, automobilio „Opel Astra“ vairuotojas, prieš pradėdamas važiuoti iš kelkraščio, neįsitikino, kad tai daryti yra saugu ir, norėdamas apsisukti, nepraleido tiesiai ta pačia kryptimi važiavusio maršrutinio autobuso „Temsa Safari RD“, kurį vairavo 33-ejų vyras.

Nuo smūgio „Opel“-is nuvažiavo nuo kelio. Susidūrimo metu nukentėjo 74 metų lengvojo automobilio vairuotojas, jis nuvežtas į ligoninę (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Pavakarę, apie 15 val. 55 min. Vilniaus rajone, Nemenčinės seniūnijoje, kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai, automobilis „Audi A6“, vairuojamas 27 metų vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusio ir į kairę sukusio automobilio „Nissan X-Trail“ galą. Nukentėjo šio automobilio 57 metų keleivė, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, moteris išleista iš ligoninės.

Pareigūnai primena pėstiesiems – eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios kelio dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalote neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

Traukiamas (stumiamas) platesnis kaip 1 m vežimėlis turi būti su atšvaitais: kairėje vežimėlio pusėje iš priekio – baltu, o iš galo – raudonu.

Į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę privaloma eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturite peržengti perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu.

Įžengti į važiuojamąją kelio dalį leidžiama tik po to, kai įvertinate atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikinate, kad tai saugu. Prieš įžengdami į važiuojamąją kelio dalį ir eidami ja turite vengti bet kokių veiksmų (naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ir pan.), kurie atitrauktų Jūsų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo ir trukdytų įsitikinti, kad eiti saugu.

Pareigūnai rekomenduoja, kad tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui pėstieji, eidami į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę, neštųsi šviečiantį žibintą arba vilkėtų ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būtų prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.