Praėjusios paros eismo įvykiuose nukentėjo 15 žmonių

Balandžio 4-ąją, ketvirtadienį, Eismo įvykių informacinėje sistemoje įvesta 14 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės.

Ketvirtadienio eismo įvykiuose nukentėjo 15 žmonių.<br>LKPT nuotr.
Ketvirtadienio eismo įvykiuose nukentėjo 15 žmonių.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 10:17 AM

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, sužeista 15 eismo dalyvių, tarp kurių 6 vairuotojai ir 5 pėstieji. Pastarieji į įvykius pateko Vilniuje (3), Marijampolėje ir Utenoje, 3 – pėsčiųjų perėjose. Tarp nukentėjusiųjų – 2 nepilnamečiai. Per parą gauti 172 pranešimai apie techninius eismo įvykius (žmonės nenukentėjo). Nustatyta daugiau nei 750 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Prieš dešimtą ryto Raseinių rajone, Zvėgių kaime, kelyje Raseiniai–Baisogala, į pristabdžiusį automobilį „Opel Zafira“ atsitrenkė krovininis automobilis „DAF 105.460“ su puspriekabe, kurį vairavo 47 metų vyras. Lengvasis automobilis po susidūrimo nuvažiavo nuo kelio. Jį vairavęs 71 metų vyras greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežtas į ligoninę.

Apie pusę vienuoliktos ryto Kaune, Vakariniame aplinkkelyje, 62 metų vyro vairuojamas automobilis „BMW X5“ atsitrenkė į priekyje važiavusį ir dėl automobilių spūsties sustojusį „Toyota Avensis“, o šis nuo smūgio – į „VW Caddy“. Per eismo įvykį nukentėjo „Toyotos“ 69 metų keleivė.

Po trečios po pietų Marijampolėje, Laisvės gatvėje, 64 metų vyro vairuojamas automobilis „Škoda Fabia“ nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė nepilnametį, jis nuo smūgio dar atsitrenkė į automobilį „VW Touran“. 16 metų paauglys, pirminiais duomenimis, patyrė kojos lūžį.

Pavakarę, apie 16 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje, automobilis „VW Jetta“, vairuojamas 30 metų moters, susidūrė su iš dešinės pusės važiavusiu dviračiu. 59 metų dviračio vairuotojas (sumušta dešinė ranka) nuvežtas į ligoninę.

Prieš penktą po pietų Vilniuje, Vakariniame aplinkkelyje, įvažiavime į tunelį, susidūrė 4 lengvieji automobiliai „Opel Vectra“, „Toyota Corolla Verso“, „Volkswagen Passat“ ir „Audi A3“. Nukentėjo pastarojo automobilio 31 metų vairuotoja ir kartu važiavusi 30-ties keleivė.

Apie 17 val. 02 min. Kaune, Vaidoto gatvėje, neblaivaus 28 metų vyro vairuojamas automobilis „BMW 330“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su kitu automobiliu „BMW 5“, kurį vairavo 42-ejų moteris. Nukentėjo neblaivus vairuotojas (nustatytas 1,88 promilės girtumas), jis nuvežtas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena: vairuotojas, atsižvelgdamas į greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

Rekomenduojama, kad atstumas iki priekyje važiuojančios transporto priemonės būtų ne mažesnis kaip per dvi sekundes nuvažiuojamas atstumas arba ne mažesnis kaip pusė spidometro rodmens, paversto metrais, pavyzdžiui, kai greitis 70 km/val., atstumas turi būti ne mažesnis kaip 35 m, jeigu eismo sąlygos nereikalauja kitaip.

Rekomenduojama, kad motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojai, apvažiuodami arba lenkdami dviratininkus, tarp transporto priemonių paliktų ne mažesnį kaip 1,0 m šoninį atstumą, kai motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų važiavimo greitis ne didesnis kaip 50 km/val., ir ne mažesnį kaip 1,5 m šoninį atstumą, kai motorinių transporto priemonių greitis didesnis kaip 50 km/val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.