Velykų savaitgalį eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės, dar 67 buvo sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, Velykų savaitgalį, balandžio 19–22 dienomis, mūsų šalies keliuose įvyko 54 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 67 žmonės.

Eismo įvykiuose žuvo du žmonės, dar 67 buvo sužaloti.<br>LKPT nuotr.
Eismo įvykiuose žuvo du žmonės, dar 67 buvo sužaloti.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-23 10:01

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, du eismo įvykiai nusinešė žmonių gyvybes, žuvo 32 m. motociklo vairuotojas ir 34 m. pėsčiasis. Tarp sužeistųjų per keturias dienas – 6 nepilnamečiai. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 6 eismo įvykius.

Per keturias šventines dienas policijoje užregistruota 240 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, sukėlė 17 eismo įvykių, teisės vairuoti neturintys asmenys sukėlė 12 eismo įvykių, daugiausia tokių įvykių užregistruota kaimo keliuose.

Penktadienį, balandžio 19 d., įvyko 21 eismo įvykis, sužeisti 24 žmonės, žuvo motociklo vairuotojas.

Vakare, Panevėžyje, J. Basanavičiaus–Vilniaus g. sankryžoje, automobilis „VW Toureg“, vairuojamas 27 m. vyro, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, degant žaliam šviesoforo signalui, sukdamas į kairę, nepraleido ir susidūrė su priešpriešiais tiesiai, degant žaliam šviesoforo signalui, važiavusiu motociklu „Suzuki DL650“, kurį vairavo 32 m. vyras. Po susidūrimo motociklas atsitrenkė į per sankryžą važiavusį autobusą „Otokar“. Eismo įvykio metu motociklo vairuotojas žuvo.

Šeštadienį, balandžio 20 d., užregistruota 11 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 11 žmonių, žuvo 1 žmogus.

Prieš pat vidurnaktį, apie 23 val. 57 min., Tauragės r., Taurų k., Tilžės pl.–Alėjų g.–Bauskų g. sankryžoje esančioje neapšviestoje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje buvo partrenktas per perėją ėjęs 34 m. Ukrainos pilietis. Pirminiais duomenimis, pėsčiasis nedėvėjo rūbų su šviesą atspindinčiais elementais, nesegėjo atšvaitų. Dėl daugybinių sužalojimų vyras buvo paguldytas į ligoninę, kurioje po kelių valandų mirė.

Sekmadienį, balandžio 21 d., policija užregistravo 9 eismo įvykius, kuriuose buvo sužeista net 17 žmonių.

Viename eismo įvykyje buvo sužeisti penki jaunuoliai, kai naktį iš šeštadienio į Velykų sekmadienį, apie 3 val. 10 min., Vilkaviškio r., Paežerių k., Dvaro g., vietinės reikšmės žvyrkelyje, automobilį „VW Golf“ vairavęs 20-metis jaunuolis tiesiame kelyje nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris žvyro kelyje slydo ir atsitrenkė į pakelės į medį. Eismo įvykio metu buvo sužalotas ir į ligoninę paguldytas pats 1-erių metų vairavimo stažą turintis vairuotojas, taip pat sužeisti 4 kartu važiavę keleiviai, du 20-mečiai, 18-metis ir 17-metis vaikinai.

Panašų eismo įvykį sekmadienį dienos metu sukėlė neblaivi vairuotoja. Apie 16 val. 54 min., Vilkaviškio r., Augalų k., rajoniniame kelyje Teiberiai–Didvyžiai, 33 m. moteris, neblaivi vairuodama automobilį „Audi A4“, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio, nesugebėjo automobilio suvaldyti, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį. Įvykio metu pati vairuotoja , kuriai buvo nustatytas 1,03 prom. neblaivumas, sužeista nebuvo. Kartu į eismo įvykį pateko 4 keleiviai, tarp kurių buvo tik 1 blaivi moteris, kiti 3 keleiviai buvo neblaivūs.

Šventinį pirmadienį, balandžio 22 d., užregistruota 13 eismo įvykių, sužeista 15 žmonių.

Neramus pirmadienis buvo Šilutės rajono policijos pareigūnams. Šilutės r., Kintų sen., Šyšgirių k., apie 00 val. 42 min. nuo kelio nuvažiavo ir apvirto 31 m. vyro vairuojamas automobilis „Audi 80“. Vairuotojas, kuriam buvo nustatytas 2,21 prom. girtumas, buvo uždarytas į areštinę.

Apie 20 val. 53 min., Šilutės r., Bikavėnų k., nuo kelio nuvažiavo ir tris kartus vertėsi 32 m. vyro vairuojamas automobilis „Audi A6“, vairuotojui buvo nustatytas 1,7 prom. girtumas, vyras buvo sulaikytas.

Vėliau, apie 21 val. 37 min. Šilutės Šilutės r., Vainuto mstl., policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę nepakluso 53 m. vyras, vairavęs automobilį „Audi 80“, neblaivus, neturintis teisės vairuoti vyras bandė sprukti nuo policijos, nesuvaldė vairuojamo automobilio ir atsitrenkė į pakelės medį. Nežymiai susižalojusiam vairuotojui pareigūnai nustatė sunkų, 2,85 prom. girtumą.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ragina kiekvieną eismo dalyvį prisidėti prie saugaus eismo keliuose puoselėjimo. Pareigūnai prašo pastebėjus įtartinai vairuojantį, galimai neblaivų asmenį, užfiksavus pavojingo arba chuliganiško vairavimo atvejį, pranešti apie tai policijai trumpuoju telefono numeriu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.