Kariškiai sraigtasparniu gelbėjo jūroje skęstančios lenkų jachtos įgulą

Gavę nelaimės signalą ankstų šeštadienio rytą kariškiai į orą pakėlė sraigtasparnį ir iš Baltijos jūroje skęstančios lenkų jachtos evakavo visą jos įgulą.

 Kariškiai sraigtasparniu gelbėjo jūroje skęstančios lenkų jachtos įgulą.<br> KAM/KJP nuotr.
 Kariškiai sraigtasparniu gelbėjo jūroje skęstančios lenkų jachtos įgulą.<br> KAM/KJP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-22 11:13, atnaujinta 2019-06-22 11:46

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnis „AS-365 Dauphin“ ir jo įgula Baltijos jūroje padėjo atlikti žmonių gelbėjimo operaciją.

Birželio 22 dienos rytą Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pagalbos kreipimąsi iš jachtos, kuri pirminiais duomenimis skendo už 50 kilometrų į pietvakarius nuo Klaipėdos uosto vartų.

Karinių oro pajėgų sraigtasparnis dalyvavo evakuojant visą jachtos įgulą, 8 žmones, į netoliese esantį keltą. Žmonių evakuaciją atliko kelto įgula panaudodama gelbėjimo valtį ir gelbėjimo kapsulę.

Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula į keltą nuleido budintį Karinių oro pajėgų mediką ir gelbėtoją, kurie vertino išgelbėtų žmonių būklę. Tuo tarpu sraigtasparnis pasipildė kuro.

Įvertinus žmonių būklę, vienas asmuo sraigtasparniu nugabentas į Klaipėdos ligoninę. Visi kiti nukentėję asmenys į Klaipėdą grįš keltu.

Karinių oro pajėgų sraigtasparnis toliau tęsia budėjimą Nemirsetoje.

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad į nelaimę pateko lenkų jachta, kurios įgula buvo perkelta į netoliese plaukusį keleivinį keltą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.