Antradienį šalyje užfiksuotos 78 avarijos: žuvo 24-erių vaikinas, dar vienas vyras reanimacijoje

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, antradienį, spalio 15 d., mūsų šalies keliuose policija užregistravo 78 eismo įvykius, 1 eismo įvykį sukėlė neblaivi vairuotoja. Per parą 13 eismo įvykių metu buvo sužeista 15 žmonių, viename eismo įvykyje žuvo žmogus, 24 metų vairuotojas. Antradienį eismo įvykyje sužeistas 1 nepilnametis, 15-metis pėsčiasis.

Antradienį šalyje užfiksuotos 78 avarijos: žuvo 24-erių vaikinas, dar vienas vyras reanimacijoje.<br>Kelių policijos tarnybos nuotr.
Antradienį šalyje užfiksuotos 78 avarijos: žuvo 24-erių vaikinas, dar vienas vyras reanimacijoje.<br>Kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2019, 11:26 AM

Spalio 15 d. apie 7 val. 49 min., Šakių rajone, Lembūdžių kaime, kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai, tvyrant rūkui, krovininis furgonas „Toyota Proace“, vairuojamas 24 metų vairuotojo, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu krovininiu automobiliu „Iveco Eurocargo“, vairuojamu 62 metų vairuotojo. Per eismo įvykį žuvo automobilio „Toyota“ vairuotojas, kito automobilio vairuotojas pristatytas į ligoninę.

Tuo pačiu metu Panevėžyje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvės, gyvenamųjų namų kieme, į 33 metų moters vairuojamą automobilį „Volvo V70“ atsitrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį įžengęs nepilnametis, 15-metis paauglys. Pėsčiasis dėl sužalojimų gydomas ligoninėje.

7 val. 15 min., Kauno rajajone, Karmėlavos gyvenvietėje, Vilniaus gatvėje, tamsiuoju paros metu, tvyrant rūkui, į tarybą vykęs kariškis nepraleido per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusio 55 metų pėsčiojo ir jį partrenkė.

Dėl daugybinių sužalojimų pėsčiasis gydomas reanimacijoje, vyras nesegėjo atšvaitų, nedėvėjo šviesą atspindinčios liemenės ir tamsoje, esant prastam matomumui ir sudėtingoms važiavimo sąlygoms, kelyje buvo nematomas.

7 val. 30 min., Skuodo rajone, kelyje Kulai I-ieji–Mažieji Rūšupiai, 52 metų vyras, vairuodamas automobilį „Mercedes-Benz Sprinter“, buvo neatidus, prasilenkdamas kelyje su ta pačia kryptimi važiavusiu dviračiu, nesilaikė rekomenduojamo šoninio atstumo, ir kliudė 71 metų moterį, važiavusią dviračiu. Dviratininkė dėvėjo šviesą atspindinčią liemenę su atšvaitais, ant dviračio žibintai nesumontuoti. Sužeistoji dviratininkė paguldyta į ligoninę.

13 val. 10 min., Vilniuje, ties Visų Šventųjų ir Karmelitų gatvių susikirtimu, į važiuojamąją kelio dalį gyvenamojoje zonoje įžengusi 45 metų pėsčioji, eidama per gatvę, atsitrenkė į automobilį „Toyota Corolla“, sukantį į kairę. Pėsčioji dėl rankos sumušimo pristatyta į ligoninę.

15 val. 20 min., Zarasų rajone, Imbrado kaime, 52 metų moteris, dėl galimai sutrikusios sveikatos, nesuvaldė vairuojamo automobilio „Audi 80“, ir nuvažiavo nuo kelio į priešpriešinėje kelio pusėje esantį griovį, vairuotoja paguldyta į ligoninę stebėjimui.

Vakare, 20 val., Tauragės rajone, Trūkiškės kaime, 24 metų vaikinas, neturėdamas teisės vairuoti, vairavo automobilį „Audi A6“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Automobilio savininkas paaiškino, kad automobilį buvo palikęs remontuoti.

Vėlai vakare, 22 val. 03 min., Vilniuje, Ukmergės gatvėje, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, į kairę sukantis automobilis „Mercedes-Benz 270“, kurį vairavo 26 metų vaikinas, nepraleido Ukmergės gatve tiesiai, nuo Pašilaičių Šeškinės link, su įjungtais švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais važiavusio greitosios medicinos pagalbos automobilio „VW Crafter“, ir su juo susidūrė. Įvykio metu nežymiai nukentėjo GMP automobilio 54 metų vairuotojas ir 35 metų keleivė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad rudenį keliuose matomumą dažnai bloginą rūkas, kuris ypač pavojingas važiuojantiems anksti ryte arba vakare, kai eismo sąlygas sunkina ir tamsa.

Prašome eismo dalyvių imtis visų įmanomų atsargumo priemonių savo ir aplinkinių saugumui keliuose užtikrinti, įjungti rūko žibintus, pasirinkti saugų važiavimo greitį, pėstiesiems primename, kad atšvaitas, šviečiantis žibintas, atidumas ir dėmesingumas gali išgelbėti gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.