Antradienį šalyje užregistruotos 66 avarijos – tris iš jų sukėlė girti vairuotojai

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, antradienį, spalio 29 d., policija užregistravo 66 eismo įvykius, įvykusius mūsų šalies keliuose. Neblaivūs vairuotojai dalyvavo 3 eismo įvykiuose. Užregistruota 10 eismo įvykių, kuriuose sužeista 11 žmonių, tarp sužeistųjų 2 nepilnamečiai, motociklo vairuotojas ir automobilio keleivis.

Antradienį šalyje užregistruotos 66 avarijos – tris iš jų sukėlė girti vairuotojai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Antradienį šalyje užregistruotos 66 avarijos – tris iš jų sukėlė girti vairuotojai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 1:50 PM

Paros eismo įvykiuose nukentėjo 4 pėstieji, visi buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose. Pradedantieji vairuotojai sukėlė 4 eismo įvykius. Dvejuose eismo įvykiuose dalyvavo motociklai.

Ryte, Klaipėdoje, I.Simonaitytės gatvėje, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, pradedančioji vairuotoja partrenkė per perėją ėjusią pėsčiąją.

Darbo dienos pabaigoje, Šiauliuose, Aušros alėjoje, buvo partrenkta per nereguliuojamą apšviestą pėsčiųjų perėją ėjusi pėsčioji, moteris dėl sužalojimų gydoma ambulatoriškai. Beveik tuo pačiu metu Kaune, Vydūno alėjoje, buvo partrenktas per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjęs 21 metų pėsčiasis, vaikinui suteikta medikų pagalba.

Prieš vidurnaktį, Vilniuje, Ukmergės gatvėje, pradedančioji vairuotoja nesuvaldė vairuojamo automobilio, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su priešpriešine kryptimi važiavusiu automobiliu, įvykio metu sužalojimus patyrė 18-metė vairuotoja ir kartu važiavęs keleivis.

Taip pat pėsčiųjų perėjoje, šviesoforu reguliuojamoje Klaipėdoje, H.Manto ir J.Janonio gatvių sankryžoje, į kairę sukančiu automobiliu buvo partrenkta 18-metė pėsčioji, mergina dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių.

Vakare, Telšiuose, Respublikos gatvėje, lengvojo automobilio vairuotojas, persirikiuodamas į kairę, nepraleido gretima eismo juosta važiavusio motociklo, vairuojamo 16-mečio vaikino, susidūrimo metu sužalojimus patyrė nepilnametis motociklo vairuotojas.

Taip pat vakare, Vilniuje, Kareivių gatvėje, automobiliui nepraleidus iš dešinės važiavusio motociklo, buvo sužalota nepatyrusi motociklo vairuotoja.

Panašiu metu Vilniuje, Konstitucijos prospekte, 24 metų vaikinas, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesugebėjo sustabdyti vairuojamo automobilio ir atsitrenkė į priekyje sankryžoje sustojusį automobilį. Po eismo įvykio į ligoninę buvo pristatyta 1 metų keleivė, kuri buvo vežama sustojusiame automobilyje.

Taip pat vakare, Prienuose, Pramonės gatvėje, neblaivi 44 metų vairuotoja nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į elektros stulpą. Moteris, kuriai buvo nustatytas vidutinis, 1,58 prom., girtumas, buvo sulaikyta ir pristatyta į policijos areštinę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad vairuotojai privalo laikytis Kelių eismo taisyklėse nustatytų vairuotojų pareigų pėsčiųjų atžvilgiu, sulėtinti greitį prie pėsčiųjų perėjų ar vietose, kur į kelią gali įžengti pėstieji. Informuojame, kad už vairuotojų pareigų pėstiesiems nesilaikymą, pėsčiųjų nepraleidimą pėsčiųjų perėjose, vairuotojams be piniginės 60–90 eurų baudos, gali būti skirtas teisės vairuoti atėmimas iki 6 mėnesiams.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šių metų rudenį (nuo rugsėjo 1 d.) mūsų šalies keliuose įvyko 644 eismo įvykiai, kas ketvirtame eismo įvykyje nukentėjo pėstieji, 41 proc. pėsčiųjų buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose. Tarp sužeistųjų šį rudenį pėsčiųjų 36 nepilnamečiai. Pėstieji sudaro trečdalį žuvusiųjų eismo įvykiuose mūsų šalies keliuose, šiais metais (nuo sausio 1 d.) keliuose žuvo 41 pėsčiasis, 20 pėsčiųjų žuvo tamsiuoju paros metu, 9 žmonės žuvo, partrenkti pėsčiųjų perėjose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.