Klaipėdiečiai girdėjo mįslingus sprogimus, juos sukėlė skubantys naikintuvai F-16

Penktadienį virš Klaipėdos mažiausiai du kartus nuaidėjo garsas, panašus į galingą sprogimą. Garsas sukėlė nerimo miestiečiams, sunerimo ir savivaldybės atstovai. Specialiųjų tarnybų darbuotojai iš kartu po įvykio negalėjo pasakyti, kas sukėlė šiuos garsu. Tuo tarpu kariškiai po kiek laiko patvirtino, kad juos sukėlė užduotį gavę ir į ją skubėdami garso greitį viršiję Belgijos naikintuvai F-16.

Į sprogimus panašisu garsus sukėlė Belgijos naikintuvai F-16, skubėję į užduotį virš Baltijos jūros.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Į sprogimus panašisu garsus sukėlė Belgijos naikintuvai F-16, skubėję į užduotį virš Baltijos jūros.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2020, 3:35 PM, atnaujinta Apr 24, 2020, 5:08 PM

Du sprogimai girdėjosi kone visame mieste. Žmonės iš karto pradėjo vieni kitų klausinėti, kas įvyko, tie patys klausimai pasipylė ir socialinio tinklo „Facebook“ klaipėdiečių grupėsi. Tačiau patikimos informacijos suteikti niekas negalėjo.

Iš kur ir kodėl nuaidėjo sprogimo garsas, negalėjo pasakyti ir specialiųjų tarnybų atstovai.

„Mes girdėjome, kad tai buvo. Tačiau neturime jokios informacijos, kas nutiko. Jau domėjosi ir savivaldybės atstovai, bet mes neturime, ką pasakyti“, - lrytas.lt sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Ne ką daugiau pasakyti galėjo ir Klaipėdos policijos atstovai.

„Šiai minutei nieko pasakyti negaliu, patys aiškinamės ir renkame informaciją. Sulaukėme skambučių, bet negalime pasakyti, kas nutiko. Kai tik bus aišku - iš karto pranešime“, - sakė Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė.

Tuo tarpu klaipėdiečiai svarsto, kad garsus, panašius į sprogimus, galėjo sukelti garso greitį viršiję naikintuvai.

Lrytas.lt kreipėsi į kariuomenės atstovus ir paprašė patvirtinti arba paneigti, kad į sprogimus panašisu garsus sukėlė garso greitį viršijantys naikintuvai. Krašto apsaugos ministerija po kiek laiko šią informaciją patvirtino.

„Du į sprogimą panašūs garsai, kurie buvo girdimi Klaipėdos miesto apylinkėse, yra susiję NATO Oro policijos misija. Šiandien (penktadienį - red. past.), gavę norodymą, iš KOP Aviacijos bazės Šiauliuose, pakilo du šiuo metu NATO oro policijos misijoje budintys Belgijos naikintuvai F-16 naikintuvai perimti ir atpažinti iš Kaliningrado srities tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusius du Rusijos karinius orlaivius SU-27. Orlaiviai skrydį vykdė be skrydžio plano, radijo ryšio nepalaikė, atsakikliai buvo išjungti.

F-16 lėktuvo skrydžio greitis galėjo sukelti garso bangą“, - rašoma redakcijai perduotoje žinutėje.

Į sprogimą panašus garsas pasigirsta naikintuvams viršijus garso greičio ribą. Šis reiškinys vadinasi smūgine banga. Pasak kariškių, taip jau sutapo, kad skubėdami į užduoti naikintuvai kažkur ties Klaipėda padidino greitį, viršijo garso greičio ribą ir būtent dėl to nuaidėjo į sprogimus panašūs garsai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras