Pirmadienį šalyje užregistruoti 45 eismo įvykiai: nukentėjo mažametė

Lietuvos kelių policija praneša apie pirmadienį įvykusius eismo įvykius. Laisvėjant karantino sąlygoms, į kelius išrieda vis daugiau transporto priemonių, todėl daugėja ir avarijų. Policija ragina vairuotojus neprarasti budrumo.

Užregistruoti 45 eismo įvykiai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Užregistruoti 45 eismo įvykiai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2020, 10:41 AM

Balandžio 27-ąją, pirmadienį, policija, pirminiais duomenimis, užregistravo 42 eismo įvykius, 5-iuose iš jų sužeisti žmonės, viena jų – dviračiu važiavusi mažametė. 3 atvejai – transporto priemonių susidūrimai. Vilniuje, pirminiais duomenimis, įvyko 3 eismo įvykiai, Panevėžyje – 1.

Popietę, prieš 13 val., Vilniuje, Naujininkuose, Vikingų gatvėje, vieno prekybos centro teritorijoje, automobilis „Volvo XC60“ kliudė apsaugos darbuotoją ir nuvažiavo. Nukentėjęs 50 metų vyras nuvežtas į ligoninę.

Pavakarę, po 17 val., Vilniuje, Grigiškėse, Sodų gatvėje, keleivinis mikroautobusas „VW Transporter“, vairuojamas 23 metų vaikino, pirminiais duomenimis, kliudė dviračiu važiavusią 6 metų mergaitę, iš paskos dviračiu važiavo ir jos 32 metų mama. Nukritusi nuo dviračio mažametė susižeidė, ji išvežta į Santaros klinikas. Vaikas buvo su saugos priemonėmis – šalmu, rankų ir kojų apsaugomis, dviratis pažymėtas šviesą atspindinčiais elementais.

Vakare, apie 19.35 val., sostinėje, Savanorių prospekte, pirminiais duomenimis, į pirmojoje eismo juostoje priverstinai dėl gedimų sustojusį krovininį automobilį „Mercedes-Benz Sprinter 316CDI“ (su avarine šviesos signalizacija) atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs „Lexus Is 220d“. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežta šį automobilį vairavusi 37 metų moteris. „Mercedeso“ vairuotojas, 37-erių vyras, tuo metu buvo išlipęs iš automobilio.

Prieš penktą po pietų Panevėžyje, Rožių ir Radastų gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „Audi 80“ susidūrė su 24 metų vaikino vairuojamu „VW Golf“. Sužeistas ir į ligoninę paguldytas pirmojo automobilio 50 metų vairuotojas.

Vakare, prieš devintą, Telšių rajone, kelyje Užventis–Tryškiai–Viekšniai, dėl saugaus greičio nesilaikymo tiesiame ruože į priešpriešinio eismo juostą įvažiavo ir nuo kelio nuvažiavo motociklas „Suzuki“, vairuojamas 25 metų vaikino. Per eismo įvykį jis ir nukentėjo.

Policijos pareigūno papirkimo atvejis: balandžio 27-osios naktį, apie 3 val. 20 min., Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, buvo sustabdytas automobilis „Audi Q7“, kurį vairavo neblaivus (1,75 promilės) vyras (gim. 1984 m.). Neblaivus automobilio keleivis (gim. 1995 m.) (1,31 promilės neblaivumas), siekdamas, kad vairuotojas išvengtų baudžiamosios atsakomybės, Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos patruliui siūlė kyšį (pinigų sumos neįvardijo). 

Neblaivus vairuotojas uždarytas į areštinę, o kitas įtariamasis, siūlęs kyšį, po apklausos paleistas. 

Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 227 str. (Papirkimas) 4 d. ir 281(1) str. (Transporto priemonių vairavimas, kai vairuoja neblaivus asmuo) 1 d., pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.