Lietuvos konsulato automobilis Sankt Peterburge partrenkė moterį

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad Sankt Peterburge (Rusija) Lietuvos generalinio konsulato automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sunkiai sužalojo moterį.

 Lietuvos konsulato automobilis Sankt Peterburge partrenkė moterį.<br> Facebook/Lietuvos generalinis konsulatas Sankt-Peterburge nuotr.
 Lietuvos konsulato automobilis Sankt Peterburge partrenkė moterį.<br> Facebook/Lietuvos generalinis konsulatas Sankt-Peterburge nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2020, 12:20 PM, atnaujinta Nov 25, 2020, 1:28 PM

Kaip skelbia portalas fontanka.ru, incidentas įvyko lapkričio 25 d. apie 8 val. 50 min. Avarija įvyko priešais miesto zoologijos sodą.

Pasak šio pranešimo, 32 metų Sankt Peterburgo gyventoja bandė pereiti gatvę pėsčiųjų perėjoje. Ją partrenkė automobilis „Volvo“ su diplomatiniais numeriais. 

Pirminiais duomenimis, automobilis priklauso Lietuvos konsulatui, o jį vairavo ministras patarėjas Ernestas Mickus.

Nukentėjusią pėsčiąją išsivežė greitosios pagalbos medikai.

Tuo tarpu Lietuvos diplomatas liko įvykio vietoje ir aiškinasi su vietos policijos pareigūnais.

Portalas fontanka.ru taip pat gavo vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuota ši avarija. Ją peržiūrėti galite čia.

Vaizdo medžiagoje matyti, kad avarija įvyko antroje eismo juostoje. Moteris į gatvę žengė sparčiu žingsniu, o vairuotojas, panašu, jos nepastebėjo.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija Rusijos portalui patvirtino, kad automobilis iš tiesų priklauso mūsų šalies konsulatui, o jį vairavo jo darbuotojas: „Greitis nebuvo viršytas, vairuotojas buvo blaivus“.

Lrytas.lt dėl šio įvykio irgi kreipėsi komentaro į Užsienio reikalų ministeriją. Jos Informacijos stebėjimo ir žiniasklaidos skyriaus atsakyme redakcijai dar kartą patvirtinta, kad automobilį vairavo blaivus konsulato darbuotojas.

„Partrenkusį pėsčiąją automobilį vairavo Generalinio konsulato darbuotojas. Greitis įvykio metu nebuvo viršytas, vairuotojas buvo blaivus. Generalinis konsulatas bendradarbiauja su tyrimą atliekančia Sankt Peterburgo policija. Darbuotojas apgailestauja dėl šio nelaimingo atsitikimo“, – rašoma lrytas.lt atsiųstame URM komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas