Savaitgalį kilusiuose gaisruose nukentėjo du žmonės – prireikė medikų pagalbos

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, savaitgalį šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 70 gaisrų ir atliko 281 gelbėjimo darbą. Gaisrų metu buvo traumuoti du žmonės.

 Savaitgalį kilusiuose gaisruose nukentėjo du žmonės – prireikė medikų pagalbos.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį kilusiuose gaisruose nukentėjo du žmonės – prireikė medikų pagalbos.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 10:43 AM

Penktadienį, apie 11 val. 23 min., gaisras kilo Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, 5 aukštų daugiabučio bute. Iki atvykstant ugniagesiams jį užgesino gyventojai. Ugniagesiai iš buto išvedė vyrą, kurį medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu apdegė dalis virtuvės sienos ir spintelė. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienio naktį, apie 3 val. 20 min., Lazdijų rajone, Šventežerio seniūnijoje, Sutrės kaime, atvira liepsna degė rąstinis poilsio paskirties namas ir du automobiliai. Gaisro metu nukentėjo vyras. Jį medikai nuvežė į gydymo įstaigą. Gaisro metu išdegė namo vidus, sudegė namų apyvokos daiktai, pradegė perdanga, sudegė terasa ir joje stovėjęs kubilas, sudegė abiejų automobilių degiosios detalės. Pastate buvo įrengtas dūmų detektorius.

Penktadienį, apie 5 val. 48 min., Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje, Pagiegalos kaime, liepsnojo sodo namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė namo vidus, sudegė priblokuotas garažas, buvo nuardyta apie 40 kv. m stogo konstrukcijų ir 20 kv. m medinės perdangos.

Apie 6 val. 46 min. Kretingoje, Vytauto gatvėje, degė autoserviso pastatas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 150 kv. m stogo konstrukcijų.

Apie 6 val. 05 min. Pasvalio rajone, Joniškėlyje, atvira liepsna degė dalis „UAB Versa“ gamyklos pastato. Gaisro metu sudegė apie 130 kv. m stogo dangos, perdanga ir mansarda bei gamybai skirti prietaisai.

Apie 11 val. Radviliškyje, Gražinos gatvėje, degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė perdanga, išdegė kambarys, sudegė namų apyvokos daiktai.

Šeštadienį vėlai vakare, apie 23 val 24 min., Švenčionių rajone, Pabradėje, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus.

Penktadienį, apie 23 val. 27 min., ugniagesiai skubėjo į pagalbą medikams. Jie Vilniaus rajone, Medininkų seniūnijoje, Pikčiūnų kaime, ištraukė užklimpusį greitosios pagalbos automobilį.

Šeštadienį, apie 7 val. 04 min., buvo gautas pranešimas, kad Kaune, V. Krėvės prospekte, laiptinėje rastas skilęs 5 l butelis, iš kurio buvo ištekėjęs neaiškios kilmės skystis. Gyventoja radinį parsinešė namo, tačiau netrukus jis buvo perduotas policijos pareigūnams. Atvykę ugniagesiai atitvėrė laiptinę, medžiagą ištyrė dujų analizatoriumi ir radiacijos matavimo prietaisu, bet medžiagos kilmė nebuvo nustatyta. Taip pat buvo išsiaiškinta, kad iš vakaro laiptinėje buvo įvykęs sprogimas. Neaiškios kilmės medžiagą išsivežė policijos pareigūnai. Ugniagesiai išvalė laiptinę.

Tą pačią dieną gautas pranešimas, kad Vilniuje, V. A. Graičiūno gatvėje, gamyklos aparatas įtraukė žmogaus ranką. Atvykus ugniagesiams, moters plaštaka buvo įstrigusi tarp velenėlių linų šukavimo aparate. Ugniagesiai išrinko velenėlius ir ištraukė moters ranką. Nukentėjusiąją greitosios pagalbos medikai nuvežė į ligoninę.

Apie 16 val., buvo pranešta, kad Rokiškio rajone, Panemunėlio geležinkelio stotyje, upelyje skęsta šuo. Atvykus ugniagesiams, šuo už 3 m nuo kranto buvo įsikibęs į ledo lytį. Jie gyvūną ištraukė ir perdavė šeimininkams.

Sekmadienį Šilalės rajone, Didkiemio kaime, ugniagesiai iš tvenkinio ištraukė vyro kūną.

Tą pačią dieną Vilniuje, Šeškinės gatvėje, ugniagesiai nuo betoninio atitvaro nukėlė greitosios pagalbos medikų automobilį.

Apie 11 val. 45 min. aplinkos apsaugos specialistas pranešė, kad Kaune, šalia A. Juozapavičiaus prospekto, į Nemuną bėga naftos produktai. Ugniagesiai gelbėtojai ir UAB „Kauno švara“ darbuotojai ant vandens pastatė 7 bonus, kurie sulaikė naftos produktų plitimą.

Apie 16 val. Šiaulių ugniagesiai skubėjo į Bubių seniūniją, Mekių kaimą, ištraukti užklimpusio greitosios pagalbos medikų automobilio.

Per praėjusias 2 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai 189 kartus vyko šalinti ant automobilių, važiuojamosios kelio dalies, elektros laidų nugriuvusių medžių ir kitų smarkaus vėjo sukeltų padarinių. Šeštadienį tokių įvykių buvo 16, o sekmadienį – net 173. Šeštadienį ugniagesiai Klaipėdos apskrityje atliko 8 tokius gelbėjimo darbus, Kauno apskrityje – 3, Tauragės ir Marijampolės – po 2, Telšių – 1.

Sekmadienį vėjo pridarytų eibių šalinti Klaipėdos apskrityje ugniagesiai vyko 128 kartus, Kauno apskrityje – 11, Tauragės – 9, Telšių – 8, Alytaus ir Marijampolės – po 6, Vilniaus – 4 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.