Griežtas ugniagesių perspėjimas: degančio aliejaus gesinti vandeniu – negalima

Ugniagesiai griežtai perspėja – liepsnojantis aliejus yra didelis pavojus. Net nebandykite jo gesinti vandeniu.

 Griežtas ugniagesių perspėjimas: degančio aliejaus gesinti gesinti vandeniu – negalima.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
 Griežtas ugniagesių perspėjimas: degančio aliejaus gesinti gesinti vandeniu – negalima.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2022, 2:51 PM, atnaujinta May 27, 2022, 5:39 PM

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, gegužės 25 d. popietę gautas pranešimas apie gaisrą Kelmės rajone, Liolių seniūnijoje. Ugniagesiai buvo informuoti, kad dega butas daugiabučiame name, o viduje yra vaikai. Po kelių minučių atskubėjus ugniagesiams, paaiškėjo, kad namo kaimynai iš degančio buto padėjo išsigelbėti vaikams ir patys užgesino ugnį.

Pirminiais duomenimis, gaisras virtuvėje įsiplieskė ant viryklės gaminant maistą. Keptuvėje užsidegė aliejuje kepami koldūnai. Bandant juos užgesinti vandeniu, įvyko ugnies pliūpsnis, nuo kurio užsidegė virtuvės lubos ir baldai.

Laimei, vaikai skubiai išbėgo iš virtuvės, bet buto duris jie buvo užsirakinę iš vidaus, o raktas liko degančioje patalpoje, todėl negalėjo išeiti į lauką. Kaimynai išgirdę vaikų pagalbos šauksmą, atskubėjo jiems padėti. Jie išlaužė duris ir padėjo vaikams išsigelbėti.

Gaisro metu rankas apdegė mergina. Ji buvo išvežta į ligoninę, o su ja buvę du mažamečiai broliai gaisre nenukentėjo.

„Svarbu žinoti! Puode ar keptuvėje užsidegus aliejui ar kitiems riebalams, juos reikia uždengti dangčiu, išjungti dujas ir išvėdinti patalpas. Jokiu būdu ant degančių riebalų negalima pilti vandens ar degančią keptuvę nešti į lauką ar balkoną. Taip galite uždegti visą butą ar namą“, – rašoma ugniagesių pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.