Karštis sukėlė pavojų kelyje: sunkvežimį sustabdė tik namas

Šiomis dienomis tvyrantis karštis tapo išbandymu sveikatos problemų turintiems vairuotojams. Utenos rajone sunkvežimio vairuotojas sutrikus sveikatai įvažiavo į namą, o Marijampolės parke – į medį.

Sunkvežimio vairuotojas dėl sutrikusios sveikatos Leliūnų miestelyje įvažiavo į namą ir gerokai jį apgriovė.
Sunkvežimio vairuotojas dėl sutrikusios sveikatos Leliūnų miestelyje įvažiavo į namą ir gerokai jį apgriovė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-30 06:48

Pirmadienį per pietus į Marijampolės Pašešupio parką buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Žmonės pranešė, jog R.Juknevičiaus gatvėje lengvasis automobilis užvažiavo ant šaligatvio, nuriedėjo į parką ir trenkėsi į medį.

Paaiškėjo, jog brandaus amžiaus vairuotojui pablogėjo sveikata, ir nevaldomas automobilis, nieko pakeliui nesužalojęs ir nesugadinęs svetimo turto, įvažiavo į parko teritoriją. Vyras traumų nepatyrė.

Didesnė bėda savaitgalį Utenos rajone ištiko 56 metų vairuotoją. Jis sunkvežimiu DAF rytą važiavo pagrindine Leliūnų miestelio gatve.

Įvykio liudininkai teigė, jog sunkiasvorė mašina pervažiavo greičio mažinimo kalnelį, staiga pasuko į priešingą eismo juostą, išvertė kelio atitvarą, nuriedėjo nuo sankasos, įmirkusioje pievoje palikdama gilias provėžas, ir sustojo atsitrenkusi į medinį namą.

„Žmonės stebėjosi, jog sunkvežimis, vežantis žemės ūkio techniką, per pievą taip toli nuvažiavo nuo kelio – apie 50 m“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ Leliūnų seniūnijos seniūnas Renaldas Būga.

Nuo sunkiasvorės mašinos smūgio senas namas nukentėjo stiprokai. Išvirto lauko siena, viduje mažiausiai vienas kambarys virto griuvėsiais.

„Laimei, tuo metu name nebuvo žmonių. Savininkai jame nuolat negyvena, tik vasarą atvyksta. Turtas, sakė, apdraustas“, – teigė R.Būga.

Sunkvežimio vairuotojas nesusižalojo. Ugniagesiai gelbėtojai atjungė DAF akumuliatorių, iš namo išnešė du dujų balionus.

Rusakalbiui, ne Lietuvos piliečiui sunkvežimio vairuotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Vairuotojas buvo blaivus.

Pirminiais duomenimis, jo sveikata prie vairo staiga galėjo sutrikti dėl aukšto kraujospūdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.