Į Klaipėdos uostą skubėjo išminuotojai: darbus jūroje atlikęs laivas parsivežė karo laikų sprogmenį

Šeštadienį į Klaipėdos uostą skubėjo išminuotojai. Buvo pranešta, kad jūroje darbus atlikęs laivas parsivežė karo laikų sprogmenį. Dėl incidento Klaipėdos uoste greta parplaukusio laivo buvo įvestas planas „Skydas“.

 Laivas „Baltic Worker“ jūroje.<br> Garant Group/garant.eu nuotr.
 Laivas „Baltic Worker“ jūroje.<br> Garant Group/garant.eu nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2022, 9:47 AM, atnaujinta Aug 14, 2022, 10:12 AM

Pranešimo apie sprogmenį uostamiesčio pagalbos tarnybos sulaukė rugpjūčio 13 d. apie 6 val. 17 min. Buvo pranešta, kad Klaipėdoje, Naujoji Uosto g. į prieplauką grįžo laivas „Baltic Worker“, kuris atlikdamas darbus jūroje atrado karo laikų sprogmenį.

Rastą sprogmenį laivo įgula parsigabeno ir prisišvartavo prie krantinės.

Apie 6 val. 45 min. buvo įvestas planas „Skydas“, iškviesti kariuomenės išminuotojai. Jie sprogmenį apžiūrėjo, o vėliau išsivežė su savimi.

Remiantis laivų stebėjimo portalo vesselfinder.com duomenimis, laivas „Baltic Worker“ į Klaipėdos uostą grįžo rugpjūčio 13 d. apie 5 val. 29 min. Netrukus po to tarnybos ir buvo informuotos apie radinį.

1958 m. pastatytas laivas „Baltic Worker“ priklauso grupės „Garant Group“ įmonei „Garant Diving“. 35 metrų ilgio ir 40 tonų keliamosios galios laivas kranas buvo modernizuotas 1991 m. jis skirtas įvairiems povandeniniams darbams, kitų laivų remontui, priežiūrai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.