Savaitgalį gaisruose žuvo 2 žmonės, ugniagesiai iš vandens ištraukė 5 skenduolius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 103 gaisrų ir atliko 108 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo 2 žmonės, 1 buvo traumuotas. Iš vandens telkinių ugniagesiai gelbėtojai ištraukė 5 nuskendusiųjų kūnus.

 Savaitgalį gaisruose žuvo 2 žmonės, ugniagesiai iš vandens ištraukė 5 skenduolius.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį gaisruose žuvo 2 žmonės, ugniagesiai iš vandens ištraukė 5 skenduolius.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2022, 11:03 AM, atnaujinta Aug 22, 2022, 11:08 AM

Šeštadienį, apie 13 val. 25 min., gautas pranešimas apie gaisrą Vilniaus rajone, Dūkštų kaime. Ten atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Apmalšinę liepsnas, ugniagesiai po nukritusia perdanga rado smarkiai apdegusį moters kūną. Gaisravietėje ranką susipjaustė namo šeimininkas. Jam greitosios pagalbos medikai pagalbą suteikė vietoje. Iš namo ugniagesiai išnešė dujų balioną. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Tos pačios dienos vakare, apie 23 val. 05 min. ugniagesiai skubėjo į bendrabutį Žemaitės gatvėje, Šilalėje. Pirmajame ir antrajame pastato aukštuose tvyrojo daug dūmų. Viename iš bendrabučio kambarių prie lovos degė kėdė ir įvairūs namų apyvokos daiktai. Bute ugniagesiai rado vyrą be gyvybės ženklų ir išnešė jį į lauką. Jam medikai konstatavo mirtį. Buto duris iki atvykstant ugniagesiams išlaužė kaimynai. Iš pastato buvo evakuoti maždaug 45 žmonės.

Apie 17 val. 51 min. gaisras kilo daugiabutyje Šilutėje, Cintjoniškių gatvėje. Atvykus ugniagesiams iš buto veržėsi dūmai, kambaryje degė baldai ir drabužiai. Buto savininkė, gesindama gaisrą, apdegė rankas. Ją greitosios pagalbos medikai išvežė į gydymo įstaigą. Dūmų detektoriaus bute buvo.

Penktadienį vakare Kupiškio rajone, Šimonių seniūnijoje, Nociūnų kaime, kūrenant krosnį name prisirinko daug tirštų dūmų. Atvykę ugniagesiai iš namo išnešė vyrą, kuris nenukentėjo. Jie taip pat išvėdino patalpas.

Šeštadienį, apie 23 val. 12 min., Vilniuje, Skapiškio gatvėje, atvira liepsna degė mūrinio 2 aukštų namo su palėpe šiferio stogas ir sublokuoti 4 mediniai sandėliukai. Gaisro metu sudegė apie 50 kv. m stogo, dalis sienų antrajame ir pirmajame aukštuose, lova, 4 sandėliukai, išdegė katilinė. Iki atvykstant ugniagesiams iš namo išvestą moterį greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo vietoje. Iš namo ugniagesiai išnešė du dujų balionus. Dūmų detektorius name buvo ir kilus gaisrui pradėjo veikti.

Sekmadienį vakare, apie 20 val. 51 min., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, V.A.Graičiūno gatvėje, viešbutyje dega katilinės patalpa. Gaisro židinį ugniagesiai rado prie dūmtraukio – apdegė 2 kv. m lauko sienos apšiltinimo medžiagos – polistirolo. Iš viešbučio į lauką išėjo 26 žmonės. Dūmų detektoriai pastate buvo.

Penktadienį, apie 12 val. 49 min., Marijampolės savivaldybėje, Šunskų seniūnijoje, Katiliškių kaime, atvira liepsna degė apie 10 ha ražienų. Gaisrą gesinti padėjo du Suvalkijos žemės ūkio bendrovės traktoriai.

Apie 15 val. 37 min. Širvintų rajone, Alionių I kaime, liepsnojo šiaudų presas ir ražienos. Gaisro metu sudegė visos degiosios prikabinamo preso detalės, išdegė 2 arai ražienų.

Apie 18 val. Anykščių rajone, Viešintų seniūnijoje, Navikų kaime, atvira liepsna degė kombainas „NIVA SK5“. Gaisro metu išdegė kombaino variklio skyrius, kabina, vandeniu buvo sulieta 2,2 t grūdų.

Tos pačios dienos rytą pranešta, kad Šalčininkų rajone, Gerviškių kaime, ežere nuskendo moteris. Atvykę ugniagesiai tvenkinyje rado plūduriuojantį moters kūną. Jis buvo ištrauktas į krantą.

Prieš vidurnaktį gautas pranešimas, jog Utenos rajone, Daugailių seniūnijoje, Radeikių kaime, vandens telkinyje nuskendo vyras. Jį ugniagesiai rado už 7 m nuo kranto.

Šeštadienio naktį, apie 1 val. 39 min., pranešta, kad Druskininkų savivaldybėje, Leipalingio seniūnijoje, Vilkanastrų kaime, Baltojo Bilso ežere panėrė ir nebeišnyra žmogus. Ugniagesiai vyro kūną rado už 20 m nuo kranto.

Šeštadienį Ukmergės rajone, Vidiškių miestelyje, Šventosios upėje buvo tęsiama nuskendusio žmogaus paieška. Apieškoję apie 2 km upės, ugniagesiai rado nuskendusio vyro kūną.

Sekmadienį, apie 9 val. 33 min., buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Buivydžių seniūnijoje, Neries upėje pastebėtas skenduolis. Vyro kūną ištraukė ugniagesiai.

Šeštadienį, apie 15 val. 01 min., gautas pranešimas, kad Kazlų Rūdoje, geležinkelio pervažoje traukinys atsitrenkė į automobilį. Automobilyje „Audi Q5“ buvo prispausti du žmonės. Naudodami gelbėjimo įrangą, ugniagesiai išlaisvino vyrų kūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.