Kėdainių rajone nuo kelio nulėkė ir vertėsi lengvasis automobilis

Ankstų trečiadienio rytą Kėdainių rajone įvyko avarija, kurios metu nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi lengvasis automobilis. Nors automobilis sumaitotas labai baisiai, tačiau tik per stebuklą niekas rimčiau nenukentėjo. Beje, dėl šio įvykio Bendrasis pagalbos centras gavo net keletą pranešimų ir tarnybos skubėjo net kelis kartus.

 Kėdainių rajone nuo kelio nulėkė ir vertėsi lengvasis automobilis.<br> Naujienų portalas rinkosaikste.lt/D.Kuprijanovo nuotr.
 Kėdainių rajone nuo kelio nulėkė ir vertėsi lengvasis automobilis.<br> Naujienų portalas rinkosaikste.lt/D.Kuprijanovo nuotr.
 Kėdainių rajone nuo kelio nulėkė ir vertėsi lengvasis automobilis.<br> Naujienų portalas rinkosaikste.lt/D.Kuprijanovo nuotr.
 Kėdainių rajone nuo kelio nulėkė ir vertėsi lengvasis automobilis.<br> Naujienų portalas rinkosaikste.lt/D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas

Oct 27, 2022, 5:52 PM

Ankstų rytą

Pirminiais policijos pareigūnų surinktais duomenimis, eismo įvykis įvyko spalio 26-osios rytą, apie 03 val. 45 min.

Pareigūnams pranešta, kad kelyje Kėdainiai–Lipliūnai–Krakės, važiuojant nuo Lipliūnų Krakių link, „VW Passat“ nuvažiavo nuo kelio.

Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad automobilį vairavo blaivi 1988 metais gimusi moteris.

Pirminiais duomenimis, eismo įvykis nutiko dėl prastų oro sąlygų. Kelio vingyje automobilį sumėtė ir jis nuslydo nuo kelio bei vertėsi. Tik laimingo atsitiktinumo dėka įvykio metu niekas nenukentėjo.

Dar vienas

Po eismo įvykio suknežintas automobilis buvo paliktas laukuose, tad po 8 valandos ryto į Bendrąjį pagalbos centrą vėl paskambino pro šalį važiavę žmonės, kurie pranešė apie sudaužytą transporto priemonę.

Pranešėjai informavo, kad nemato, ar aplinkui yra žmonių, daugiau aplinkybių nežino, nes tik pravažiavo pro šalį.

Visos tarnybos

Į įvykio vietą buvo pasiųstos gausios specialiųjų tarnybų pajėgos – Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis ir antrasis skyriai, Krakių ugniagesių komanda, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Ir tik atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad tai dar tas pats ankstyvą rytą įvykęs įvykis.

Ugniagesiai apžiūrėjo automobilį, aplink žmonių nebuvo, akumuliatorius buvo atjungtas, daugiau jokių darbų jie neatliko.

Pataria BPC

Bendrasis pagalbos centras (BPC) primena, jog pamačius eismo įvykį būtina įvertinti situaciją: jei eismo įvykis yra techninis, vairuotojas ir/ar keleiviai sveiki ir pagalbos neprašo, jie susitvarkys patys.

Jei eismo įvykio vietoje yra sužeistų ar nukentėjusių žmonių, reikėtų sustoti saugioje vietoje šalikelėje ir padėti.

Bendruoju pagalbos numeriu 112 praneškite tikslią eismo įvykio vietą, nukentėjusiųjų bei automobilių skaičių.

Imkitės visų reikiamų priemonių, kad būtų suteikta pirmoji medicinos pagalba nukentėjusiesiems.

Eismo įvykio metu sužeistas žmogus gali paprašyti jūsų informuoti jo artimuosius apie eismo įvykį. Kartais užteks malonesnio paguodžiamo žodžio ir patikinimo, kad nepaliksite žmogaus nelaimėje, kol juo nepasirūpins medicinos personalas.

Atvykus atsakingoms institucijoms, ugniagesių, policijos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažams, suteikite jiems visą informaciją, kuri jums atrodo aktuali.

Jokiu būdu nedarykite savo išvadų. Jei matėte tik eismo įvykio pasekmes, bet ne patį eismo įvykį, nespėliokite, dėl ko jis įvyko ir kas kaltas.

Nepasišalinkite iš eismo įvykio vietos nepalikę savo kontaktinių duomenų. Jei sustojote padėti, esate labai svarbus eismo įvykio liudininkas. Jūsų pasakojimas ir užfiksuotos detalės gali padėti tiriant eismo įvykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.