Panevėžyje užsiliepsnojus bendrabučiui į ligoninę išgabenti 2 žmonės, 25 gyventojai buvo evakuoti

Penktadienio naktį Panevėžyje iš gaisro buvo išgelbėti mažiausiai du žmonės.

Panevėžyje užsiliepsnojo bendrabutis, nukentėjo žmonės.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro asociatyvios nuotr./lrytas.lt koliažas.
Panevėžyje užsiliepsnojo bendrabutis, nukentėjo žmonės.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro asociatyvios nuotr./lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-16 13:04

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), apie 1 val. 18 min. buvo gautas pranešimas apie gaisrą penkių aukštų bendrabutyje Nemuno gatvėje. Ugniagesiai, įėję į butą ketvirtajame aukšte, prie durų rado sukniubusį vyrą. Jie išnešė žmogų į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Apdegęs ir praradęs sąmonę vyras buvo išvežtas į ligoninę. Šiuo metu jis reanimacijoje.

Iš degančio buto iki atvykstant ugniagesiams spėjo išeiti dar du ten miegoję žmonės – vyras ir moteris. Dūmais apsinuodijęs vyras po medikų apžiūros taip pat buvo išvežtas į ligoninę. Ugniagesių paraginti 25 namo gyventojai išėjo į lauką.

Pasak naktį budėjusio ir į gaisrą vykusio Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Mindaugo Motuzo, bute nebuvo nei elektros, nei dūmų detektoriaus. „Labiausiai tikėtina, kad gaisras kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi – neatsargaus rūkymo arba žvakės. Pasak kaimynų, šiame bute kas vakarą buvo išgėrinėjama ir rūkoma, o butas paverstas landyne. Policija taip pat informavo, kad šiąnakt abu vyrai buvo neblaivūs“, – sakė jis.

M.Motuzo teigimu, jam ne kartą yra tekę važiuoti į bendrabučiuose kilusius gaisrus, kurių priežastis – alkoholis ir netinkamas gyvenimo būdas: „Dūmų detektorių tokiuose būstuose niekada nebūna. Ir kur bus, jeigu nuolat rūkoma viduje. Jie gali pakabėti tik keletą minučių ir netrukus bus nuimami, nes pradėjus rūkyti pradeda pypsėti. Kai vykstame į prevencines akcijas pas gyventojus, pamatę jų būstus už galvos susiimame. Keista, kaip dar ten gaisrai nekyla. Todėl bendraujame su seniūnijomis ir prašome pasirūpinti tais žmonėmis. Bet kažkuo padėti jiems sunku – pinigų už elektrą susimokėti neturi, bet alkoholiui jų visada atsiranda.“

Gaisro Nemuno gatvėje metu išdegė vieno kambario butas. Likvidavę gaisrą ir išvėdinę patalpas, ugniagesiai gyventojams leido grįžti namo.

Šiemet bendrabučiuose užgesinta 30 gaisrų, juose žuvo 1 gyventojas, 5 patyrė traumų, 5 buvo išgelbėti. Pagrindinės gaisrų priežastys – tyčinė žmonių veika (7 padegimai), neatsargus žmogaus elgesys (5 gaisrai), pašalinis ugnies šaltinis (5 gaisrai), elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai (4 gaisrai), neatsargus rūkymas (2 gaisrai). Pernai bendrabučiuose kilo 39 gaisrai, žuvusiųjų nebuvo, 5 gyventojai patyrė traumų, 7 žmonės buvo išgelbėti.

Šiemet gaisruose iš viso žuvo 61 žmogus, iš jų 22 – dėl neatsargaus rūkymo, 15 – dėl neatsargaus elgesio su ugnimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.