Po nelaimės darbe Pasvalio r. vyras, neįtardamas, kas jo laukia, dirbo toliau: į medikus kreipėsi per vėlai

Panevėžio ligoninėje užgeso 47 metų pasvaliečio gyvybė. Tragedija nutiko prieš savaitę Aukštikalnių kaime (Pasvalio r.) vyrui iškritus iš obels.

Greitoji pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Greitoji pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 11:01 AM, atnaujinta Jan 31, 2023, 12:54 PM

Tą lemtingą dieną vyras su dar dviem kolegomis genėjo obelis bendrovei „Aukštikalnių sodai“ priklausančiame sode.

Ten buvo genimos ilgose eilėse augančios žemaūgės obelys.

Pirminiais duomenimis, genėtojas užlipo ant šakos, tačiau ji neišlaikė svorio ir lūžo. Nukritęs vyras prisitrenkė.

Kiti darbininkai dirbo tolėliau, todėl kryčio nematė. Apie bėdą nelaimėlis vėliau pasisakė vienam kolegai, kai tas baigęs darbus susiruošė eiti į namus.

Bendrovės vadovo Arvydo Paškevičiaus teigimu, bendradarbiui išėjus sode likęs nelaimėlis dar nugenėjo apie 15 obelų. Šiam darbui jis turėjo užtrukti apie 3 valandas.

Kai kuriais duomenimis, iš pradžių vyras medikų pagalbos neieškojo. Tik nepraėjus pilvo skausmui jis po dviejų parų kreipėsi į medikus. Iš pradžių jis atsidūrė Pasvalio ligoninėje, paskui buvo pervežtas į Panevėžį.

Bendrovės vadovas tikino, kad genėtojai – ne jų darbuotojai, dirbo su patentu. „Jie buvo įdarbinti pagal „Sodros“ išduodamus paslaugų teikimo kvitus“, – tvirtino jis.

Toks įdarbinimas yra sezoninis. Įstatymas leidžia tokiu būdu per metus dirbti tik du mėnesius ir uždirbti beveik 1,8 tūkst. eurų.

Direktoriaus teigimu, su darbininkais suderinama tik darbų kaina, o per kiek laiko bus nugenėtas sutartas obelų skaičius – jau jų pačių reikalas. Pažiūrėti atlikto darbo brigadininkas nuvykdavo kas kelias dienas.

Todėl nebuvo kontroliuojama nei kada darbininkai pasirodo darbe, nei kada jį baigia – vyrai dirbo laisvu grafiku. Tragedijos aplinkybėms išsiaiškinti policija pradėjo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.