Pirmojo pavasario savaitgalio tragedijos neaplenkė: ugnis ir vanduo pasiglemžė 5 gyvybes

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 97 gaisrų ir atliko 85 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo 3 žmonės, 4 buvo traumuoti.

Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

2023-03-06 12:40

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), penktadienį, 7 val. 10 min., Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Stragnų I kaime, atvira liepsna degė statybinis vagonėlis. Jo viduje ugniagesiai rado apdegusį vyro kūną. Gaisro metu išdegė vagonėlio vidus, išdužo langų stiklai.

Šeštadienį, 19 val. 02 min., buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Jonavos rajone, Žeimių seniūnijoje, Kuigalių kaime. Atvykus ugniagesiams, medinis namas degė atvira liepsna, o jo stogas jau buvo sukritęs. Apmalšinę liepsnas, ugniagesiai viduje rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Gaisro metu sudegė stogas ir dalis namo. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, 20 val. 43 min., Prienų rajone, Veiverių seniūnijoje, Tarpiškių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Jo viduje buvo rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas. Gaisro metu namas sudegė. Ugniagesiai išsaugojo du šalia stovinčius ūkinius pastatus. Dūmų detektorių name nerasta.

Sekmadienio naktį, 1 val.15 min., Plungės rajone, Šateikių seniūnijoje, Alksnėnų kaime, atvira liepsna degė medinis garažas. Jo savininkas, mėgindamas gesinti gaisrą, apdegė rankas ir veidą. Jį greitosios pagalbos medikai nuvežė į ligoninę. Iš garažo ugniagesiai išnešė du buitinius dujų balionus. Gaisro metu sudegė viduje stovėję automobiliai „Toyota RAV4“, „Volvo“, mini traktorius, apdegė elektrinis motoroleris ir sodo padargai. Po galimo dujų baliono sprogimo buvo pakrypusi viena garažo siena.

Tą pačią naktį, 1 val. .53 min., Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje, Medviediškių kaime, degė pirtis. Gesindamas gaisrą, savininkas apdegė ranką ir prisikvėpavo dūmų. Greitosios pagalbos medikai jam pagalbą suteikė vietoje.

12 val. 29 min. Mažeikiuose, Žagarėlės gatvėje, liepsnojo gyvenamasis namas. Iš jo ugniagesiai išnešė moterį. Greitosios pagalbos medikai pagalbą jai suteikė vietoje. Gaisro metu apdegė ir buvo nuardyta apie 150 kv. m stogo konstrukcijų.

18 val. 26 min. buvo pranešta apie gaisrą Vilniuje, Muitinės gatvėje. Daugiabutyje iš buto trečiajame aukšte veržėsi dūmai ir liepsnos. Kilus gaisrui, bute buvo moteris ir du vaikai. Po greitosios pagalbos medikų apžiūros, įtariant apsinuodijimą dūmais, visi trys buvo nuvežti į ligoninę. Gaisro metu išdegė kambarys, sudegė viduje buvę baldai, aprūko kitos patalpos. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

14 val. 39 min. Skuodo rajone, Aleksandrijos seniūnijoje, Gėsalų kaime, gaisras kilo kultūros paskirties pastate – buvusioje mokykloje, dabar naudojamoje bendruomenės poreikiams. Antrajame aukšte tvyrojo dūmai, šeši žmonės iš pastato išėjo į lauką. Gaisro metu patalpoje išdegė elektros skydinė, apdegė dalis sienos, aprūko lubos.

Penktadienį, 7 val. 45 min., buvo gautas pranešimas, kad Lazdijų rajone, Veisiejuose, Ančios ežere po tiltu plūduriuoja žmogaus kūnas. Ugniagesiai ištraukė skenduolį.

Šeštadienį, 15 val. 16 min., buvo gautas pranešimas, kad Jurbarko rajone, Juodaičių seniūnijoje, Pagausančio II kaime, į tvenkinį įvažiavo keturratis, kurį vairavo moteris. Atvykę ugniagesiai ištraukė keturratį ir po ledu ieškojo jo vairuotojos. Tvenkinyje buvo rastas 14-metės kūnas.

Penktadienį, 16 val. 05 min. buvo pranešta, kad Pakruojo rajone, Rozalimo seniūnijoje, Plaučiškių kaime, vyras pjovė medį ir įstrigo tarp šakų 5–6 m aukštyje. Atvykus ugniagesiams, vyrą buvo prispaudusi šaka. Gelbėtojai išlaisvino vyrą ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Medikai jį apžiūrėjo vietoje. Ugniagesiai pašalino pavojingai pasvirusią šaką.

Sekmadienį pranešta, kad Šilutės rajone, Saugų seniūnijoje, Sakūtėlių kaime, vyras medyje pjovė šaką ir pakibo, negali nulipti. Atvykę ugniagesiai pastatė ištraukiamąsias kopėčias ir padėjo vyrui nulipti.

Nuo penktadienio ryto iki šeštadienio ryto ugniagesiai 22 kartus vyko šalinti smarkaus vėjo nulaužtų medžių ir šakų nuo važiuojamosios kelio dalies, pėsčiųjų takų, pastatų ir kt. Daugiausia tokių gelbėjimo darbų – po 5 jie atliko Alytaus ir Šiaulių apskrityse, Panevėžio apskrityje – 4, Kauno – 3, Tauragės – 2, Telšių, Utenos ir Vilniaus apskrityse – po 1 kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.