Vilkaviškio rajone rasti trys kariniai sviediniai, aviacinės bombos dalis

Praėjusią parą Vilkaviškio rajone rasti trys karo laikų sviediniai, taip pat Antrojo pasaulinio karo aviacinės bombos dalis, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Išminuotojai.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Išminuotojai.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-08 11:51, atnaujinta 2023-03-08 11:53

PAGD duomenimis, apie 11 val. 30 min. gautas pranešimas apie tai, kad Šeimenos seniūnijoje esančiame Mažųjų Būdežerių kaime įvestas planas „Skydas“. Pasirodo, kad kasant tranšėją, rasta Antrojo pasaulinio karo aviacinės bombos sparnuota dalis. Ji rasta 10 metrų atstumu iki pastatų.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai budėjo, kol atvyko išminuotojai, tada juos palydėjo į buvusį Lakštučių sąvartyną ir pabudėjo, kol sunaikinta minosvaidžio minos dalis.

Apie 13 val. 30 min. pranešta apie kitą panašų įvykį Vilkaviškio rajone. Anot PAGD, pranešta, kad netoli sodo bendrijos (riba tarp Vilkaviškio ir Mažųjų Būdežerių kaimo), arti Pietų gatvės, prie stulpo, rasti karo laikų sviediniai (40 cm ilgio, 5–6 cm storio). Buvo įvestas planas „Skydas“. Į įvykio vietą atvykę išminuotojai ugniagesių gelbėtojų buvo palydėti į buvusį Lakštučių sąvartyną ir pabudėta, kol sunaikinti trys 76 milimetrų artilerijos sviediniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.