Savaitgalis šalies keliuose: žuvo vyras ir nukentėjo 22 žmonės

Šventinį savaitgalį, kovo 10–12 dienomis, minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 171 eismo įvykį: penktadienį – 83, šeštadienį – 54, sekmadienį – 34.

 Eismo įvykis.<br> LKPT nuotr.
 Eismo įvykis.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Mar 13, 2023, 12:06 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 7 proc. visų įvykių (nukentėjo 2 žmonės, neblaivūs vairuotojai). 16 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (stirnomis, briedžiu, kiškiu), šių įvykių penktadienį – 10, šeštadienį – 9, sekmadienį – 8.

Pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 22 eismo įvykiuose. Žuvo 1 žmogus (lengvojo automobilio vairuotojas), sužeisti 35, tarp jų 8 nepilnamečiai (5 keleiviai ir 3 pėstieji). Daugiausia nukentėjo keleivių (49 proc.), tarp jų 2 – viešojo transporto (autobusų), ir vairuotojų (40 proc.), vienas jų – dviračio. Pėstieji (4) pateko ir buvo sužeisti 3 eismo įvykiuose.

Po 4 žmones sužeista 2 eismo įvykiuose (penktadienį Vilniuje ir sekmadienį Šiaulių rajone), po 3 asmenis – 2 įvykiuose (penktadienį Alytaus ir Prienų rajonuose), po 2 eismo dalyvius – 3 įvykiuose (penktadienį Kaune (2) ir Marijampolės savivaldybėje).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 55 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, nuvažiavimų nuo kelio – 23 proc., užvažiavimų ant pėsčiųjų – 14 proc.

Esant apsnigtai (slidžiai) kelio dangai ir (ar) sningant, įvyko 68 proc. eismo įvykių, esant šlapiai kelio dangai – 27 proc., tiek pat jų (27 proc.) – tamsiuoju paros metu.

Pirminiais duomenimis, miestuose įvyko daugiau nei pusė eismo įvykių (55 proc.): Vilniuje – 5, Kaune – 3, Klaipėdoje – 2, Panevėžyje – 1, Raseiniuose – 1.

Kovo 10 d., penktadienį, beveik visoje šalyje esant gana sudėtingoms eismo sąlygoms (sniegas, pūgos), pirminiais duomenimis, įvyko 13 eismo įvykių, per kuriuos nukentėjo žmonės. Žuvo vairuotojas, sužeisti 23 asmenys, tarp jų 6 nepilnamečiai (4 keleiviai, 2 pėstieji). Daugiausia sužeista keleivių (12), vienas jų – viešojo transporto (Klaipėdoje, autobusu važiavusi 68-erių moteris). Eismo įvykiai įvyko Vilniuje – 4, Kaune – 2, Klaipėdoje, Kazlų Rūdos ir Marijampolės savivaldybėse, Alytaus (2), Panevėžio ir Prienų rajonuose.

Apie 14.26 val. (sningant) Kazlų Rūdos savivaldybėje, Plačkojų kaime, rajoninio kelio Kazlų Rūda–Višakio Rūda–Bliuviškiai (danga apledėjusi) vingyje susidūrė priešpriešinio eismo juostomis važiavę automobilis „Audi A4 Avant“ ir krovininis automobilis „Renault Master“ (iki 3,5 t), vairuojamas 27 metų vyro. Per įvykį žuvo „Audi“ 69 metų vairuotojas, sužeistas kartu su juo važiavęs 65 metų vyras (paguldytas į ligoninę).

Apie 0.40 val. Panevėžio rajone, Nausodės kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai, kelio darbų ženklus tiesiame ruože kliudė automobilis „Seat Altea XL“. Jį vairavo ir nukentėjo neblaivus 45 metų vyras (nustatytas 2,36 promilės neblaivumas).

Apie 13.46 val. (sningant) Marijampolės savivaldybėje, Mokolų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, „Via Baltica“ ruože (danga apledėjusi), susidūrė priešpriešinio eismo juostomis važiavę automobilis „Mercedes-Benz“ ir krovininis automobilis „Volvo“, vairuojamas 48 metų vyro. „Mercedesas“ nuo smūgio nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjo jį vairavęs 29 metų vyras ir 27 metų keleivė (paguldyta į ligoninę). Įvykyje dalyvavę asmenys – Baltarusijos Respublikos piliečiai.

Apie 13.50 val. (sningant) Kaune, Kalniečių gatvėje, iš už stovinčių automobilių į važiuojamąją kelio dalį įėjusias dvi nepilnametes kliudė automobilis „Toyota“, vairuojamas 52 metų vyro. Nukentėjo 10-ies ir 11 metų pėsčiosios.

Apie 14.32 val. (sningant) Vilniuje, Čekoniškių gatvėje, ties Čekoniškių ir Gavaičių gatvių sankryža, į sustojusio automobilio „Volkswagen Sharan“, vairuojamo 62 metų vyro, galą atsitrenkė automobilis „Audi A6“ su priekaba, vairuojamas 19 metų vaikino, o į jį – 24 metų vyro vairuojamas „Toyota Yaris“. Nukentėjo „Audi“ keleivė, 11 mėnesių mergaitė (ji vežta specialioje vaikiškoje sėdynėje).

Apie 14.39 val. (sningant) Vilniuje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, į kelio atitvarus atsitrenkęs automobilis „Volkswagen Touran“, vairuojamas 50 metų moters, įvažiavo į antrąją eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „BMW 5ER Reihe“, vairuojamu 43 metų vyro. Sužeisti 4 žmonės: BMW 13 metų keleivis ir „Volkswageno“ keleivės, kurioms 14 metų, 76-eri ir 85-eri (abi pastarosios moterys paguldytos į ligoninę).

Apie 14.05 val. (sningant) Prienų rajone, Mačiūnų kaime, tiesioje įkalnėje lenkimo metu susidūrė trys automobiliai: „Mercedes-Benz“, vairuojamas 26 metų moters, „Škoda“ ir „Peugeot Partner“, vairuojamas 50 metų moters. Sužeisti 3 žmonės: „Mercedeso“ vairuotoja, „Škodos“ 79-erių vairuotojas ir 76 metų keleivė (visi paguldyti į ligoninę).

Apie 18.51 val. (sningant) Alytaus rajone, Alytupio kaime, žiedinėje sankryžoje nuo kelio nuvažiavo automobilis „KIA“. Nukentėjo 3 žmonės: 43 metų vairuotoja ir keleivės: 4 metų mergaitė (paguldyta į ligoninę) ir 46-erių moteris.

Taip pat įvykis Tauragėje. Apie 8.17 val. Vytauto gatvėje (danga sausa), į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs automobilis „Toyota Auris“, užvažiavo ant šaligatvio bortelio ir atsitrenkė į apšvietimo stulpą. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo 60 metų vairuotojo mirtį (pirminiais duomenimis, vyrui galbūt sutriko sveikata).

Kovo 11-ąją, šeštadienį, pirminiais duomenimis, 5 eismo įvykiuose sužeisti 5 žmonės (1 nepilnametis keleivis).

Apie 0.58 val. (sningant) Rokiškio rajone, krašto kelyje Radiškis–Anykščiai–Rokiškis (danga apledėjusi), vingiuotoje nuokalnėje nuo kelio nuvažiavo ir į medžius atsitrenkė automobilis „Škoda Superb“, kurį vairavo ir prie vairo užmigo neblaivus 43 metų vyras (0,63 promilės). Jis per įvykį ir susižeidė.

Apie 5.50 val. Kauno rajone, Ilgakiemio kaime, krašto kelyje Kaunas–Prienai–Alytus (danga apsnigta), krovininis automobilis „Mercedes-Benz Sprinter“ (iki 3,5 t), vairuojamas 48 metų vyro, kliudė ta pačia kryptimi dviračiu važiavusį 32 metų vyrą, jis sužeistas.

Apie 11.37 val. (lyjant) Raseiniuose, V. Grybo ir Vytauto Didžiojo gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs 48 metų moters vairuojamas „Opel“ markės automobilis susidūrė su automobiliu „Audi Q7“, kurį vairavo 53 metų vyras. Nukentėjo „Audi“ 70 metų keleivė.

Apie 13.08 val. Šalčininkų rajone, rajoniniame kelyje Didieji Baušiai–Akmenynė–Turgeliai (danga apsnigta, slidi, rūkas), vingiuotoje įkalnėje nuo kelio nuvažiavo, atsitrenkė į medžius ir apvirto automobilis „Toyota Auris“, kurį vairavo 39 metų moteris. Nukentėjo 11 metų keleivė.

Apie 23.58 val. Panevėžyje, Smėlynės gatvėje (danga šlapia), tiesiame ruože nuo kelio nuvažiavo ir į gyvenamojo namo sieną bei tvorą atsitrenkė krovininis automobilis „Volvo FH“, nukentėjo jį vairavęs 39 metų vyras.

Kovo 12 d., sekmadienį, užregistruoti, pirminiais duomenimis, 4 eismo įvykiai, sužeisti 7 žmonės (1 nepilnametis).

Apie 13.10 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte (danga šlapia), policijos tarnybinis automobilis „Volkswagen Transporter“ (su įjungtais mėlynais ir raudonais švyturėliais ir specialiuoju garso signalu), vairuojamas 26 metų pareigūno, kliudė į šviesoforu reguliuojamą pėsčiųjų perėją įėjusią nepilnametę. Nukentėjo 17 metų pėsčioji, Ukrainos pilietė (jai, pirminiais duomenimis, paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 15.45 val. Vilniuje, Švitrigailos ir T. Ševčenkos gatvių sankryžoje (danga šlapia), reguliuojamoje šviesoforo, staigiai stabdė miesto maršrutinio autobuso „MAN“ 63 metų vairuotojas. Tuo metu pargriuvo ir nukentėjo neblaivi 55 metų keleivė (2,4 promilės).

Apie 18.04 val. (sningant) Šiaulių rajone, Dirvonų kaime, krašto kelyje Bubiai–Ramučiai (danga slidi), į priešpriešinio eismo juostą tiesiame ruože įvažiavęs automobilis „Ford Focus“ susidūrė su automobiliu „Honda HR-V“. Sužeisti 4 žmonės: 22-ejų ir 49 metų vairuotojos, taip pat abiejų automobilių keleivės, kurioms 22-eji ir 31 metai.

Apie 19.05 val. Kaune, K. Petrausko gatvėje (apšviesta, danga šlapia), 32 metų vyro vairuojamas BMW markės automobilis susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiu automobiliu „Renault Mégane Scénic“, kuris užvažiavo ant vejos ir kliudė medį. Nukentėjo „Renault“ 25 metų vairuotojas, Ukrainos pilietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.