Pėsčiųjų perėjoje Vilniuje autobusas partrenkė 16-metį paspirtukininką

Važiuodamas per pėsčiųjų perėją paspirtuku Vilniuje nukentėjo 16-metis vaikinas. Jį partrenkė ir sužalojo miesto maršrutinis autobusas.

Elektrinis paspirtukas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Elektrinis paspirtukas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2023, 2:41 PM

Incidentas apie 12 val. 40 min. įvyko Laisvės pr. ir J.Baltrušaičio g. sankirtoje. Pagalbos telefonu buvo pranešta, kad čia autobusas partrenkė ir sužalojo nepilnametį paspirtukininką, jam reikia medikų pagalbos.

Į įvykio vietą atskubėjus greitosios pagalbos medikams ir policijos patruliams paaiškėjo, „Bolt“ paspirtuku važiavusį nepilnametį (gim. 2006 m.) partrenkė į dešinę sukęs 46 maršruto autobusas.

Sužalotas vaikinas sąmonės nebuvo praradęs. Jis sakė, kad važiavo per pėsčiųjų perėją degant žaliam šviesoforo signalui. Jo žodžius patvirtino ir viską mačiusi liudininkė. Ji sakė, kad užsidegus žaliam šviesoforui paspartino žingsnį ir ketino eiti per gatvę. Tačiau staiga pamatė, kad autobusas į dešinę suka net nepristabdęs, todėl moteris sustojo. Tuo tarpu paspirtuku važiavęs 16-metis sustoti nespėjo ir trenkėsi į sukančio autobuso šoną.

Nepilnametį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Į ligoninę nuskubėjo ir vaikino tėvai, kuriuos apie įvykį informavo policijos pareigūnai.

Autobuso vairuotojas (gim. 1967 m.) pareigūnams sakė, kad sukant į dešinę matomumas buvo geras. Nepaisant to, vyras tvirtino tiesiog nepastebėjęs paspirtuku važiuojančio nepilnamečio. 

Policija pamatavo automobuso vairuotojo blaivumą. Alkotesteris parodė nulius – vyras buvo blaivus.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.