Savaitgalio avarijose sužeisti 34 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gegužės pirmąjį savaitgalį, 5–7 dienomis, policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 202 eismo įvykius: penktadienį – 63, šeštadienį – 77, sekmadienį – 62. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 4 proc. visų įvykių (žmonės nenukentėjo). 40 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (penktadienį – 17, šeštadienį – 35, sekmadienį – 29).

 Savaitgalio avarijose sužeisti 34 žmonės.<br> Įvykio liudininko nuotr.
 Savaitgalio avarijose sužeisti 34 žmonės.<br> Įvykio liudininko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 11:58 AM

Pirminiais duomenimis, eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus. Sužeisti 34 žmonės, įvyko 23 eismo įvykiai. Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 57 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 22 proc., transporto priemonių nuvažiavimų nuo kelio – 13 proc., įvykių, kuriuose dalyvavo viešasis transportas – 8 proc. Tamsiuoju paros metu įvyko 13 proc. eismo įvykių. Miestuose – daugiau negu pusė įvykių (70 proc.): Vilniuje (8), Kaune (4), Alytuje, Klaipėdoje, Palangoje, Panevėžyje.

Tarp nukentėjusiųjų eismo įvykiuose 44 proc. transporto priemonių vairuotojų (3 motociklų, 2 dviračių ir 2 elektrinių paspirtukų, 1 mopedo), 41 proc. keleivių, 15 proc. pėsčiųjų. Sužeisti 5 nepilnamečiai (2 pėstieji, keleivis, dviračio ir elektrinio paspirtuko vairuotojai).

Po 2 žmones sužeista 3 eismo įvykiuose (penktadienį Kaune, šeštadienį Panevėžyje ir sekmadienį Palangoje), 2 įvykiuose (penktadienį Kėdainių rajone, sekmadienį Šakių rajone) nukentėjo po 3 asmenis. Dar viename įvykyje sužeisti 5 žmonės (sekmadienį Šalčininkų rajone).

Gegužės 5 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 12 eismo įvykių, sužeista 15 žmonių (4 nepilnamečiai), daugiausia – transporto priemonių vairuotojų ir keleivių.

Apie 8 val. 35 min. Vilniuje, Gariūnų gatvėje (magistraliniame kelyje A19 Vilniaus pietinis aplinkkelis), motociklas „Yamaha“ atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Volvo XC60“, vairuojamą 47 metų moters. Sužeistas motociklo 38 metų vairuotojas.

Apie 8 val. 45 min. Vilniuje, Žvejų gatvėje, nenustatytas automobilis kliudė į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį 7 metų berniuką, Ukrainos pilietį, jis per eismo įvykį ir nukentėjo.

Apie 14 val. 40 min. Alytuje, Putinų gatvėje, elektriniu paspirtuku važiavo dviese, 16 metų vairuotoja jo nesuvaldė ir nugriuvo. Nukentėjo nepilnametė. Kartu važiavęs 18-metis, pirminiais duomenimis, nesusižeidė.

Apie 17 val. Kėdainių rajone, Ruminių kaime, krašto kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva, į priekyje važiavusį automobilį „Mercedes-Benz E270 CDI“ atsitrenkė BMW markės automobilis. Nukentėjo trys žmonės: pirmąjį automobilį vairavęs 31 metų vyras, Kirgizijos pilietis, ir BMW 21 metų vairuotoja bei 18 metų keleivė.

Apie 18 val. 40 min. Vilniuje, Verkių gatvėje, elektriniu paspirtuku važiavusi 27 metų moteris susidūrė su iš namo vidinio kiemo išvažiavusiu ir į dešinę sukusiu automobiliu „Citroën C4 Picasso“, kurį vairavo 50 metų vyras. Nukentėjo dviratės transporto priemonės vairuotoja.

Apie 20 val. 55 min. Kaune, Užnerio gatvėje, automobilis „Dacia“, vairuojamas 22 metų vaikino, suko į kairę (namo kiemą) ir susidūrė su mopedu „Aprilia“, kuris lenkimo metu įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. Nukentėjo mopedo 18 metų vairuotoja ir 16 metų keleivė

Apie 23 val. 48 min. Vilniuje, Gedimino prospekte, neblaivus 51 metų vyras, Norvegijos Karalystės pilietis, būdamas neblaivus, važiavo elektriniu paspirtuku šaligatviu, kai šalia yra dviračių takas, ir partrenkė ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo 14 metų mergaitė, Baltarusijos Respublikos pilietė.

Gegužės 6 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, 7 žmonės sužeisti 6 eismo įvykiuose.

Apie 12 val. 30 min. Kaune, Kęstučio gatvėje, automobilis „Opel“, vairuojamas 55-erių moters, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio troleibuso, vairuojamo 62 metų moters, ir transporto priemonės susidūrė. Nukentėjo viešojo transporto 76 metų keleivis.

Apie 14 val. 34 min. Jonavos rajone, Rukloje, krašto kelyje Jonava–Žasliai–Kalniniai Mijaugonys, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto automobilis „Škoda Fabia“. Nukentėjo 22 metų keleivis. Kas vairavo automobilį, aiškinamasi.

Apie 15 val. 35 min. Vilniuje, J.Jasinskio gatvėje, automobilis „Jeep Compas“, vairuojamas 47 metų moters, važiuodamas pirmąja eismo juosta, susidūrė su antrąja juosta važiavusiu motociklu „Honda Translap“. Nukentėjo jį vairavęs 35 metų vyras.

Apie 16 val. 36 min. Panevėžio rajone, krašto kelyje Paliūniškis–Vabalninkas, vairuojamo motociklo „Kawasaki“ nesuvaldė, tiesiame ruože nuvažiavo nuo kelio ir apvirto 54 metų vyras.

Apie 22 val. 23 min. Panevėžyje, į J.Basanavičiaus ir Vilniaus gatvių sankryžą, degant raudonam šviesoforo signalui, įvažiavo automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 59 metų vyro, į jį atsitrenkė automobilis „BMW 1ER Reihe“, kurį vairavo 27 metų moteris. Nukentėjo „Toyotos“ keleiviai, 27-erių vyras ir 63 metų moteris.

Apie 23 val. 07 min. Vilniuje, Antakalnio gatvėje, iš daugiabučio namo kiemo automobiliu „Toyota“ išvažiuodamas 56 metų vyras kliudė šaligatviu ėjusį neblaivų 27 metų pėsčiąjį (2,49 promilės), jis nuvežtas į ligoninę.

Taip pat atvejis: apie 16 val. 30 min. Radviliškyje, Žaliojoje gatvėje, važiuojamąja kelio dalimi važiuodama elektriniu paspirtuku 40 metų moteris dar vedėsi ir šunį, kuris pasipainiojo prie paspirtuko priekinio rato, dėl to vairuotoja staigiai stabdė ir pargriuvo. Per įvykį ji ir nukentėjo.

Gegužės 7 d., sekmadienį, užregistruoti, pirminiais duomenimis, 5 eismo įvykiai, nukentėjo 12 žmonių (1 nepilnametis).

Apie 14 val. 40 min. Palangoje, Vytauto gatvėje, dviračiu važiuodamas 54 metų vyras kliudė automobilių stovėjimo vietoje stovėjusį BMW markės automobilį ir šalia buvusią jo vairuotoją, taip pat apgadino automobilį „Volvo S60“. Nukentėjo dviračio vairuotojas ir 31 metų moteris.

Apie 14 val. 03 min. Raseinių rajone, Šiluvoje, iš gyvenamojo namo kiemo į važiuojamąją kelio dalį netikėtai dviračiu įvažiavusį mažametį kliudė automobilis „KIA Sorento“, vairuojamas 64 metų vyro. Nukentėjo dviračiu važiavęs 6 metų berniukas, Ukrainos pilietis.

Apie 15 val. 20 min. Šakių rajone, rajoniniame kelyje Išdagai–Naudžiai–Valakbūdis (žvyrkelis), tiesiame ruože nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Peugeot 207“. Nukentėjo trys žmonės: 19 metų vairuotoja, 26-erių ir 49-erių keleivės.

Apie 18 val. 54 min. Kauno rajone, Domeikavoje, Vandžiogalos plente, 24 metų vyro vairuojamas automobilis „Honda CR-V“ atsitrenkė į automobilį „Škoda“, nukentėjo jo 41 metų vairuotoja.

Apie 19 val. 50 min. Šalčininkų rajone, rajoniniame kelyje Jašiūnai–Turgeliai–Tabariškės, automobilio „Toyota Prius“ vairuotoja nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Toyota Avensis“ ir susidūrimo neišvengė. Abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio, buvo kliudytas kelio ženklas. Per šį eismo įvykį sužeisti penki žmonės: pirmosios „Toyotos“ 50 metų vairuotoja, 40 metų ir 56 metų keleivės (abi Ukrainos pilietės), taip pat „Toyota Avensis“ vairavusi 44-erų moteris ir 42 metų keleivis. Pirminiais duomenimis, visi paguldyti į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.