Ugniagesių savaitgalis: sulaukta 250 iškvietimų, žuvo žmogus, dar 8 nukentėjo

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 154 gaisrų ir atliko 96 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, aštuoni buvo traumuoti.

 Po gaisro.<br> PAGD nuotr.
 Po gaisro.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

May 8, 2023, 11:10 AM

Ankstų šeštadienio rytą, 4.57 val., buvo gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Bubių seniūnijoje, Gervėnų kaime, atvira liepsna dega medinis sodo namelis. Gaisravietėje rastas apdegęs žmogaus kūnas.

Penktadienį, apie 10 val. 37 min., Vilniaus rajone, Nemėžio seniūnijoje, Skaidiškių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Namo savininkas apdegė galvą ir plaukus, žmogus buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu sudegė stogas, perdanga, apdegė sienos.

Apie 11 val. 43 min. Ukmergėje, Pakalnučių gatvėje, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Gesindama gaisrą, ranką apdegė moteris. Greitosios pagalbos medikai pagalbą jai suteikė vietoje. Gaisro metu įgriuvo namo stogas, išdegė vidus, apdegė išorė ir automobilis „Audi A6“. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, apie 5 val. 28 min., gaisras kilo mediniame gyvenamajame name Anykščiuose, J.Biliūno gatvėje. Iš namo buvo išvesta ir greitosios pagalbos medikams perduota gyventoja. Ją medikai išvežė į ligoninę. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 12 val. 46 min., gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Kairių seniūnijoje, Šilėnų kaime, moteris, degindama kieme žolę, apsidegino rankas.

Apie 15 val. gaisras kilo Prienų rajone, Jiezne. Viename iš medinio daugiabučio butų kambaryje degė lova. Į lauką buvo išvestas rankas apdegęs vyras. Jis perduotas greitosios pagalbos medikams. Po apžiūros jis buvo nuvežtas į ligoninę. Ugniagesiai į lauką išnešė smilkstančią lovą ir patalynę. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 18 val. Šilutėje, M.Jankaus gatvėje, iš daugiabučio gyvenamojo namo rūsio veržėsi dūmai. Jame degė sukrauti skudurai. Iki atvykstant ugniagesiams, iš rūsio išėjo vyras, apdegęs kojas. Atvykę greitosios pagalbos medikai jį nuvežė į ligoninę.

Sekmadienį, apie 4 val. 36 min., gautas pranešimas, kad Kauno socialinių paslaugų centro pastate, R.Kalantos gatvėje, vyras padegė čiužinį, pats jį užgesino ir blogai jaučiasi. Galimai apsinuodijusį dūmais vyrą greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

Apie 16 val. 49 min. Kauno rajone, Babtų seniūnijoje, Jugintų kaime, mediniame gyvenamajame name buvo tiršta dūmų, nes virtuvėje pridegė maistas. Nuo ugnies pliūpsnio apdegė dalis sienos. Gaisro metu vyras apdegė ranką, greitosios pagalbos medikai pirmąją pagalbą jam suteikė vietoje. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį vakare gautas pranešimas, kad Vilkaviškyje, Žalumynų gatvėje, vyras įkrito į šulinį. Iki atvykstant ugniagesiams, jį ištraukė kaimynai. Ugniagesiai vyrą nunešė iki greitosios pagalbos automobilio.

Sekmadienį vakare pranešta, kad Klaipėdos rajone, Priekulėje, Minijos upėje, rastas skenduolis. Vyro kūną ištraukė ugniagesiai gelbėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.