Praėjusios paros avarijose sužeista 16 žmonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gegužės 15 d., pirmadienį, pirminiais duomenimis, 16 žmonių sužeista 13 eismo įvykių. Nukentėjo 6 nepilnamečiai (2 pėstieji, 2 elektrinių paspirtukų ir 1 dviračio vairuotojai, 1 elektrinio paspirtuko keleivis). Įvykiuose nukentėjo viešojo transporto 3 keleiviai (Vilniuje – 73-ejų ir 74-erių moterys, Klaipėdoje – autobuso 45 metų keleivė).

 Praėjusios paros avarijose sužeista 16 žmonių.<br> Alytaus apskrities VPK nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeista 16 žmonių.<br> Alytaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 11:22 AM

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 6, transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 3, nuvažiavimų nuo kelio – 2. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 4 eismo įvykiai, tamsiuoju paros metu – 1.

Miestuose – 10 eismo įvykių (Kaune ir Vilniuje – po 4, Klaipėdoje – 2), kiti įvykiai – Prienų ir Trakų (Lentvaryje) rajonuose.

Apie 7 val. 26 min. Trakų rajone, Lentvaryje, Mokyklos ir Pakalnės gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs elektrinis paspirtukas susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „VW Passat“, vairuojamu 40 metų vyro. Per šį eismo įvykį nukentėjo elektriniu paspirtuku važiavę du nepilnamečiai, 12 metų vairuotoja ir 8 metų keleivis (abu pristatyti į gydymo įstaigą).

Apie 11 val. Vilniuje, T.Narbuto gatvėje, prie žiedinės sankryžos, 32 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Auris“ kliudė per pėsčiųjų perėją elektriniu paspirtuku važiavusią 15 metų paauglę. Ji nukentėjo ir buvo nuvežta į ligoninę.

Apie 13 val. 36 min. Lentvaryje (Trakų r.), Klevų alėjoje, į prie pėsčiųjų perėjos praleisti pėsčiojo sustojusio automobilio „Audi A4“, vairuojamo 48 metų vyro, galą atsitrenkė ta pačia kryptimi dviračiu važiavęs 59 metų vyras. Jis per įvykį ir nukentėjo.

Apie 17 val. 40 min., lyjant, Klaipėdoje, Šiaurės prospekto ir Kretingos gatvės sankryžoje, per pėsčiųjų perėją dviračiu važiavusią moterį kliudė nenustatytas automobilis. Nukentėjo neblaivi 37 metų dviratininkė (2,47 promilės).

Apie 20 val. 05 min., lyjant, Kaune, T.Ivanausko gatvėje, iš kiemo dviračiu išvažiuodamas 9 metų berniukas atsitrenkė į pagrindiniu keliu važiavusį 40 metų moters vairuojamą automobilį „BMW 525D“. Nukentėjo mažametis eismo dalyvis.

Apie 7 val. 48 min. Vilniuje, Mokyklos gatvėje, 44 metų moters vairuojamas „Renault“ markės automobilis kliudė per važiuojamąją kelio dalį (ne pėsčiųjų perėja) ėjusią 10 metų mergaitę. Ji nukentėjo ir pristatyta į ligoninę.

Apie 14 val. 30 min. Kaune, Vaidoto gatvėje, bėgdamas per automobilių stovėjimo aikštelę į važiavusį automobilį „Nissan“, vairuojamą 28 metų vyro, atsitrenkė 14 metų berniukas (nepilnametis nuvežtas į ligoninę).

Apie 19 val. 05 min. Kaune, Raudondvario plente, nenustatytas automobilis, važiuodamas atbulas, kliudė ėjusią neblaivią 50 metų moterį, ji griuvo ir nukentėjo.

Apie 16 val. 20 min. Prienų rajone, Palapiškės kaime, vingiuotoje nuokalnėje nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Volvo V70“, vairuojamas neturinčio teisės vairuoti, girto 20 metų vaikino (2,01 promilės). Sužeisti trys jaunuoliai: minėtas vaikinas ir du neblaivūs to paties amžiaus keleiviai.

Apie 22 val. 07 min., lyjant, Kaune, Pramonės ir Taikos prospektų sankryžoje, į apšvietimo stulpą atsitrenkė automobilis „Citroen C5“. Nukentėjo neblaivus 31 metų keleivis. „Citroen“ galbūt vairavo girtas 29 metų vyras (1,09 promilės).

Pirminiais duomenimis, per parą – 55 eismo įvykiai. Dėl neblaivaus vairuotojo kaltės – 1 (Prienų rajone).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais (elniu, stumbru, šernu, stirnomis) atvejų – 17.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.