Savaitgalį ugniagesiai gesino 134 gaisrus: liepsnojo namai, miško paklotės, šieno rulonai

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 134 gaisrų ir atliko 75 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisruose išvengta.

Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

May 29, 2023, 1:34 PM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime rašoma, jog sekmadienį vakare, apie 16 val., didelis gaisras kilo Panevėžio rajone, Ramygaloje, sandėliavimo paskirties pastatuose. Atvykus ugniagesiams, medienos apdirbimo įmonės žaliavos sandėliavimo pastatai degė atvira liepsna. Bendras gaisravietės plotas buvo apie 2 000 kv. m. Gaisro metu visiškai sudegė 500 kv. m ploto stoginė, trečdalis angaro, apie 1300 kub. m medienos. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo 5 pastatus ir rietuvėse sukrautą medieną. Gesinant gaisrą talkino ir įmonės darbuotojai.

Penktadienį, apie 20.15. val., Klaipėdoje, Sendvario seniūnijoje, Slengių kaime, degė gyvenamojo namo siena, automobilis „Fiat“ ir vaikų žaidimo namelis. Gaisro metu apdegė dalis namo sienos, automobilio priekis, sudegė vaikų žaidimo namelis.

Šeštadienio naktį, apie 2.42 val., Šilutės rajone, Kintų seniūnijoje, Stankiškių kaime, atvira liepsna degė malkinė, automobilis „Volkswagen Passat“, garažo siena ir šiltnamis. Gaisro metu sudegė malkinė, visos automobilio degiosios dalys, apdegė garažo siena, stogas ir šiltnamio šonas.

Apie 11.48 val. Kauno rajone, Garliavoje, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė stogo konstrukcijos, apdegė mansarda, sudegė joje buvę daiktai. Ugniagesiai nuo ugnies apsaugojo 4 pastatus.

Sekmadienio naktį, apie 2.29 val., Kauno rajone, Samylų seniūnijoje, Gervėnupio kaime, atvira liepsna degė sodo namelis ir lauke sukrautos malkos. Atvykus ugniagesiams, namo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu namas sudegė.

Apie 12.18 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Mamoničių gatvėje, dega miškas. Atvykus ugniagesiams, degė medžiai ir miško paklotė. Gaisro metu išdegė apie 150 arų miško paklotės.

Apie 15 val. Vilniuje, Fabijoniškių gatvėje, 16-os aukštų daugiabutyje degė balkonas ketvirtajame aukšte. Gaisro metu sudegė balkone buvę daiktai, sutrūko stiklo paketai. Iš namo buvo išvesti 25 gyventojai. Bute autonominių dūmų detektorių nebuvo.

Apie 18.48 val. pranešta, kad Vilniaus rajone, Šatrininkų seniūnijoje, Karklėnų kaime, dega miškas. Gaisro metu išdegė apie 100 arų miško paklotės.

Apie 19.34 val. Vilniuje, Linkmenų gatvėje, 7 aukštų daugiabutyje, septintajame aukšte, degė balkonas. Gaisro metu išdegė balkono grindys, sienų šiltinamoji medžiaga, sudegė baldai, apdegė durys, nuo karščio sutrūko stiklo paketai. Butas neapdegė. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 20.52 val. Skuodo rajone, Aleksandrijos kaime, liepsnojo daržinė, kurioje buvo 25 šieno rulonai. Gaisro metu daržinė sudegė, apdegė ir vandeniu buvo sulieta apie 10 t šieno. Ugniagesiai išsaugojo už 6 m esantį ūkinį pastatą.

Apie 21.40 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Riešės seniūnijoje, Paraudondvarių kaime, dega malkinė, jungianti du gyvenamuosius namus, o žmonės evakuojasi. Atvykus ugniagesiams, abu gyvenamieji namai degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė medinis sandėliukas, apdegė ir buvo nuardyti abiejų namų stogai.

Penktadienį greitosios pagalbos medikai pranešė, kad Prienų rajone, Balbieriškio miestelyje, vyras įstrigo namo rūsio lange. Atvykę ugniagesiai iškėlė vyrą iš rūsio ir perdavė medikams.

Šeštadienį, apie 12.05 val., pranešta, kad Klaipėdos rajone, Vėžaičių seniūnijoje, Maciuičių kaime, nuo skardžio į Minijos upę įkrito vyras. Jį iš upės neštuvais parnešė ir greitosios pagalbos medikams perdavė ugniagesiai.

Sekmadienį ryte gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Ginkūnų kaime, tvenkinyje pastebėtas plūduriuojantis žmogaus kūnas. Ugniagesiai ištraukė skenduolį į krantą.

Pavakary pranešta, kad Molėtų rajone, Suginčių seniūnijoje, Verbiškių kaime, į gyvenamojo namo rūsį įkrito žmogus ir patyrė traumą. Ugniagesiai nukentėjusį vyrą iškėlė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.