Savaitgalis šalies keliuose: užfiksuoti 183 eismo įvykiai, viename jų žuvo žmogus

Birželio 9–11 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 183 eismo įvykius: penktadienį – 78, šeštadienį – 56, sekmadienį – 49.

Avarija.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Jun 12, 2023, 2:24 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 4 proc. visų įvykių (sužeisti 4 žmonės). 32 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (sužeistas 1 žmogus). Susidūrimai (penktadienį ir sekmadienį – po 19, šeštadienį – 20) įvyko su šiais gyvūnais: barsuku, briedžiais (6), kiškiais (2), lape, šuniu, šernais (2), usūriniais šunimis (2), vilku).

Pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 41 eismo įvykyje. Žuvo 1 žmogus, 46 sužeisti, tarp jų – 7 nepilnamečiai (2 pėstieji, 2 dviračių, elektrinio paspirtuko ir mopedo vairuotojai, 1 keleivis).

Daugiausia sužeista transporto priemonių vairuotojų – 72 proc. (10 dviračių, 8 motociklų, 4 elektrinių paspirtukų, lengvojo keturračio motociklo, mopedo vairuotojai). Taip pat nukentėjo ir keleiviai (15 proc.) bei pėstieji (13 proc.).

Viename eismo įvykyje (penktadienį – Rokiškio rajone) sužeisti 5 žmonės, dar 2-uose – po 2 asmenis (šeštadienį – Jurbarko rajone, sekmadienį – Šiauliuose).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 59 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 17 proc., nuvažiavimų nuo kelio – 15 proc., apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 7 proc. Tamsiuoju paros metu įvyko 12 proc. eismo įvykių,

Pirminiais duomenimis, miestuose įvyko 76 proc. eismo įvykių: Kaune ir Vilniuje – po 8, Panevėžyje – 4, Alytuje ir Elektrėnuose – po 2, Akmenėje, Kėdainiuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Šakiuose, Šiauliuose, Telšiuose.

Birželio 9 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 21 eismo įvykis, iš jų 17 – miestuose. Žuvo 1 žmogus, 24 sužeisti (2 nepilnamečiai), daugiausia transporto priemonių vairuotojų – 17. Nukentėjo dviračių (5), elektrinių paspirtukų (3), motociklų vairuotojai (3) vairuotojai. Viename eismo įvykyje sužeisti 5 asmenys.

Apie 14.50 val. Šakiuose, L. Giros gatvėje, aikštelėje, 29 metų vyro vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz ML320“, važiuodamas atbulas, partrenkė ir mirtinai sužalojo 53 metų pėsčiąją.

Apie 2.15 val. Kaišiadorių rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, su į važiuojamąją kelio dalį staiga įbėgusiu briedžiu susidūrė automobilis „Seat Altea XL“. Nnukentėjo automobilio 37 metų vairuotoja. Gyvūnas nugaišo.

Apie 8.02 val. Vilniuje, Drujos gatvėje, automobilis „VW Touran“, vairuojamas 53 metų vyro, pėsčiųjų perėjoje, partrenkė ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežta 62 metų moteris.

Apie 10.45 val. Kaune, Pramonės prospekte, į 33 metų vyro vairuojamo automobilio „VW Jetta“ galą atsitrenkė ir nukentėjo dviračiu važiavęs neblaivus 66 metų vyras (0,77 promilės neblaivumas).

Apie 11.30 val. Rokiškio rajone, krašto kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, automobilis „Mercedes-Benz ML 320 CDI 4MATIC“, sukdamas sankryžoje į kairę, nepraleido tiesiai pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Caddy“ ir su juo susidūrė. Per įvykį sužeisti penki žmonės: „Mercedeso“ 38-erių vairuotoja, „Volkswageno“ 46 metų vairuotojas ir su juo važiavę 32-ejų, 54-erių ir 70 metų vyrai (pastarasis paguldytas į ligoninę).

Apie 17 val. Panevėžyje, Laisvės alėjoje, dviračių tako tiesiame ruože susidūrė priešpriešiais važiavę elektrinis paspirtukas ir dviratis, kurio vairuotojas nenustatytas. Nukentėjo elektrinio paspirtuko 26 metų vairuotojas.

Apie 17.10 val. Varėnos rajone, Babriškės kaime, krašto kelyje Babriškės–Varėna–Eišiškės, vengdama susidūrimo su staiga į kelią įbėgusiu briedžiu, su automobiliu „Opel Astra-G-CC“ nuo kelio nuvažiavo 53 metų moteris. Automobilis atsitrenkė į medį. Nukentėjo vairuotoja, kartu važiavęs 26 metų keleivis nesužeistas.

Apie 17.12 val. Kaune, Taikos prospekte, staigiai stabdydamas dėl kliūties kelyje nuo motociklo „Kawasaki“ griuvo ir susižeidė 26 metų vyras.

Apie 17.33 val. Vilniuje, Verkių gatvėje, į dešinėn sukusį automobilį „Subaru Legacy“, vairuojamą 36 metų vyro, atsitrenkė jį iš dešinės bandydamas apvažiuoti motociklas „Kawasaki“. Nukentėjo motociklo 60 metų vairuotojas (nuvežtas į ligoninę).

Apie 18.55 val. Kaune, Raudondvario plente, automobilis „Toyota Corolla Verso“, vairuojamas 50 metų vyro, susidūrė su jam iš dešinės važiavusiu elektriniu paspirtuku. Nukentėjo jį vairavęs 15 metų paauglys.

Apie 20.18 val. Panevėžyje, Pajuostės plente, važiuodami dviračių taku susidūrė du dviratininkai. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežtas dviračio 12 metų vairuotojas (nepilnametis nesegėjo saugos šalmo). Kitas dviračiu važiavęs žmogus – 18 metų vaikinas.

Birželio 10 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, 11 žmonių sužeista 10-yje eismo įvykių. Nukentėjo 2 nepilnamečiai (dviračio ir mopedo vairuotojai). Dviračių vairuotojai pateko į 4 eismo įvykius, motociklų – į 3 įvykius.

Apie 6.52 val. Vilniuje, Vismaliukų Sodų 2-ojoje gatvėje, 31 metų vyras automobiliu „Volkswagen Multivan“ (su prikabinta priekaba), važiuodamas pagrindiniu keliu ir sukdamas į kairę, nepraleido priešinga kryptimi važiavusio dviratininko. Sužeistas dviračio 39 metų vairuotojas.

Apie 12.08 val. Vilkaviškio rajone, Vokiškėlių kaime, automobilis „VW Golf“, vairuojamas neblaivaus 55 metų vyro (3 promilės), partrenkė ir sužeidė dviračiu važiavusį 12 metų berniuką.

Apie 15.55 val. Vilniaus rajone, Kinelių viensėdyje, žiedinėje sankryžoje, vairuojamo motociklo „Triumph“ nesuvaldė ir su juo atsitrenkė į kelio atitvarus 50 metų vyras, per įvykį jis ir nukentėjo.

Apie 17.50 val. Jurbarko rajone, krašto kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, automobilis „Opel Astra“, vairuojamas 34 metų moters, susidūrė su motociklu „Suzuki“. Sužeisti motociklo 36 metų vairuotojas ir 23 metų keleivė.

18.30 val. Kalvarijos savivaldybėje, Kovų kaime, įkalnės vingyje nuo kelio nuvažiavo ir apvirto motociklas „Suzuki GSX 1200“. Sužeistas jį vairavęs 40 metų Lenkijos Respublikos pilietis.

Apie 22.10 val. Kaune, Jurbarko gatvėje, važiuodami tiltu priešpriešiais vienas kitą kliudė dviratininkai. Griuvo ir nukentėjo 26 metų moteris. Kitas dviračiu važiavęs žmogus nenustatytas.

Apie 22.12 val. Telšiuose, Masčio ir Kauno gatvių sankryžoje, automobilio „VW Passat“ 36 metų vairuotojas, sukdamas į kairę iš šalutinio kelio į pagrindinį, nepraleido važiavusio mopedo „Yamaha TZR 50“. Per susidūrimą nukentėjo mopedo 17 metų vairuotojas.

Birželio 11 d., sekmadienis, – 10 eismo įvykių, sužeista 11 žmonių (3 nepilnamečiai).

Apie 1.10 val. Šiauliuose, Tilžės ir Gegužių gatvių sankryžoje, neblaivaus 31 metų vyro vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz E320 CDI“ atsitrenkė į prie sankryžos sustojusį automobilį „Peugeot 308“. Nukentėjo šio automobilio 38 metų vairuotoja ir 10 metų keleivė. „Mercedeso“ vairuotojui nustatytas 1,85 promilės neblaivumas.

Apie 4.36 val. Akmenėje, Sodo gatvėje, į pakelės medį tiesiame kelio ruože atsitrenkė automobilis „Volvo XC 60“. Susižeidė jį vairavęs neblaivus 34 metų vyras (2,94 promilės).

Apie 11.31 val. Panevėžyje, Smėlynės ir Vilties gatvių sankryžoje, automobilis „Škoda Octavia“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, susidūrė su jam iš kairės tiesiai pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu „Suzuki“, kuris nuo smūgio kliudė aikštelės tvorą. Nukentėjo motociklo 26 metų vairuotojas.

Apie 12.26 val. Vilniuje, Verkių Riešės gatvėje, nenustatytas žmogus, vairuodamas mopedą, atsitrenkė į vaikišką vežimėlį, jame buvo ir nukentėjo dvejų metų neturintis berniukas. Mažylis nuvežtas į ligoninę.

Apie 14 val. Anykščių rajone, Pelyšų 2-ajame kaime, nuo lengvojo keturračio motociklo, važiuodama per duobę, nukrito ir nukentėjo jį vairavusi 18 metų mergina. Kartu važiavusi vienmetė keleivė, pirminiais duomenimis, nesužeista.

Apie 14.48 val. Elektrėnuose, Obenių gatvės vingyje apvirto motociklas „Suzuki DR 750“, nukentėjo jį vairavęs 25 metų vyras.

Apie 19.13 val. Elektrėnuose, Sabališkių gatvėje, 34 metų moters vairuojamas automobilis „Audi A6“, sukdamas į kairę ir kirsdamas dviračių taką, kliudė dviračiu važiavusį 30 metų vyrą, jis per įvykį nukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.