Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 11 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 12 d., pirmadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 10 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 1 žmogus (vadeliotojas), 11 sužeista, iš jų 4 nepilnamečiai. Miestuose – 7 eismo įvykiai (Kaune ir Vilniuje – po 2, Panevėžyje, Marijampolėje, Vilkaviškyje).

 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 11 buvo sužalota.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 11 buvo sužalota.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-13 12:24

Transporto priemonių susidūrimų – 5 atvejai, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 3. Maršrutinės transporto priemonės (viešasis transportas) dalyvavo 3 eismo įvykiuose.

Apie 16 val. 20 min. Molėtų rajone, krašto kelyje Raudondvaris–Giedraičiai–Molėtai, ties Pakryžės kaimu, automobilis „VW Golf Plus“, kurį vairavo neturintis teisės vairuoti 37 metų vyras, tiesiame ruože atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusio arklio traukiamo vežimo galą. Nuo smūgio vadeliotojas iškrito iš vežimo. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo 80 metų vyro mirtį. Automobilis iš įvykio vietos nuvažiavo, jį vairavęs vyras į nelaimės vietą grįžo pėsčiomis.

Apie 7 val. 50 min. Kaune, Pramonės prospekte, stotelėje, 59 metų vairuotojui stabdant miesto maršrutinį autobusą „MAN“, pargriuvo 82 metų keleivė (pirminiais duomenimis, jai paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 7 val. 57 min. Vilniuje, Dariaus ir Girėno gatvėje, miesto maršrutinio autobuso 62 metų vairuotojui staigiai stabdant, salone griuvo ir nukentėjo 72 metų keleivė (ji pristatyta į ligoninę).

Apie 8 val. 03 min. Marijampolėje, Šaulių ir Žilvino gatvių sankryžoje, į kairę sukdamas automobilis „Opel Meriva-A“, vairuojamas 27 metų moters, nepraleido priešpriešinio eismo juosta važiavusio mopedo „Derbi Senda“ ir šis atsitrenkė į automobilio dešinės pusės priekinę dalį. Sužeistas mopedą vairavęs 16 metų paauglys. Teisę vairuoti nepilnametis turi, jis segėjo saugos šalmą.

Apie 9 val. 50 min. Kauno rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, krovininis automobilis „Renault“ (iki 3,5 t), vairuojamas 23 metų vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusio autobuso „Temsa“ galą. Nukentėjo autobuso trys keleiviai: 11 metų berniukas, 47-erių ir 64-erių moterys. Autobusą vairavo 65 metų vyras.

Apie 12 val. Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, iš autobuso stotelėje išlipusią 84 metų moterį partrenkė elektrinis paspirtukas „Bolt“, kuriuo važiavo 40 metų moteris. Nukentėjusi pėsčioji nuvežta į ligoninę.

Apie 17 val. 20 min. Vilkaviškyje, Rožių ir Gulbių gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio dviračiu išvažiavusi 8 metų mergaitė atsitrenkė į pagrindiniu keliu važiavusį automobilį BMW, kurį vairavo 38 metų vyras. Nukentėjo mažametė eismo dalyvė.

Apie 18 val. Panevėžyje, A. Jakšto gatvėje, 63 metų moters vairuojamas „Toyota“ markės automobilis, sukdamas į kairę (stovėjimo aikštelę), nepraleido tiesiai važiavusio elektrinio mopedo ir su juo susidūrė. Nukentėjo mopedo 64 metų vairuotojas.

Apie 19 val. 30 min. Kaune, Neries krantinėje, dviračiu važiuodamas 41 metų vyras dviračių take kliudė susvirduliavusį pėsčiąjį, jis griuvo ir nukentėjo. 81 metų pėsčiasis nuvežtas į medicinos įstaigą.

Apie 20 val. 48 min. Raseinių rajone, Anžilių kaime, privataus namo kieme, atbulas važiuodamas automobilis „Mercedes-Benz“ partrenkė ir sužeidė mažametę. Dvejų metų neturinti mergaitė paguldyta į ligoninę. Automobilį vairavo neturintis teisės vairuoti, girtas 43 metų vyras (1,93 promilės).

Per parą – 69 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Kaune, Raseinių rajono Anžilių kaime).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais (lape, usūriniu šuniu, stirnomis) atvejų – 20.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.