Antradienį keliuose nukentėjo 12 žmonių, vienas iš jų – nepilnametis

Birželio 13-ąją, antradienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 12 įskaitinių eismo įvykių. Per juos sužeista 12 žmonių, tarp jų 1 nepilnametis. Miestų gatvėse – 7 eismo įvykiai (Kaune – 4, Vilniuje – 2, Alytuje).

Avarija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Jun 14, 2023, 1:57 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), transporto priemonių susidūrimų – 8 atvejai, transporto priemonių nuvažiavimų nuo kelio – 1, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 1, kiti įvykiai – 2.

Apie 7.20 val. Kauno rajone, Garliavoje, Marijampolės ir Lazdynų gatvių sankryžoje (krašto kelyje Kaunas–Prienai–Alytus), automobilis „BMW 525D“, vairuojamas 19 metų merginos, rikiuodamasis iš pirmosios eismo juostos į antrąją, nepraleido ja važiavusio motociklo „Yamaha“. Per susidūrimą nukentėjo motociklo 41 metų vairuotojas.

Apie 7.49 val. Ukmergės rajone, magistraliniu keliu A2 Vilnius–Panevėžys automobiliu „Volkswagen“ važiavo 40 metų vyras. Jam užsnūdus prie vairo, nevaldomas automobilis įvažiavo į skiriamąją juostą ir tarp viadukų nukrito ant magistralinio kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis bei atsitrenkė į kelio atitvarus. Nukentėjęs vairuotojas nuvežtas į ligoninę.

Apie 8.30 val. Vilniuje, Dariaus ir Girėno gatvėje, šalia maršrutinio transporto sustojimo vietos (stotelės), dviračių taku eidamas 16 metų paauglys kliudė juo važiavusį elektrinį paspirtuką. Griūdamas nukentėjo elektriniu paspirtuku važiavęs 68 metų vyras (pristatytas į ligoninę).

Apie 8.50 val. Kaune, Technikos gatvėje, į dešinę sukdamas krovininis automobilis „MAN“, vairuojamas 62 metų vyro, priekabos ratu kliudė šaligatvio bortelį, dėl to sprogo padanga. Galbūt nuo smūgio bangos išdužo prie pastato sienos esančio rūkomojo stiklas, kuris sužeidė jame buvusį žmogų. Nukentėjo ir ligoninę pristatytas 39 metų vyras, Palestinos pilietis.

Apie 11.45 val. Vilniuje, Saulėtekio alėjoje, 33 metų vyro vairuojamas automobilis „Lexus IS 220“, sukdamas į dešinę iš antrosios eismo juostos, susidūrė su pirmąja juosta važiavusiu motociklu „Yamaha“, nukentėjo jį vairavęs 39-erių vyras.

Apie 13.31 val. Alytuje, Jotvingių gatvėje, 51 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“ suko į dešinę (iš automobilių stovėjimo aikštelės), tuo metu dviračių taku važiavo elektrinis paspirtukas „Bolt“, kurio vairuotoja stabdė, bet nespėjo sustoti. Šia transporto priemone važiavo dvi 17-metės (be saugos šalmų), nukentėjo viena jų.

Apie 15.30 val. Pakruojo rajone, Petrašiūnų kaime, krašto kelio Pakruojis–Linkuva ir rajoninio kelio Petrašiūnai–Titoniai–Gailioniai sankryžoje, į kairę automobiliu „Ford Transit / Tourneo“ sukdama 54 metų moteris nepraleido iš dešinės pagrindiniu keliu važiavusio dviračio ir su juo susidūrė. Nukentėjo dviračio 50 metų vairuotoja.

Apie 16.35 val. Šalčininkų rajone, magistraliniame kelyje A15 Vilnius–Lyda, automobilis „Opel“, vairuojamas 27 metų moters, sukdamas į dešinę, nedavė kelio dviračiu važiavusiai 71 metų moteriai ir ją partrenkė.

Apie 17.28 val. Kaune, Raudondvario plente, 21 metų merginos vairuojamam automobiliui „Renault“ persirikiavus į kairę eismo juostą (sukti į kiemą), į jo galą atsitrenkė motociklas „Yamaha“. Nukentėjo motociklo 32 metų vairuotojas.

Apie 17.39 val. Panevėžio rajone, rajoniniame kelyje Panevėžys–Skaistgiriai–Pušalotas, iš šalutinio kelio į kairę sukdamas automobilis „Seat Alhambra“, vairuojamas 65 metų vyro, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Lexus“ ir su juo susidūrė, nuo smūgio šis automobilis apvirto. Nukentėjo „Lexuso“ 59 metų vairuotoja.

Apie 18.23 val. Kaune, A. Jakšto gatvėje, automobilio „Mitsubishi Outlander“ 38 metų vairuotojas, neįsitikinęs, kad į automobilį saugiai įsėdo keleivė, pradėjo važiuoti, tuo metu 56 metų moteris iškrito iš automobilio ir susižeidė.

Apie 23.46 val. Kaune, Vaidoto gatvės ir Baterijos plento sankryžoje (apšviesta), automobilio „Seat Leon“ 20 metų vairuotoja nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Passat“ ir su juo susidūrė. Nukentėjo „Volkswageno“ 46 metų vairuotojas.

Taip pat atvejai, kuriuose dalyvavo elektriniai paspirtukai: apie 18.22 val. Vievyje (Elektrėnų sav.), Taikos gatvės tiesiame ruože, elektrinio paspirtuko nesuvaldė, griuvo ir nukentėjo 23 metų vyras.

Apie 21.03 val. Klaipėdoje, S. Daukanto gatvėje, elektriniu paspirtuku „Bolt“ važiuodamas neblaivus 23 metų vyras, sukdamas į I. Kanto gatvę, neišlaikė pusiausvyros ir nugriuvo. Per įvykį jis ir nukentėjo (nustatytas 2,1 promilės neblaivumas).

Per parą – 54 eismo įvykiai, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Vilniuje).

Užregistruota 16 atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais (briedžiais (2), šernu, stirnomis). Šie įvykiai: Akmenės – 3 (0.11 val. Kairiškių k., krašto kelyje Užventis–Tryškiai–Viekšniai; 3.25 val. Gaušių k., krašto kelyje Naujoji Akmenė–Venta; 7.34 val. Lapkasių k.), Anykščių (6.20 val. magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis), Kaišiadorių (23 val. Bačkonių k., magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda), Kretingos (23.14 val. Prūdgalio k., rajoniniame kelyje keliai Darbėnai–Grūšlaukė), Kupiškio (20.50 val. Šepetos k., krašto kelyje Kupiškis–Utena), Prienų (22.50 val. rajoniniame kelyje Jundeliškės–Vėžionys), Radviliškio – 2 (0.25 val. Šniūraičių k., magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai; 2.34 val. Skomaičių k., krašto kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva), Raseinių (14.33 val. Anulyno k., krašto kelyje Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis), Tauragės (22.59 val. Plikiškės k., magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas), Trakų (17.31 val. Mažųjų Lieponių k.), Ukmergės (2.50 val. Skominų k., magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys), Varėnos (17.18 val. Kazimieravo k.), Vilniaus (13.59 val. Šumsko mstl., Vilniaus g.) rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.