Savaitgalį ugniagesiai sulaukė per 200 iškvietimų

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 82 gaisrų ir atliko 126 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu buvo traumuoti 3 žmonės.

Gaisras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Gaisras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jun 19, 2023, 11:04 AM

Šeštadienį po vidurnakčio Pakruojo rajone, Rozalimo miestelyje, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Iki atvykstant ugniagesiams iš pastato išėjo 4 žmonės. Viena moteris, besileisdama kopėčiomis iš antrojo aukšto, susižeidė koją. Po medikų apžiūros ji buvo išvežta į gydymo įstaigą. Dar vieną moterį po patirto streso medikai taip pat išvežė į ligoninę.

Gaisro metu išdegė virtuvė, sudegė namų apyvokos daiktai, apdegė ir buvo nuardyta apie 16 kv. m koridoriaus ir laiptinės sienų dailylentės, apdegė dvejos durys. Autonominiai dūmų detektoriai name buvo įrengti.

Šeštadienį, apie 12 val. 22 min., Tauragės rajone, Mažonų seniūnijoje, Mišeikių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Žmonės iš pastato išėjo iki atvykstant ugniagesiams. Jiems atvykus namo stogas jau buvo sukritęs. Viena gyventoja gaisro metu apdegė kojas. Jai medicinos pagalba buvo suteikta vietoje. Ugniagesiai iš namo išnešė dujų balioną. Gaisro metu pastatas sudegė. Nuo liepsnų pavyko išsaugoti šalia esančią vasaros virtuvę ir pavėsinę.

Penktadienį, apie 20 val., Elektrėnuose, Elektrinės gatvėje, garažų masyve prie vieno iš garažų degė lengvasis automobilis „Volvo S60“. Gesindamas gaisrą vyras apdegė rankos pirštus. Medikai pagalbą jam suteikė vietoje.

Tos pačios dienos rytą, apie 6 val., Marijampolės savivaldybėje, Uosinės kaime, iš UAB „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras“ angaro veržėsi dūmai, 1 500 kv. m šiukšlių priėmimo-rūšiavimo patalpoje degė šiukšlės. Pasitelkus du įmonės krautuvus jos buvo vežamos į lauką ir perliejamos vandeniu.

Apie 14 val. Rokiškio rajone, Parokiškės kaime, atvira liepsna degė garažas ir šalia stovintis automobilis. Gaisro metu sudegė garažas, jame buvę automobiliai „Seat Alhambra“ ir „Toyota Corolla“, išdegė šalia garažo buvęs automobilis „Ford Galaxy“. Ugniagesiai nuo ugnies išgelbėjo gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą.

Šeštadienį, apie 4 val. ryto, Šilalės rajone, Balsių kaime, UAB „Senasis malūnas“ pastatuose degė rūkykla, priblokuota prie mūrinio parduotuvės pastato. Gaisras kilo vienoje iš trijų rūkymo kamerų. Jo metu buvo nuardyta apie 30 kv. m medinės vidaus apdailos.

Apie 12 val. 40 min. Kaune, Pramonės prospekte, daugiabutyje liepsnojo butas. Gaisras kilo virtuvėje. Jo metu apdegė elektrinė viryklė, baldai, aprūko lubos. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienį, po vidurnakčio, Kelmės rajone, Šaukėnų seniūnijoje, Vidsodžio kaime, atvira liepsna degė virtuvė mediniame gyvenamajame name. Gaisro metu apdegė sienos, lubos, namų apyvokos daiktai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 11 val. Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, įmonės teritorijoje, atvira liepsna degė krovininis automobilis su cisterna (gudronatorius) ir dar vienas gudronatorius, buvo pradėjusi degti ir vandenvežė su šluota. Gaisro metu apdegė ir šalia stovėję statybiniai mechanizmai, sudegė abu gudronatoriai, ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo šalia stovėjusią automobilinę cisterną „MAN“, kurioje buvo 10 t dyzelinių degalų, ir krovininį automobilį „Volvo“.

Apie 16 val. 37 min. ugniagesiai vyko į Kėdainių rajono Truskavos seniūnijos Paežerių kaimą, kur atvirojoje teritorijoje degė 200 m ilgio šiaudų stirta.

Sekmadienį degė ir du paspirtukai. Apie 10 val. 20 min. Zarasuose, Sėlių alėjoje, pastato rūsyje degė elektrinio paspirtuko baterija. Ją ugniagesiai užgesino milteliniu gesintuvu.

Apie 19 val. 29 min. paspirtukas užsiliepsnojo Alytuje, Kaštonų gatvėje, viename iš daugiabučio butų. Savininkas degantį paspirtuką išmetė pro buto langą. Gaisro metu sudegė ne tik paspirtukas, bet ir sekcija, aprūko visas butas.

Šeštadienį, apie 9 val. 10 min., buvo gautas pranešimas, kad Plungėje, J. Tumo-Vaižganto gatvėje, kieme, šiukšliavežio „Scania“ konteinerio kėlimo mechanizmas prispaudė darbuotojui koją. Ugniagesiai nukentėjusįjį išlaisvino ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Apie 18 val. 07 min. pranešta, kad Marijampolės savivaldybėje, Liudvinavo seniūnijoje, Pašešupių kaime, moteris nuėjo maudytis į Šešupę ir negrįžo. Ant kranto buvo rasti jos drabužiai. Ugniagesiai moterį rado nuskendusią, ištraukė į krantą ir gaivino, deja, atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo moters mirtį.

Sekmadienį, apie 14 val. 58 min., iš greitosios medicinos pagalbos dispečerės buvo gautas pranešimas, kad ugniagesių pagalbos reikia pernešti skendusį vyrą per lieptą. Ugniagesiai nukentėjusįjį nunešė ir įkėlė į greitosios pagalbos medikų automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.