Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 40 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 16–18 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 171 eismo įvykį: penktadienį – 66, šeštadienį – 54, sekmadienį – 51. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 6 proc. visų įvykių (nukentėjo 1 žmogus, neblaivus keleivis). 43 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (penktadienį ir šeštadienį – po 16, sekmadienį – 11).

 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 40 buvo sužalota.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 40 buvo sužalota.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 12:34 PM

Pirminiais duomenimis, 35-iuose eismo įvykiuose nukentėjo žmonės. Žuvo 1 žmogus (motociklo vairuotojas), 40 sužeista, tarp jų 9 nepilnamečiai (6 keleiviai, elektrinio paspirtuko ir mopedo vairuotojai, pėsčiasis).

Daugiausia sužeista transporto priemonių vairuotojų – 53 proc. (po 3 dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojus, 2 motociklų, mopedo ir traktoriaus). Nukentėjo ir keleiviai (38 proc.), pėstieji (10 proc.).

4-iuose eismo įvykiuose sužeista po 2 žmones (penktadienį – Kaune ir Raseinių rajone, sekmadienį – Marijampolėje ir Vilniaus rajone). Viename įvykyje nukentėjo 3 eismo dalyviai (penktadienį – Šilalės rajone).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 60 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, nuvažiavimų nuo kelio – 23 proc., užvažiavimų ant pėsčiųjų – 11 proc. Esant šlapiai kelio dangai – 40 proc., tamsiuoju paros metu įvyko 11 proc. eismo įvykių.

Miestuose įvyko daugiau negu pusė eismo įvykių (60 proc.): Kaune – 5, Šiauliuose – 4, Klaipėdoje ir Vilniuje – po 2, Alytuje, Jonavoje, Marijampolėje, Pakruojyje, Panevėžyje, Palangoje, Prienuose, Vievyje.

Birželio 16 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 17 įskaitinių eismo įvykių, per juos sužeistas 21 žmogus, iš jų 4 nepilnamečiai (2 keleiviai, pėsčiasis, elektrinio paspirtuko vairuotojas). Viename eismo įvykyje (Kaune) nukentėjo viešojo transporto (troleibuso) dvi keleivės, kurioms 23-eji ir 59 metai. Į įvykius pateko motociklų (2), elektrinių paspirtukų (2), dviračio, traktoriaus vairuotojai.

Apie 1 val. Tauragės rajone, Batakių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, esant rūkui, tiesiame ruože nuo kelio nuvažiavo, atsitrenkė į tvorą nuo laukinių gyvūnų ir apvirto krovininis automobilis „Renault Trafic“ (iki 3,5 t). Susižeidė 18 metų vairuotojas, pirminiais duomenimis, vaikinas užsnūdo prie vairo.

Apie 9 val. Vilniuje, Nemenčinės plento ir Balžio gatvės sankryžoje, automobilis „Toyota RAV4“, vairuojamas 46 metų vyro, sukdamas į kairę, nepraleido važiavusio motociklo „Victory“ ir su juo susidūrė. Sužeistas motociklo 26 metų vairuotojas.

Apie 10 val. 47 min. Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, 50 metų vyro, Baltarusijos Respublikos piliečio, vairuojamas „Volkswagen“ markės automobilis, išvažiuodamas į kelią iš šalia esančios teritorijos, susidūrė su važiavusiu dviračiu. Jį vairavo ir nukentėjo 74 metų moteris.

Apie 12 val. 45 min. Radviliškio rajone, krašto kelyje Radviliškis–Pakruojis, į priešpriešinio eismo juostą vingyje į dešinę įvažiavęs motociklas „Yamaha“ susidūrė su automobiliu „Mitsubishi Space Star“, kurį vairavo 66 metų vyras. Sužeistas motociklo 27 metų vairuotojas.

Apie 12 val. 55 min. Raseinių rajone, Vaidatonių kaime, krašto kelyje Kryžkalnis–Rietavas–Vėžaičiai, į kairę sukdamas automobilis „Renault Mégane Scénic“, vairuojamas 55 metų vyro, susidūrė su tiesiai važiavusiu „VW Golf“. Nukentėjo šio automobilio 37 metų vairuotojas ir 8 metų keleivis.

Apie 13 val. 03 min. Panevėžyje, Vakarinės ir Savitiškio gatvių sankryžoje, važiuojamąją kelio dalį nuo šaligatvio kirtęs elektrinis paspirtukas susidūrė su į dešinę sukusiu automobiliu „Audi 100“, kurį vairavo 71 metų vyras. Nukentėjo dviratės transporto priemonės 32 metų vairuotojas.

Apie 15 val. 50 min. Kaune, R.Kalantos gatvėje, 42 metų vyro vairuojamas automobilis BMW dešinės pusės veidrodėliu kliudė ta pačia kryptimi kelkraščiu ėjusį nepilnametį. Nukentėjo 14 metų berniukas.

Apie 16 val. 55 min. Alytuje, Jazminų gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje prie prekybos centro, į 50 metų vyro vairuojamą automobilį „Audi Q7“ atsitrenkė pėsčiųjų taku važiavęs elektrinis paspirtukas. Nuo jo nugriuvo dvi mergaitės. Nukentėjo 10-metė, kuri vairavo elektrinį paspirtuką, su ja važiavo 11-metė, abi jos – be saugos šalmų.

Apie 17 val. Klaipėdos rajone, krašto kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, susidūrė keturi automobiliai: „VW Passat“, „Toyota Corolla Verso“, vairuojamas 58 metų vyro, „Toyota RAV4“, vairuojamas 74-erių vyro, ir „Subaru Legacy“, prie kurio vairo buvo 57 metų vyras. Nukentėjo „Volkswageno“ 61 metų vairuotojas.

Apie 20 val. Šilalės rajone, Pelkių kaime, krašto kelyje Kryžkalnis–Rietavas–Vėžaičiai, iš šalutinio kelio į dešinę sukdamas automobilis „Volvo V50“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu traktoriumi „John Deere“ (su priekaba). Per įvykį nukentėjo trys žmonės: 31-erių ir 20 metų vairuotojai, taip pat lengvojo automobilio 11 metų keleivė.

Birželio 17 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, 6 eismo įvykiuose sužeisti 6 žmonės (2 nepilnamečiai). Esant šlapiai kelio dangai (ar lyjant) – 5 įvykiai.

Apie 4 val. 12 min. Skuodo rajone, krašto kelyje Skuodas–Plungė (danga šlapia), vairuojamo automobilio „Audi A6“ nesuvaldė 19 metų vaikinas. Tiesiame ruože automobilis nuvažiavo nuo kelio į griovį, nukentėjo vairuotojas.

Apie 5 val. 12 min., lyjant, Kelmės rajone, magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, į apšvietimo stulpą atsitrenkė ir apvirto automobilis BMW 320D, vairuojamas 20 metų vaikino, nukentėjo 19 metų keleivis. Abu eismo dalyviai – Indijos piliečiai.

Apie 14 val. 01 min. Prienuose, Kauno gatvėje, 19 metų vaikino vairuojamas automobilis „Škoda Yeti“, išvažiuodamas iš automobilių stovėjimo aikštelės, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio mopedo „Aprilia“, ir su juo susidūrė. Nukentėjo mopedo 17 metų vairuotojas (teisę vairuoti jis turi).

Apie 17 val. 42 min., lyjant, Palangoje, Vytauto gatvėje, į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę netikėtai dviračiu bandžiusią pasukti 64 metų moterį kliudė ir sužeidė automobilis „Chrysler Town & Country“, vairuojamas 38 metų vyro.

Apie 20 val. 37 min., lyjant, Tauragės rajone, Juodpetrių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, automobilis BMW 525D, vairuojamas 18 metų vaikino, baigęs lenkti kitą transporto priemonę ir, grįždamas į savo eismo juostą, tiesioje nuokalnėje, pradėjęs slysti, nuvažiavo į griovį. Nukentėjo 15 metų keleivė.

Apie 21 val. 53 min., lyjant, Šiauliuose, Rūdės gatvėje, elektriniu paspirtuku „Bolt“ važiavęs neblaivus 30 metų vyras jo nesuvaldė, atsitrenkė į stovėjusį automobilį „Volvo V40“ ir susižeidė (jam nustatytas vidutinis neblaivumas).

Taip pat atvejis: apie 15 val. 50 min. Kupiškio rajone, Antašavos miestelyje, dviračiu važiuodamas neblaivus 59 metų vyras atsitrenkė į tvoros gelžbetoninį stulpą ir nukentėjo (eismo dalyviui nustatytas 3,51 promilės neblaivumas).

Birželio 18 d., sekmadienį, užregistruota, pirminiais duomenimis, 12 eismo įvykių, žuvo 1 žmogus, 13 sužeista (3 nepilnamečiai).

Apie 18 val. 57 min. Kaišiadorių rajone, Miežonių kaime, nuvažiavęs nuo kelio, atsitrenkė į kelmą ir apvirto motociklas „Yamaha YZF-R6“ (be valstybinio numerio ženklo). Žuvo jį vairavęs 37 metų vyras.

Apie 5 val. 49 min. Šilalės rajone, Stročių kaime, krašto kelyje Kryžkalnis–Rietavas–Vėžaičiai (danga šlapia), automobilis BMW įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su krovininiu automobiliu „Peugeot Boxer“ (iki 3,5 t), vairuojamu 59 metų vyro. Nukentėjo BMW vairavęs 22 metų vaikinas (pirminiais duomenimis, jis užmigo prie vairo).

Apie 7 val., lyjant, Panevėžio rajone, magistraliniame kelyje A17 Panevėžio aplinkkelis („Via Baltica“ ruožas), į priekyje važiavusį automobilį „Fiat Scudo“, vairuojamą 33 metų Estijos Respublikos piliečio, atsitrenkė automobilis „Mercedes-Benz Sprinter“, kurį vairavo 26-erių vyras, Latvijos Respublikos pilietis. Nukentėjo šio automobilio 33 metų keleivis.

Apie 15 val. 18 min. Kelmės rajone, rajoniniame kelyje Kiaunoriai–Pašiaušė (danga šlapia), vingyje į dešinę nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi automobilis „Opel Astra-G-CC“, vairuojamas neblaivaus 46 metų vyro (2,63 promilės). Nukentėjo neblaivus 63 metų keleivis (1,66 promilės).

Apie 16 val. 30 min., lyjant, Pakruojyje, Statybininkų gatvėje, automobilis „Citroën Xsara Picasso“, vairuojamas 65 metų vyro, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur kliudė dviračio vairuotoją ir atsitrenkė į 34 metų vyro vairuojamą automobilį „Ford Focus C-Max“. Nukentėjo dviračiu važiavęs 51 metų vyras, Čekijos pilietis.

Apie 17 val. 23 min. Vilniaus rajone, Pagirių kaime, 42 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Corolla“ tiesiame ruože įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir ir kelis kartus vertėsi. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežtos 9-erių ir 14 metų keleivės.

Apie 21 val. 43 min. Marijampolėje, Jono Prano Aleksos gatvėje, kliudęs kelkraštį ir gatvės bortelį nuo kelio į griovį įvažiavo ir apvirto automobilis „Opel Corsa“. Nukentėjo 18 metų vairuotoja ir 17-metė keleivė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.