Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 48 buvo sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 23–25 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 197 eismo įvykius: penktadienį – 81, šeštadienį ir sekmadienį – po 58. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 6 proc. visų įvykių (sužeisti 4 žmonės). 36 proc. atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais, šių įvykių penktadienį – 31, šeštadienį – 23 ir sekmadienį – 17.

 Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 48 buvo sužaloti.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 48 buvo sužaloti.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 2:53 PM

Pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 39-iuose eismo įvykiuose. Žuvo 2 eismo dalyviai (lengvųjų automobilių vairuotojai). Sužeisti 48 asmenys, pusė jų (50 proc.) – transporto priemonių vairuotojai (po 5 dviračių ir 5 motociklų, po 3 elektrinių paspirtukų ir mopedų, taip pat keturračio motociklo). Nukentėjo 21 keleivis ir 3 pėstieji (visus juos šaligatviuose kliudė dviračių vairuotojai).

Tarp sužeistųjų – 8 nepilnamečiai (4 keleiviai, 2 elektrinių paspirtukų vairuotojai, keturračio motociklo ir mopedo vairuotojai).

2-uose įvykiuose (penktadienį – Klaipėdoje ir Jurbarko rajone) sužeista po 3 žmones. 6-iuose eismo įvykiuose – po 2 asmenis (penktadienį – Šilutės rajone, šeštadienį – Alytuje, Prienų ir Vilkaviškio rajonuose, sekmadienį – Šiaulių ir Trakų rajonuose).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 56 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, nuvažiavimų nuo kelio – 21 proc., užvažiavimų ant pėsčiųjų – 8 proc., apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 5 proc. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 2 eismo įvykiai, tamsiuoju paros metu – 1. Miestuose – 51 proc. eismo įvykių (Vilniuje – 7, Kaune – 4, Mažeikiuose – 3, Panevėžyje – 2, taip pat Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Varėnoje).

Birželio 23 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 20 eismo įvykių, mirė 1 žmogus, 25 sužeisti, daugiausia – keleivių (12) ir transporto priemonių vairuotojų – 10. Dviračių vairuotojai dalyvavo 7 eismo įvykiuose, elektrinių paspirtukų – 3. Miestų gatvėse – 15 eismo įvykių. Vilniuje nukentėjo viešojo transporto (autobusų) keleivės, kurioms 60 metų ir 64-eri.

Apie 21 val. 10 min. Šilutės rajone, Pūzraviečių kaime, rajoniniame kelyje Švėkšna–Šyliai, tiesiame žvyrkelio ruože nuo kelio nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Renault Megane Scenic“. Sužeisti keleiviai, 8-erių berniukas ir 46-erių moteris. 49 metų vairuotojas tą patį vakarą mirė ligoninėje.

Apie 9 val. 55 min. Mažeikiuose, Pavasario gatvėje, šaligatviu ėjusią 58 metų moterį kliudė ta pačia kryptimi dviračiu važiavęs 10 metų berniukas.

Apie 10 val. 44 min. Mažeikiuose, P.Cvirkos ir Tirkšlių gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio dviračiu išvažiavusi 79 metų moteris susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Volvo XC60“, kurį vairavo 29-erių moteris. Sužeista vyresnioji eismo dalyvė.

Apie 12 val. 36 min. Klaipėdoje, Sausio 15-osios ir Rumpiškės gatvių sankryžoje, susidūrus dviem automobiliams BMW 520 ir „Seat Altea“, sužeisti trys žmonės: „Seato“ 76-erių vairuotojas ir 73 metų keleivė, taip pat BMW 40 metų vairuotojas.

Apie 13 val. 51 min. Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, šaligatvyje dviračiu važiavęs nenustatytas asmuo kliudė pėsčiąją, nukentėjo 72 metų moteris.

Apie 16 val. 10 min. Trakų rajone, Valų kaime, iš šalutinio kelio elektriniu paspirtuku išvažiavusi nepilnametė atsitrenkė į pagrindiniu keliu važiavusį automobilį „Toyota C-HR“, vairuojamą 51 metų vyro. Sužeista dviratės transporto priemonės 15 metų vairuotoja.

Apie 19 val. 15 min. Kaune, Šv. Gertrūdos gatvėje, 43 metų vyras automobiliu „Honda Civic“ išvažiuodamas iš kiemo teritorijos susidūrė su pėsčiųjų taku važiavusiu elektriniu paspirtuku. Nukentėjo juo važiavęs 17 metų vaikinas.

Apie 19 val. 52 min. Jurbarko rajone, krašto kelyje Jurbarkas–Skaudvilė, iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „Ford Focus“, vairuojamas 81 metų vyro, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Mercedes-Benz E 200 CDI“, kurį vairavo 38 metų vyras. Sužeisti trys žmonės: pirmojo automobilio 75 metų keleivė, „Mercedeso“ 13-metė ir 39-erių keleivės.

Apie 21 val. Vilniuje, Žvejų gatvėje, dviračių take susidūrė elektrinis paspirtukas ir dviračiu važiavęs asmuo. Į ligoninę kreipėsi nukentėjęs elektrinio paspirtuko 26 metų vairuotojas, Ukrainos pilietis.

Joninių dieną, šeštadienį, pirminiais duomenimis, 12 žmonių (1 nepilnametis) sužeista 9 eismo įvykiuose.

Apie 11 val. 30 min. Prienų rajone, Mackių kaime, atsiradus kliūčiai kelyje, staigiai stabdė ir nesuvaldė mopedo „Yamaha“ 16 metų paauglys (teisę vairuoti jis turi). Mopedas žvyrkelyje apvirto. Nukentėjo nepilnametis vairuotojas ir 23 metų keleivis.

Apie 12 val. Telšių rajone, Muitaičių kaime, siauro žvyrkelio tiesioje nuokalnėje susidūrė priešpriešiais važiavę automobiliai „Škoda Fabia“ ir „Volkswagen Polo“, vairuojamas neblaivaus 54 metų vyro (2,23 promilės). Nukentėjo „Škodos“ 22 metų vairuotojas.

Apie 12 val. 38 min. Varėnos rajone, Merkinės miestelyje, gatvės (žvyrkelio) vingyje į kairę, vairuojamo motociklo „Harley Davidson“ nesuvaldė 54 metų vyras, Ukrainos pilietis. Motociklas atsitrenkė į pakelės medį, susižeidė vairuotojas.

Apie 12 val. 40 min. Panevėžio rajone, magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga, „Via Baltica“ ruože, automobilis „Opel Astra“, vairuojamas 34 metų moters, važiuodamas antrąja eismo juosta, kurioje galima sukti į kairę, netikėtai pasuko į dešinę ir kliudė 41 metų vyro vairuojamą „Volvo XC60“. Nukentėjo šio automobilio 37 metų keleivė.

Apie 16 val. 45 min. Kretingos rajone, Aušrakaimio kaime, žvyrkelio vingyje, mopedas „Peugeot Elystar“, įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, susidūrė su krovininiu automobiliu „Renault Trafic“ (iki 3,5 t), vairuojamu 39 metų vyro. Sužeistas mopedo neblaivus 32 metų vairuotojas (1,77 promilės).

Apie 19 val. 10 min. Ukmergės rajone, Mėgučių kaime, rajoniniame kelyje Širvintos–Šešuoliai–Miegučiai, vingyje nuvažiavo nuo kelio ir į betoninę kelio pralaidą atsitrenkė automobilis „Opel Vectra Station Wagon“, jį vairavo ir sužeista 56 metų moteris.

Apie 19.50 val. Vilkaviškio rajone, Adamarinos kaime, iš šalutinio kelio išvažiavęs ir sukdamas į kairę taksi automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 69 metų vyro, susidūrė su motociklu „Honda“. Nukentėjo jo 58 metų vairuotojas ir 48 metų keleivė.

Apie 23 val. 43 min. Vilniuje, Oslo gatvėje (ties Vakariniu aplinkkeliu), vingiuotoje nuokalnėje, į kelio signalinius stulpelius atsitrenkė motociklas „Honda CBR 1000 RR“, susižeidė jį vairavęs 38 metų vyras.

Birželio 25 d., sekmadienis, – 10 eismo įvykių, žuvo 1 žmogus, 11 sužeista (2 nepilnamečiai).

Apie 15 val. Kretingos rajone, Juzumų kaime, žvyrkelio tiesiame ruože nuo kelio nuvažiavo, atsitrenkė į medžius ir apvirto automobilis „Peugeot 307“. Žuvo jį vairavęs 36 metų vyras. Neblaivi 42 metų keleivė nenukentėjo (3,11 promilės).

Apie 10 val. 24 min. Klaipėdos rajone, Karklės kaime, dviračiu važiuodama 50 metų moteris, bandydama apvažiuoti kliūtį, susidūrė su kitu dviračiu, kurio vairuotojas nenustatytas. Nukentėjo minėta moteris.

Apie 12 val. Šiaulių rajone, krašto kelyje Šiauliai–Gruzdžiai–Naujoji Akmenė, lenkdamas kitas transporto priemones nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Mini Cooper“. Sužeisti du žmonės: 29 metų vairuotoja ir 37 metų keleivis, Ukrainos piliečiai. Per įvykį apgadinti ir automobiliai BMW, vairuojamas 20 metų vaikino, bei „Volvo V50“, kurį vairavo 62 metų vyras.

Apie 16 val. 57 min. Prienų rajone, Pakuonio miestelyje, pagrindiniu keliu važiavęs ir į kairę sukdamas automobilis „Audi A6“ susidūrė su tiesiai važiavusiu motociklu „Suzuki“, jį vairavo ir buvo sužeista 50 metų moteris. Automobilio 30 metų vairuotojui nustatytas 3,15 promilės neblaivumas.

Apie 17 val. Trakų rajone, žvyrkelyje, besiribojančiame su rajoniniu keliu Žaizdriai–Salkininkai, vairuojamo keturračio motociklo „Yamaha“ nesuvaldė jį vairavęs 15 metų paauglys. Keturratis tiesiame ruože nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Sužeisti juo važiavę minėtas berniukas ir jo vienmetis keleivis.

Apie 20 val. 38 min. Vilniuje, Švitrigailos ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje, į priekyje važiavusį troleibusą, vairuojamą 67 metų vyro, atsitrenkė automobilis „Mercedes-Benz ML 270 CDI“, kurį vairavo neblaivus 39 metų vyras (2,60 promilės). Nukentėjo su juo važiavusi 22 metų keleivė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.