Pirmadienio avarijose Lietuvos keliuose žuvo du žmonės, dar 10 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 26-ąją, pirmadienį, užregistruota, pirminiais duomenimis, 10 įskaitinių eismo įvykių. Viename įvykyje žuvo 2 žmonės (vairuotojas ir keleivė). Sužeista 10 eismo dalyvių (1 nepilnametis, motociklo keleivis). Viename įvykyje sužeisti 2 asmenys (Klaipėdoje).

 Pirmadienio avarijose Lietuvos keliuose žuvo du žmonės, dar 10 buvo sužalota.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Pirmadienio avarijose Lietuvos keliuose žuvo du žmonės, dar 10 buvo sužalota.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-27 20:04

Miestuose – 5 eismo įvykiai (Kaune – 2, Klaipėdoje, Kupiškyje, Vilniuje). Esant šlapiai kelio dangai įvyko 2 eismo įvykiai, tamsiuoju paros metu – 1.

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 7, apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 2, susidūrimų su gyvūnais – 1. Viename įvykyje dalyvavo maršrutinė transporto priemonė (autobusas). Į įvykius pateko elektrinių paspirtukų, motociklų, keturračio motociklo, traktoriaus vairuotojai.

Apie 8 val. 20 min. Molėtų rajone, rajoniniame kelyje Kazokai–Bijutiškis–Dubingiai, krovininis automobilis MAN, vairuojamas 60 metų vyro, susidūrė su iš šalutinio kelio išvažiavusiu ir į kairę sukusiu traktoriumi „Deutz-Fahr Agrotron“. Nukentėjo jo 53 metų vairuotojas.

Apie 13 val. 50 min. Kaišiadorių rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, krovininis automobilis „Iveco 35S11“ (iki 3,5 t) dėl saugaus važiavimo greičio ir saugaus atstumo nesilaikymo tiesiame ruože atsitrenkė į priekyje važiavusį krovininį automobilį DAF, kurį vairavo blaivus 63 metų vyras. Žuvo automobilio „Iveco“ 22 metų vairuotojas ir 19 metų keleivė. Eismo įvykyje dalyvavo ir automobilis „Seat Altea“, vairuojamas 29 metų vyro.

Apie 15 val. 50 min. Klaipėdos rajone, Baičių kaime, staigiame posūkyje apvirto motociklas „Honda“, nukentėjo jį vairavęs 35 metų vyras.

Apie 16 val., lyjant, Kaune, Pramonės prospekte, 45 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Corolla“, sukdamas į kairę, susidūrė su elektriniu paspirtuku. Sužeistas juo važiavęs 48 metų vyras.

Apie 16 val. 53 min. Vilniuje, Žaliųjų Ežerų gatvėje, prie autobusų stotelės, miesto maršrutinio autobuso MAN 62 metų vairuotojui stabdant, ėjęs pėsčiasis atsitrenkė į autobuso galinę dalį. Susižeidė ir į ligoninę paguldytas 56 metų vyras.

Apie 17 val. 12 min. Kupiškyje, Krantinės gatvėje, 60 metų vyras, vairuodamas motociklą „Suzuki DL 1000“, vingyje jo nesuvaldė ir apvirto važiuojamojoje kelio dalyje. Motociklas įslydo į priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į automobilį „VW Passat“, vairuojamą 32 metų moters. Nukentėjo motociklo vairuotojas.

Apie 19 val. 17 min. Ignalinos rajone, Kylatrakio kaime, krašto kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai (danga šlapia), su į važiuojamąją kelio dalį įbėgusiu briedžiu susidūrė automobilis „Lexus GS300“. Po susidūrimo automobilis nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į apsauginę tvora nuo laukinių gyvūnų. Sužeistas 51 metų vairuotojas. Gyvūnas nugaišo.

Apie 20 val. 50 min. Vilniaus rajone, Grybėnų kaime, rajoniniame kelyje Sapiegiškės–Sužionys–Dirmeitai, į važiuojamoje kelio dalyje stovėjusio automobilio „Nissan Patrol“ (40 metų vairuotojas) galą atsitrenkė keturratis motociklas „Yamaha“. Nukentėjo jo 49 metų vairuotojas (vyras segėjo saugos šalmą).

Apie 21 val. 28 min. Kaune, A.Kriščiukaičio gatvės ir Neries krantinės sankryžoje, „Volvo markės automobilis, vairuojamas 32 metų vyro, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu KTM, kurį vairavo 16 metų paauglys (teisę vairuoti jis turi). Nukentėjo motociklo 15 metų keleivis.

Apie 22 val. 25 min. Klaipėdoje, Taikos prospekte, dviračių take susidūrė elektriniais paspirtukais važiavę asmenys, Ukrainos piliečiai, abu jie ir nukentėjo: neblaivus 40 metų vyras (1,22 promilės) ir 39-erių vyras (jis paguldytas į ligoninę).

Per parą – 61 eismo įvykis, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Anykščiuose ir Švenčionyse).

Atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais (briedžiu, kiškiu, stirnomis) – 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.