Trečiadienis šalies keliuose: užfiksuoti 54 eismo įvykiai, viename jų žuvo žmogus

Birželio 28 d., trečiadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 14 įskaitinių eismo įvykių. Žuvo 1 žmogus (motociklo vairuotojas), 15 asmenų sužeista, tarp jų 3 nepilnamečiai (automobilio ir mopedo keleiviai, dviračio vairuotojas). Viename įvykyje (Vilkaviškio rajone) sužeisti 3 žmonės.

 Avarija.<br> Policijos nuotr.
 Avarija.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Jun 29, 2023, 1:58 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), į įvykius pateko dviračių (5), motociklų (2), elektrinio paspirtuko, mopedo vairuotojai. Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 8, nuvažiavimų nuo kelio – 2, apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 1, transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 1, atsitrenkimų į kelio atitvarus – 1. Viename eismo įvykyje (Kaune) nukentėjo troleibuso 67 metų keleivis. Miestuose – 9 eismo įvykiai (Kaune – 4, Vilniuje – 3, Radviliškyje, Rokiškyje).

Apie 17 val. Radviliškio rajone, Paberžių kaime, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį motociklas „Hyosung“. Žuvo 55 metų vairuotojas.

Apie 7.20 val. Vilkaviškio rajone, magistraliniame kelyje A7 Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas, dėl saugaus atstumo nesilaikymo susidūrė trys lengvieji automobiliai: „VW Passat“, vairuojamas 36 metų vyro, kitas to paties modelio automobilis, kurį vairavo 55-erių moteris, ir 36 metų vyro vairuojamas „Škoda Superb“. Nukentėjo trys žmonės: antrojo „Volkswageno“ vairuotoja, „Škodos“ vairuotojas ir su juo važiavęs 34 metų keleivis.

Apie 10.40 val. Neringos savivaldybėje, krašto kelyje Smiltynė–Nida, krovininis automobilis „Ford Transit“ (iki 3,5 t), vairuojamas 54 metų vyro, lenkė keliu važiavusį dviratininką, kuris netikėtai pasuko į kairę ir atsitrenkė į automobilio priekinę dalį. Nukentėjo dviračio 85 metų vairuotojas.

Apie 10.48 val. Panevėžio rajone, Dembavos kaime, 61 metų moteris automobiliu .„Dacia“ suko į dešinę ir susidūrė su pėsčiųjų ir dviračių taku važiavusiu dviračiu. Nukentėjo ir į ligoninę pristatytas dviračio 15 metų vairuotojas.

Apie 14.31 val. Vilniuje, Naujakiemio gatvėje, automobilis „Toyota Auris“, vairuojamas 34 metų vyro, sukdamas į dešinę, susidūrė su elektriniu paspirtuku, nukentėjo jo 29 metų vairuotojas.

Apie 17.03 val. Joniškio rajone, Stanelių kaime, iš šalutinio kelio išvažiuodamas automobilis „Subaru Legacy“, vairuojamas 57 metų moters, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio dviračio ir su juo susidūrė. Nukentėjo dviračio 45 metų vairuotojas.

Apie 17.36 val. Kaune, Sodininkų gatvės vingyje vairuojamo automobilio „Nissan X-Trail“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti (nėra jos įgijęs) 34 metų vyras. Automobilis nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į privataus gyvenamojo namo medinę tvorą. Nukentėjo minėtas asmuo, jam nustatytas 2,07 promilės neblaivumas.

Apie 18.17 val. Vilniuje, Perkūnkiemio gatvėje, iš už prie šaligatvio stovinčių automobilių, kai matomumo zonoje yra nereguliuojama pėsčiųjų perėja, į važiuojamąją kelio dalį įbėgusią 20 metų merginą kliudė automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 28 metų vyro. Nukentėjo pėsčioji, ji nuvežta į ligoninę.

Apie 19.24 val. Vilniuje, Gurių Sodų 2-ojoje gatvėje (danga šlapia), dviračiu važiuodamas 34 metų vyras atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį BMW markės automobilį, kurį vairavo 31 metų vyras. Nukentėjo dviratės transporto priemonės vairuotojas.

Apie 19.41 val. Kaune, Inkaro gatvėje, šalia važiuojamosios kelio dalies buvusią padangą kliudė ir apvirto mopedas „EE-026-LC“. Jį vairavo neblaivi 15 metų paauglė (1,87 promilės). Nukentėjo kartu važiavusi neblaivi to paties amžiaus keleivė (1,13 promilės).

Apie 20.03 val. Rokiškyje, Respublikos ir Pirties gatvių nelygiareikšmėje sankryžoje, 54 metų moters vairuojamas automobilis „VW Tiguan“ susidūrė su dviračiu, juo važiavo ir nukentėjo 74 metų moteris.

Apie 20.23 val. Vilniaus rajone, Buiniškės kaime, rajoniniame kelyje Leičiai–Rastinėnai–Kazmiškės, 36 metų vyro vairuojamas automobilis „Subaru Forester“, iš pagrindinio kelio sukdamas į kairę (šalutinį kelią), susidūrė su pagrindiniu keliu tiesiai važiausiu motociklu „Honda“. Nukentėjo jo 41 metų vairuotojas.

Pirminiais duomenimis, per parą – 54 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 4 (Kaune – 2, Mažeikiuose, Vilniuje).

Atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais (briedžiu, šernu, stirnomis), – 8 (Elektrėnų savivaldybėje (21.58 val. Užupių k., krašto kelyje Vievis–Aukštadvaris) ir Klaipėdos (16.47 val. Jurjonų k.), Plungės (22.47 val. Karklėnų k., krašto kelyje Plungė–Vėžaičiai), Šakių (22.47 val. Kidulių k., krašto kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas), Šiaulių (1.02 val. Toliočių k.), Širvintų – 2 (22 val. Šešuolėlių 2-ajame k., rajoniniame kelyje Paširvintys–Juodiškiai–Giedraičiai; 22.32 val. Gudulinės k., rajoniniame kelyje Maišiagala–Širvintos), Telšių (23.04 val. Didžiojo Palūksčio k., krašto kelyje Telšiai–Varniai–Laukuva) rajonuose).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.