Praėjusios paros avarijose Lietuvo skeliuose žuvo žmogus, dar 12 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 29-ąją, ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 11 įskaitinių eismo įvykių. Visi jie įvyko miestų gatvėse (Vilniuje – 5, Šiauliuose – 2, Kaune, Klaipėdoje, Radviliškyje, Raseiniuose).

 Praėjusios paros avarijose Lietuvo skeliuose žuvo žmogus, dar 12 buvo sužalota.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Praėjusios paros avarijose Lietuvo skeliuose žuvo žmogus, dar 12 buvo sužalota.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 11:17 AM

Žuvo motociklo vairuotojas, sužeista 12 žmonių, iš jų 2 nepilnamečiai (elektrinio paspirtuko vairuotojas, pėsčiasis). 2-uose įvykiuose sužeista po 2 žmones.

Į įvykius pateko dviračių (2), elektrinių paspirtukų (2), motociklų (2) vairuotojai. Transporto priemonių susidūrimų – 9 atvejai.

Apie 21 val. 58 min. Klaipėdoje, Girulių plente, motociklas „Honda CBR 900“, lenkdamas kitą transporto priemonę, kliudė saugumo salelę, kelio ženklą ir, nuvažiavęs į pakelės griovį, apvirto. Žuvo motociklą vairavęs 24 metų vyras.

Apie 7 val. 16 min. Vilniuje, L.Asanavičiūtės gatvėje, automobilis „VW T-Cross“, vairuojamas 38 metų moters, iš pagrindinio kelio įvažiuodamas į teritoriją, nepraleido iš dešinės pusės važiavusio dviračio, jo 28 metų vairuotojas staigiai stabdė, bet susidūrimo neišvengė. Nukentėjo dviračio vairuotojas.

Apie 13 val. 32 min. Kaune, Pramonės prospekte, automobilis „VW Golf“, vairuojamas 56 metų vyro, nepraleido į pėsčiųjų perėją įėjusio 9 metų berniuko (jis ėjo kartu su savo 35 metų mama). Per įvykį nukentėjo mažametis eismo dalyvis (pristatytas į ligoninę).

Apie 14 val. 40 min. Vilniuje, Rygos ir Taikos gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforo, važiuojant ta pačia kryptimi ir sukant į kairę, susidūrė automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas 69 metų vyro, ir dviratis, juo važiavo ir nukentėjo 55 metų vyras.

Apie 14 val. 47 min. Šiauliuose, Tilžės gatvėje, į pėsčiųjų perėją, reguliuojamą šviesoforo, elektriniu paspirtuku įvažiavusią 11 metų mergaitę, kliudė automobilis „Opel Vectra“, vairuojamas 58 metų vyro. Sužeista elektrinio paspirtuko vairuotoja. Nepilnametė nesegėjo dviratininko saugos šalmo. Atkreiptinas dėmesys, kad dviračiu (elektriniu paspirtuku) draudžiama važiuoti per pėsčiųjų perėją. Prieš pėsčiųjų perėją privaloma nulipti nuo dviratės transporto priemonės ir ją vestis per perėją.

Apie 17 val. 15 min. Šiauliuose, Girulių gatvėje, automobilis BMW 320D, vairuojamas 33 metų vyro, susidūrė su tiesiai važiavusiu elektriniu paspirtuku. Nukentėjo jo 72 metų vairuotojas.

Apie 18 val. 30 min. Vilniuje, Olandų gatvėje (danga šlapia), automobilis „Toyota Avensis“, vairuojamas 59 metų vyro, sukdamas iš pagrindinio kelio į šalutinį, nepraleido priešinga eismo juosta važiavusio motociklo „Yamaha“, kuris atsitrenkė į automobilį. Sužeisti motociklo 30 metų vairuotojas (paguldytas į ligoninę) ir „Toyotos“ 54-erių keleivė.

Apie 18 val. 42 min. Raseiniuose, Vilniaus ir Stonų gatvių sankryžoje, 51 metų moters vairuojamas automobilis „Lexus“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Toyota Avensis“. Nukentėjo „Toyotos“ 33 metų vairuotojas ir 32 metų keleivė.

Apie 23 val. 42 min. Vilniuje, Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžoje, 22 metų vaikino vairuojamas automobilis „VW Polo“ įvažiavo į sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui ir atsitrenkė į automobilį „Mercedes-Benz SLK200“, kurį vairavo 20-metis vaikinas. Nukentėjo šio automobilio 19 metų keleivė.

Pirminiais duomenimis, per parą – 47 eismo įvykiai, dėl neblaivių vairuotojų kaltės nė vieno.

Atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais (barsukais (2), šernu, stirnomis, vanagu), – 21. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.