Kelmės policijos pareigūnai išgelbėjo nusižudyti bandžiusį vyrą

Kelmės rajono policijos komisariate dirbantiems Veiklos skyriaus vyresniesiems tyrėjams Tomui Molotokui ir Ievai Baškytei, per tarnybą policijoje mačiusiems visko ir ne kartą įvairiose situacijose pagelbėjusiems žmonėms, birželio 29 d. teko neeilinė misija – gelbėti nusižudyti bandžiusį vyrą.

 Vyr. tyrėjai Tomas Molotokas ir Ieva Baškytė.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Vyr. tyrėjai Tomas Molotokas ir Ieva Baškytė.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities VPK

Jul 10, 2023, 11:52 AM

Penktus metus policijoje tarnaujančiam Tomui tokioje situacijoje atsidurti teko pirmąkart, o devyniolika metų policijos gretose dirbančiai Ievai – antrąkart. Prieš daugelį metų ji irgi nuo mirties išgelbėjo žmogų, nutarusį nusižudyti.

Minėtą dieną šiems pareigūnams teko vykti į Kelmės rajone esantį Pučkoriškės kaimą. Pirminė informacija – šeimyninis konfliktas, dėl kurio skambino moteris, patyrusi smurtą nuo savo vyro. Nukentėjusioji skundėsi kojos skausmu, kurį sukėlė į ją sutuoktinio paleistas akmuo. Policija tuo adresu buvo kviečiama ne pirmą katą. 66 metų vyrui dėl smurto artimoje aplinkoje balandžio pabaigoje jau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis buvo įpareigotas gyventi skyrium nuo žmonos, nesiartinti prie jos arčiau nei 100 metrų atstumu, nebendrauti su ja.

Tačiau gegužės 3 d. minėtu adresu nuvykę pareigūnai abu sutuoktinius rado artimai bendraujančius po vienu stogu. Tokį savo elgesį jie paaiškino susitaikymu ir manymu, kad, jiems deklaravus susitaikymą, tyrimas tuo ir baigiasi ir kardomosios priemonės nebegalioja. Tačiau kardomosios priemonės galioja, kol priimamas procesinis sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą. Susitaikius sutuoktiniams, tyrimas buvo nutrauktas, bet santaikoje sutuoktiniai ilgai nepagyveno, nes ten, kur alkoholis, ten ir aistros bei pykčiai liejasi nuolat. Taigi po pusantro mėnesio, birželio 29-ąją, pareigūnai vėl vyko į Pučkoriškės kaimą.

Vos įvažiavusius į sodybos kiemą policijos pareigūnus pasitiko vaizdas, dėl kurio reaguoti teko žaibiškai. Tyrėjams tiesiogine prasme iš mirties teko traukti smurtu sutuoktinės kaltinamą vyrą, kuris nutarė tarpusavio konfliktą baigti nusižudydamas.

Išgelbėtam vyrui buvo nustatytas 2,49 prom. girtumas ir dėl suicidinių minčių jis buvo išvežtas į ligoninę.

Moters girtumas siekė 3,07 prom. Medikai ją apžiūrėjo įvykio vietoje, į ligoninę vežti neprireikė.

Policijos pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes procesiniam sprendimui dėl fizinio skausmo sukėlimo moteriai priimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.