Savaitgalį šalies keliuose aukų neišvengta: sužeisti 52 žmonės, 2 žuvo

Liepos 14–16 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 172 eismo įvykius: penktadienį – 61, šeštadienį – 69, sekmadienį – 42.

Avarija.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Jul 17, 2023, 2:12 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 8 proc. visų įvykių (2-uose iš įvykių nukentėjo 4 žmonės). 28 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (sužeistas 1 žmogus – keleivis), šių įvykių penktadienį ir šeštadienį užregistruota po 18, sekmadienį – 12.

Pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 36 eismo įvykiuose. Žuvo lengvojo automobilio vairuotojas. Sužeisti 52 eismo dalyviai, tarp kurių 13 nepilnamečių (8 keleiviai, 2 elektrinių paspirtukų ir 2 mopedų vairuotojai, taip pat motociklo vairuotojas).

5-iuose įvykiuose sužeista po 2 žmones (iš jų 2 nepilnamečiai, mopedo vairuotojas ir keleivis) (penktadienį – Telšiuose ir Vabalninke, šeštadienį – Kaune ir Palangoje, sekmadienį – Klaipėdos rajone).

3-uose eismo įvykiuose – po 3 žmones (tarp jų 2 nepilnamečiai keleiviai) (šeštadienį – Kaune, sekmadienį – Švenčionių ir Utenos rajonuose).

2-uose eismo įvykiuose – po 4 (iš jų 5 nepilnamečiai keleiviai) (šeštadienį – Kauno ir Panevėžio rajonuose).

Miestuose įvyko daugiau nei pusė eismo įvykių (56 proc.): Kaune (5), Vilniuje (4), Palangoje (3), Alytuje (2), Mažeikiuose, Panevėžyje, Šiauliuose Telšiuose, Pasvalyje, Vabalninke (Biržų r.).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 69 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, nuvažiavimų nuo kelio – 17 proc., į 3 eismo įvykius pateko pėstieji (sužeisti 2). Tamsiuoju paros metu įvyko 1 eismo įvykis.

Daugiausia eismo įvykiuose sužeista transporto priemonių vairuotojų (60 proc.), tarp jų – 7 dviračių, 5 motociklų, 3 elektrinių paspirtukų, 2 mopedų vairuotojai, ir keleivių – 37 proc.

Liepos 14 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 11 eismo įvykių, sužeista 12 žmonių (1 nepilnametis), tarp jų 8 transporto priemonių vairuotojai. Žuvo 39 metų vairuotojas.

Apie 15.25 val. Prienų rajone, Lepelionių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė, tiesioje nuokalnėje nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į pakelės medžius ir apvirto ant šono automobilis „Renault Mégane. 39 metų vairuotojas žuvo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 9.15 val. Biržų rajone, Vabalninke, Bartkūnų gatvėje, automobilio „Nissan Note“ 64 metų vairuotoja pasilenkė užsegti šalia sėdinčiai keleivei saugos diržo, dėl to nesuvaldytas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Nukentėjo vairuotoja ir 67 metų keleivė.

Apie 9.40 val. Šilalės rajone, Palygumio kaime, žvyrkelio vingyje vairuojamo automobilio „Nissan Almera Tino“ nesuvaldė 18 metų mergina. Automobilis nuvažiavo nuo kelio, sužeista vairuotoja.

Apie 14.32 val. Vilniuje, Nemenčinės plente, automobilis „Opel Combo“, vairuojamas 28 metų vyro, susidūrė su į važiuojamąją kelio dalį įbėgusia stirna. Nukentėjo 24 metų keleivė.

Apie 15.54 val. Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, motociklas „BMW F 650 GS“ atsitrenkė į stovintį automobilį „Volvo V70“, susižeidė motociklo 39 metų vairuotojas.

Apie 16.05 val. Panevėžio rajone, magistraliniame kelyje A17 Panevėžio aplinkkelyje („Via Baltica“ ruože), 34 metų vyro vairuojamas automobilis „Volvo XC90“ (su priekaba) tiesiame ruože įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Citroën C3“. Šis po susidūrimo atsitrenkė į krovininį automobilį „Renault Master“, vairuojamą 37 metų Estijos Respublikos piliečio. Nukentėjo „Citroëno“ 54 metų vairuotoja.

Apie 16.19 val. Vilniuje, Verkių ir Lakūnų gatvių sankryžoje, 31 metų moters vairuojamas automobilis „Škoda Octavia“ partrenkė per pėsčiųjų perėją važiavusį elektrinį paspirtuką. Nukentėjo jo 17 metų vairuotojas. Nepilnametis nepaisė Kelių eismo taisyklių reikalavimų: nesegėjo saugos šalmo, važiavo per pėsčiųjų perėją, nors tai draudžiama.

Apie 17.10 val. Pasvalyje, Joniškėlio gatvėje, pėsčiųjų ir dviračių take, dviračiu važiuodamas 64 metų vyras kliudė ta pačia kryptimi ėjusią pėsčiąją, nukentėjo 73 metų moteris.

Apie 20.16 val. Telšiuose, Baltijos ir Miško gatvių sankryžoje, automobilis „BMW 3ER Reihe“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Toyota Avensis“, kuris nuo smūgio apvirto ant stogo. Nukentėjo BMW 19 metų vairuotoja ir „Toyotos“ 59-erių vairuotojas.

Apie 21.20 val. Panevėžyje, Stoties gatvėje, tiesiame ruože nuo kelio nuvažiavo ir į pastato sieną atsitrenkė automobilis „VW Passat“, jį vairavo ir nukentėjo 37 metų vyras (teisės vairuoti neturi).

Liepos 15 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, 12 eismo įvykių, sužeisti 22 asmenys, tarp jų 8 nepilnamečiai.

Apie 7.31 val. Kaune, Demokratų gatvėje, nuo šaligatvio į važiuojamąją kelio dalį dviračiu įvažiavęs 55 metų vyras kliudė automobilį „Škoda“. Nukentėjo dviračio vairuotojas.

Apie 9.19 val. Panevėžio rajone, tiesiame ruože nuo kelio į kairę pusę nuvažiavo automobilis „Audi A3“, vairuojamas 48 metų vyro. Sužeisti keturi žmonės, Suomijos piliečiai, vairuotojas ir keleiviai, 8 mėnesių mergaitė, 21-erių moteris, 25-erių vyras.

Apie 11.20 val. Kaune, Taikos prospekto ir J. Basanavičiaus alėjos sankryžoje, susidūrė automobiliai „Audi A6 Limousine“ ir „Toyota Avensis Verso“, vairuojamas 46 metų vyro, vienas jų suko į kairę. Nukentėjo trys žmonės: „Audi“ 71 metų vairuotojas ir „Toyotos“ keleivės, kurioms 55-eri ir 78 metai.

Apie 12 val. Telšių rajone, Pateklėnų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga, motociklas „Honda“ atsitrenkė į ta pačia kryptimi priekyje važiavusį 38 metų moters vairuojamą BMW markės automobilį. Sužeistas motociklo 17 metų vairuotojas.

Apie 12.11 val. Palangoje, Užkanavės gatvėje, riedučiais važiuodama 43 metų moteris griuvo ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu dviračiu. Nukentėjo dviračio 51 metų vairuotoja.

Apie 16.29 val. Anykščių rajone, Rašimų kaime, krašto kelyje Radiškis–Anykščiai–Rokiškis, į motociklo „Suzuki GXS-R 1000“ galą atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „VW Golf“, vairuojamas neblaivaus 38 metų vyro (2,59 promilės). Nuo smūgio motociklas apvirto, sužeistas 35 metų vairuotojas.

Apie 18.49 val. Palangoje, Kretingos gatvės ir Klaipėdos plento sankryžoje, automobilis „KIA Optima“, vairuojamas 27 metų moters, susidūrė su mopedu, juo važiavo ir nukentėjo du 15 metų paaugliai.

Apie 20.20 val. Kauno rajone, Miriniškių kaime, į priekyje važiavusį ir stabdžiusį automobilį „Mercedes-Benz C200“, vairuojamą 32 metų moters, atsitrenkė „Opel“ markės automobilis, kurį vairavo 30 metų vyras. Nukentėjo „Opelio“ keturi mažamečiai keleiviai: 6 ir 9 metų mergaitės, 6 mėnesių ir 7 metų berniukai.

Taip pat įvykis: apie 21.47 val. Švenčionių rajone, Meškerinės kaime, sodyboje, automobilis „Honda Civic“, vairuojamas vyro (gim. 1984 m.), įvažiavo į tvenkinį. Žuvo vairuotojas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Liepos 16 d., sekmadienį, – 13 eismo įvykių, sužeista 18 žmonių (4 nepilnamečiai).

Apie 11.45 val. Šiaulių rajone, Vinkšnėnų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A18 Šiaulių aplinkkelis, į stabdžiusį kairėn sukti automobilį „VW Passat“, vairuojamą 45 metų moters, atsitrenkė iš paskos tiesiai važiavęs motociklas „Triumph Tiger“. Nukentėjo motociklo 26 metų vairuotojas.

Apie 12 val. Marijampolės savivaldybėje, Sasnavos miestelyje, į stovėjusio automobilio „Opel“ galą atsitrenkė motociklas „Suzuki“, kuriuo važiavo ir nukentėjo 33 metų vairuotojas.

Apie 12.14 val. Švenčionių rajone, Cirkliškio kaime, krašto kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai, neleistinoje vietoje (ištisinė kelio ženklinimo linija) lenkdamas kitas transporto priemones, automobilis „Audi A6 Avant“ susidūrė su sankryžoje į kairę sukusiu krovininiu automobiliu „MAN“. Per įvykį sužeisti trys žmonės: pastarojo automobilio 32 metų vairuotojas, „Audi“ 57-erių vairuotojas ir 56 metų keleivė (ji ligoninėje).

Apie 15.16 val. Ignalinos rajone, Linkmenų kaime, krašto kelyje Utena–Kaltanėnai–Švenčionys, į kairėn sankryžoje sukusį mopedą „Aprilia“ atsitrenkė 25 metų vyro vairuojamas „Audi“ markės automobilis. Nukentėjo mopedo 16-metis vairuotojas (teisę vairuoti jis turi).

Apie 18.30 val. Mažeikiuose, Taikos gatvėje, iš kiemo išvažiuodamas automobilis „Citroën C5“, vairuojamas 20 metų vaikino, susidūrė su šaligatviu važiavusiu elektriniu paspirtuku, jį vairavo ir nukentėjo 11 metų berniukas (jaunasis eismo dalyvis nesegėjo saugos šalmo).

Apie 20.40 val. Klaipėdos rajone, rajoniniame kelyje Klaipėda–Dargužiai–Karklė, dėl saugaus atstumo nesilaikymo vienas į kitą atsitrenkė dviračiai, jais važiavo ir nukentėjo 26 metų moteris ir 27-erių vyras.

Apie 20.55 val. Utenos rajone, Vaikutėnų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis, automobilis „BMW 5ER Reihe“, vairuojamas neblaivaus 33 metų vyro (2,47 promilės), tiesiame ruože atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusio automobilio „Seat Cordoba Vario“ galą. Sužeisti trys žmonės: „Seato“ 56 metų vairuotojas, 14 ir 16 metų keleiviai, sėdėję galinėje sėdynėje. Dar vienas to paties automobilio keleivis, 16 metų paauglys, pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.