Savaitgalio gaisruose žuvo žmogus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 54 gaisrų ir atliko 78 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo ir vienas buvo traumuotas.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jul 24, 2023, 1:59 PM

Penktadienio rytą, apie 8 val. 11 min., buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Lazdijų rajone, Šeštokų seniūnijoje, Mikniškių kaime, Žaliojoje gatvėje. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė namo vidus. Iš jo ugniagesiai, apmalšinę liepsnas, išnešė stipriai apdegusį vyrą, konstatuota vyro mirtis. Gaisro metu išdegė vienas kambarys, nudegė dalis namo stogo.

Penktadienio rytą, apie 5 val. 42 min., buvo pranešta apie kilusį gaisrą Kaišiadoryse, Girelės gatvėje, gamybos ir pramonės paskirties pastate. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė pastato vidus. Pastatas – vieno aukšto, netaisyklingos formos, bendras plotas per 8 tūkst. kvadratinių metrų. Gaisro metu aprūko apie 4 tūkst. kv. m gamybinių patalpų ploto, nuo karščio deformavosi metalinės konstrukcijos (apie 3,5 tūkst. kv. m plote), jos sugriuvo į pastato vidų.

Šeštadienį, 8 val. 53 min., gaisras kilo Kazlų Rūdos savivaldybėje, Kazlų Rūdoje, Maironio gatvėje. Daugiabutyje gyvenamajame name, bute degė kištukinis elektros lizdas. Buto šeimininkei pavyko gaisrą užgesinti, tačiau ji apdegė rankas. Medikai moteriai vietoje suteikė pirmąją pagalbą. Gaisro metu sudegė kištukinis elektros lizdas, apdegė medinė sienos apdaila.

Sekmadienio rytą, apie 6 val. 54 min., buvo gautas pranešimas, kad Kelmės rajone, Pakražančio seniūnijoje, Žalpių miestelyje, Pėriškių gatvėje, dega parduotuvė. Atvykus ugniagesiams, patalpos skendėjo dūmuose. Gaisro metu apdegė du šaldytuvai, sudegė lentyna ir pramoninės prekės. Įvykis tiriamas.

Per praėjusias 3 paras ugniagesiams teko gesinti 7 gaisrus, įsiplieskusius gyvenamuosiuose namuose.

Penktadienį, apie 23 val. 04 min., Tauragės rajone, Mažonų seniūnijoje, Karapolio kaime, Tvenkinio gatvėje liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė stogo konstrukcijos, pradegė perdanga, apdegė namo vidus, nudegė malkinės stogas.

Apie 23 val. 11 min. Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje, Kaubariškio kaime, Šilo gatvėje, atvira liepsna degė vieno aukšto gyvenamasis namas. Gaisro metu visiškai nudegė pastato stogas, pradegė perdanga, apdegė vidus ir namų apyvokos daiktai. Dūmų detektorius name nebuvo.

Šeštadienį, apie 20 val. 29 min., Akmenės rajone, Akmenės seniūnijoje, Akmenės I kaime, Užupio gatvėje, mediniame gyvenamajame name degė virtuvė. Gaisro metu apdegė virtuvės ir koridoriaus siena.

Apie 22 val. 42 min. Kėdainių rajone, Kėdainių seniūnijoje, Daumantų kaime, Skruzdėlių gatvėje atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu medinis namas visiškai sudegė.

Sekmadienį, apie 5 val. 32 min., Kauno rajone, Garliavoje, Vienybės gatvėje, gaisras kilo gyvenamajame name ir greta esančiame sandėliuke. Gaisro metu nudegė ir nuardyta dalis namo stogo konstrukcijų, aprūko patalpos, išdegė sandėliukas.

Apie 14 val. 10 min. Trakų rajone, Rūdiškėse, Pietų gatvėje, atvira liepsna degė dviejų aukštų gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė stogas, išdegė antro aukšto patalpos ir jose buvę daiktai.

Apie 21 val. 27 min. Molėtų rajone, Alantos seniūnijoje, Runionių kaime, Liepų gatvėje, gaisras kilo mediniame gyvenamajame name. Gaisro metu nudegė stogas, išdegė vidaus patalpos, nuardytos sienos ir perdanga.

Apie 23 val. 41 min. Šilutėje, Nidos gatvėje, degė gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė rūsys, apdegė mediniai laiptai į pirmą aukštą, nuardyta pirmo aukšto grindų danga 5 kv. m plote. Aprūko antro aukšto patalpos. Įvykis tiriamas.

Savaitgalį ugniagesiams teko skubėti ir į gelbėjimo darbus. Penktadienį, apie 11 val. 28 min., gautas pranešimas, kad Vilniuje, Žygimantų gatvėje esančioje statybvietėje, ekskavatorius, kasdamas žemę, pažeidė dujų vamzdį. Atvykus ugniagesiams, statybvietėje buvo pažeistas skirstomasis vidutinio slėgio dujotiekio vamzdis, į aplinką veržėsi dujos. Įvykį likvidavo dujų avarinė tarnyba, buvo užsuktos dujų sklendės ir sustabdytas dujų nuotėkis. Įvykio metu Tilto ir Žygimantų gatvėse buvo ribojamas transporto eismas, o žmonės gretimuose pastatuose paraginti palikti patalpas, uždaryti patalpų langus.

Šeštadienį, apie 11 val. 10 min. pranešta, kad Klaipėdoje, Technikos gatvėje, reikalinga ugniagesių pagalba nupjauti metalinius strypus. Vyrui statybvietėje armatūra perdūrė koją. Ugniagesiai, panaudoję diskinį pjūklą, armatūrą nupjovė ir nukentėjusįjį įkėlė į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Apie 15 val. 46 min. pranešta, kad Tauragės rajone, Žygaičių miestelyje, Bažnyčios gatvėje, garaže žmogų prispaudė automobilis. Atvykus ugniagesiams, gyventojai, panaudoję kėliklį, automobilį jau buvo pakėlę. Ugniagesiai, kad automobilis nenuriedėtų, jį stabilizavo, panaudoję rankinį inventorių. Medikai konstatavo vyro mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.